V USA dnes proběhnou v několika městech velké protiválečné demonstrace (video)
RSS

V USA dnes proběhnou v několika městech velké protiválečné demonstrace (video)

Nejen americká vláda, ale i mnoho evropských jde proti přáním nejen voličů opozičních, ale i vlastních. USA patří spolu s Německem k zemím, kde sílí odpor proti dalšímu vyzbrojování Ukrajiny a pokračování zástupné války mezi NATO a Ruskem.
Stále více lidí si uvědomuje, že více zbraní znamená více mrtvých – a to i mezi civilisty. A především se i Američané začínají obávat, že by se konflikt mohl svrhnout v jadernou válku, která by tentokrát USA neobešla.
V USA již odpor vyústil v zásadní rozhodnutí uspořádat několik demonstrací, na nich se počítá s velkou účastí. Hlavní demonstrace proběhne ve Washingtonu dnes po poledni tamního času.
Demonstrace a shromáždění se konají pod názvem: „ VZTEK PROTI VÁLEČNÉ MAŠINÉRII“
Souběžně by se mělo demonstrovat po celých Spojených státech – demonstrace hlásí San Francisco, Los Angeles, Seattle, Minneapolis a další.
Zajímavostí je, že proti válce je i mnoho Bidenových voličů, kteří odmítají demokraty nadále volit, pokud by opět kandidoval Biden nebo někdo z jeho okolí.
Podle organizátorů rozsah účastníků přesahuje „konvenční diskurs“, protože akce jsou podporovány širokou koalicí sil od „levice“ po „pravici“.
Hlavní požadavek demonstrace ve Washingtonu je jednoduchý a jednoznačný: „ Na válku na Ukrajině se už nesmí dát ani cent.“ Tento požadavek spojuje všechny různé organizace a síly zapojené do akce.
Role USA je pojmenována pozoruhodně jasně: „USA podnítily válku pučem proti demokraticky zvolené vládě v roce 2014 a pak sabotovaly mírovou dohodu mezi Ruskem a Ukrajinou v březnu 2022.“
Velmi důležitý je další z deseti požadavků amerického protestu: „Zastavit válečnou inflaci“ Říká: „Tato válka urychluje inflaci a zvyšuje ceny potravin, benzínu a energií. USA vyhodily do povětří ruské plynovody do Evropy, zanechaly jim nedostatek energie a deindustrializovaly země. Ukončete válku a přestaňte zvyšovat ceny.“
Další požadavky zní: rozpustit NATO, globální jaderná deeskalace, mírová jednání, zrušit CIA a Deep state, snížit rozpočet Pentagonu, zrušit válčení a impérium, obnovit občanské svobody, osvobodit Assange.
Je velmi pravděpodobné, že v mainstreamu se o shromážděních v USA nedozvíme. O to důležitější je pozorně sledovat vývoj v USA a průběžně  o něm informovat.
Právě masové protesty v USA pomohly ukončit válku ve Vietnamu, takže pokud se i nyní sejde hodně demonstrantů, může to mít pouhý rok před volbami velký vliv na další Bidenova rozhodnutí. A evropské země pak udělají jen to, co jim jejich americký páníček nařídí.
Umíte-li anglicky, můžete si o dnešních demonstracích poslechnout více ve videu níže:

Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 4 Průměrně: 5 ] Článek V USA dnes proběhnou v několika městech velké protiválečné demonstrace (video) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden