Odpověď na odpověď
RSS

Odpověď na odpověď

Presidentské volby mají jeden neocenitelný efekt. Strhávají takřka veškerou pozornost. A tak toho poslanci využili a připravili množství zákonů ke zrušení a některé zase rychle přijímali. I ODS přispěla svou troškou do mlýna a jeden přinesl i ministr Kupka.

Vhledem k tomu, že ODS věnuje mnoho úsilí veřejnému blahu, přinesla do parlamentu asi tisící novelu novely tentokráte na potírání silničních pirátů. Tak jsem lehce nahlédl.
Jak jsem předpokládal, k všeobecnému blahu se dopracujeme opětovným a neustálým zpřísňováním zákonů, vyhlášek, předpisů, paragrafů. Především pak zvyšováním pokut prakticky za cokoli.
Piráti silnic už sice měli být dávno eliminováni bodovým systémem, ale zřejmě to nějak pokulhává. A aby silniční piráti dostali co proto, rozhodla se ODS navýšit pokuty ne o stovky, ani o tisíce, ale rovnou o desítky tisíc. A to je přeci správné, protože bič na silniční piráty musí být co nejpřísnější. Především pak na ty, kteří používají triky se správním řízením, trik nevypovídat proti sobě, trik nevypovídat proti osobě blízké, či dokonce trik s advokátem.
A protože už mám tohoto neustálého utahování šroubů plné zuby, rozhodl jsem se těm dobroserům dát jemně najevo, že z mé ruky pro ně do volební urny nespadne ani list.
Toto drobné konstatování jsem pak zaslal na mail mluvčímu, panu Jakubu Skyvovi.
K mému překvapení mi od něho přišla odpověď, že ke zpřísnění v některých směrech dochází, ale jinde zase navrhují zmírnění a že to snad nebude tak dramatické a že bych si to s tím lístkem mohl do budoucna rozmyslet.
Nejprve jsem si myslel, že nebudu reagovat a nechám tiskového mluvčího v plané naději k časům budoucím. Ovšem čím dál víc ve mně uzrávala myšlenka, podělit se s členy ODS o pocity, které ve mně jako svobodomyslném, pravicovém a republikánském voliči vyvolávají.
Zvolil jsem proto veřejnou formu, jelikož si myslím že i v jiných lidech by ještě mohli přetrvávat podobné pocity. A pak také, pokud by to zachránilo jen jeden lidský život, vždyť víte.
 
Vážený pane mluvčí.
Předně oceňuji, že jste mi odpověděl, což se dnes mnohdy neděje ani u veřejných orgánů, které to ovšem mají jako zákonnou povinnost.
Jsem již staršího data a tak mám o začátcích i vývoji ODS celkem přehled. Tuto stranu založil jakýsi Václav Klaus, svého času agent komunistické rozvědky z Prognostického ústavu.
Tyto ústavy byly založeny v zemích východního bloku jakýmsi Andropovem, který tehdy šéfoval chlapcům z Ljubljanky.
Václav Klaus zde pracoval pod vedením vzdáleného příbuzného, jistého Karla Köchera. Toho si z americké věznice vyžádal přímo Gorbačov, výměnou za Natana Šaranského a pár dalších lidí. Výměna proběhla na mostě Glienicker, což v té době byla hranice mezi východním Německem a západním Berlínem. Ke Köcherovic rodině ještě drobná perlička. Po vyhlášení Slovenského štátu se rozhodli utéct z Bratislavy. Což by nebylo až tak zajímavé, pokud by to nebylo do Prahy, pod křídla tamního Gestapa. No nebyli jediní, kdo v kancelářích paláce Lucerna hledali bezpečí.
Tím končím tento drobný exkurz do historie. To jen aby bylo jasno kdo je kdo a kdo za koho kope.
Vaší straně dal Václav Klaus nic neříkající název Občanská Demokratická, u čehož bych se malinko pozastavil. Občanská by mohlo naznačovat, že by tato strana ráda stála o širokou občanskou a také stranickou volební základnu. To se ovšem nepodařilo a pouhých několik tisíc členů o tom vypovídá.
Demokratická. V tomto smyslu nemá cenu se rozepisovat, protože mnozí členové strany nevědí co to demokracie je. Těch pár demokratických prvků, které v našem systému máme přijímají s nevolí a někteří je přímo nesnáší. Dnes to vidíme při volbě presidenta, kdy ODS útočí na přímou volbu a s velkou chutí by se vrátily ke svému zákulisnímu handrkování a politikaření v kuloárech. Sám zakladatel strany demokracii přímo nesnáší a veškeré záležitosti společnosti by řídil ze stranických sekretariátů.
Do nedávno skončené volby hlavy státu jste navíc ani nebyli schopni nominovat vlastního kandidáta a předhodili jste voličům tři kandidáty jakési národní fronty. Pochybnou paní odnikud bez myšlenky a vize, marxistického odborového předáka a komunistického rozvědčíka. To je pro pravicového voliče opravdu unikátní výběr.
Podíval bych se nyní na jednotlivá vládní angažmá ODS v průběhu třiceti let její existence. ODS měla několikrát v rukou řízení státu a svého premiéra. Připomenu, že zatím žádný z vašich premiérů nebyl schopen dovládnout do konce funkčního období a všichni museli odstoupit kvůli korupci a finančním machinacím. Lehce spolu zavzpomínáme.
Premiéra Václava Klause odstřelili nespokojení členové z jeho vlastní strany při Sarajevském atentátu. Předcházelo tomu podivné financování strany, podivné přelévání peněz.
Další premiér v řadě byl Miroslav Topolánek. To, že létal do Itálie píchat Brlusconiho kurvy, no dobrá. To ať si s ním vyřídí jeho ženy doma. Zajímavější je, že si na úplatky pořídil dokonce asistenta, Dalíka. Topolánek rozsáhlou korupci a zlodějinu sice ustál, ale jeho asistent skončil ve vězení. Kriminál to byl ale fešácký, žádné Minkovice, takže se to za ty prachy nakonec vyplatilo. V té době jsem si pro sebe přejmenoval vaši stranu na Obchodní Dalíkovu Společnost.
Dalším v pořadí byl Petr Nečas. Pamatuji si na ty billboardy. ODS nás na nich přesvědčovala, že tohle je ten správný muž co zatočí s korupcí. Přezdívali jste mu „pan Čistý“.
Pan Čistý se ukázal hned při usednutí do premiérského křesílka, kdy se svými kumpány rozjel akci na ukradení půl miliardy z Ministerstva životního prostředí. Neměl to ale jednoduché, jelikož na tomto ministerstvu pracoval ještě jeden z posledních poctivých úředníků, který pro rejdy stranických nájezdníků neměl pochopení a dvakrát upozorňoval přímo premiéra Nečase na připravovanou zlodějinu. Pan Čistý to vyřešil tak, že byl úředník Michálek vyhozen a půl miliardy skončilo neznámo kde. Nakonec si pro pana Čistého i jeho konkubínu přišla zásahovka.
U současného premiéra, při jeho cenzorském, antidemokratickém angažmá, bych si na jeho předčasný odchod možná i vsadil.
Zkrátka, zlodějská a totalitární politika ODS má stále stupňující charakter a do budoucna bych si tipnul, že skončí podobně jako ČSSD či KSČM. Však už měla na mále za Václava Klause, který si neváhal dát na billboard heslo „s Klausem nebo doleva“ což ovšem po volbách vyústilo na „doleva s Klausem“. Takovou zradu na vlastních voličích si tu od revoluce nedovolila žádná politická strana a voliči to ODS pak také dali sežrat. Tehdy jste to ještě ustáli. Jsem zvědav na výsledek příštích voleb.
Za Klause jste byli alespoň stranou, která se snažila o návrat trhu a nastolení konkurenčního prostředí. I když od samého začátku jste byli stranou zlodějskou a lidová tvořivost vás přejmenovala na Modré straky.
Dnes premiér fiala zastropovává ceny a připravuje zestátnění ČEZu. Máte vůbec v té vaší straně alespoň základní představu, jak funguje tržní hospodářství a princip konkurence? Vláda kterou vedete, dnes už otevřeně prosazuje hospodářskou politiku kartelovou, v některých odvětvích přímo monopolní a členská základna vaší strany to klidně akceptuje. Je přímo legrační poslouchat dřívější projevy Petra Fialy a porovnat je se současnými kroky jeho vlády. Rozpor mezi jeho slovy a současnou vládnoucí realitou je úžasný. Zkuste si některé pustit, najdete je tady .
Než jsem se rozhodl Vám napsat, podíval jsem se také na vaše stránky. Mimo jiného tam ODS má kalendář pořádaných akcí. Podíval jsem se co chystáte ve Středočeském kraji a poctivě jsem odklikal každý měsíc až do konce roku. Nemáte tam absolutně nic. Ve Středočeském kraji tedy nejste za rok schopni uspořádat jediné setkání s občany, kde byste řekli pár slov o své politice, popřípadě zodpověděli pár dotazů. To myslíte vážně? Jen sedět ve sněmovně, čumět do mobilu a honit svoje kšefty. A za to byste chtěli hlas potencionálního voliče? Nasrat!
ODS měla také jednoho presidenta. Nebudu to příliš rozebírat, ale nikdy v životě jsem se tak nestyděl za představitele našeho státu, jako za Václava Klause který neudržel na uzdě své kleptomanské choutky a celému světu předvedl jak krade tužku.
Mohl bych popsat ještě mnoho stránek například o kmotrovské politice, ale myslím že jsem dostatečně naznačil, proč pro mne ODS už třetí desetiletí není volební alternativou.
Pokud by ODS skutečně stála o pravicového voliče. Pak byste museli najít význam slov jako morálka, dodržení daného slova, smysl pro řád a fair play, poctivost, odpovědnost, věrnost, smysl pro spravedlnost. A to ne jen na předvolebních bilbordech, ale prokázat to ve skutečném životě svými skutky. Pak možná a s velkým otazníkem. Tehdy bych si to s tím lístkem mohl někdy v budoucnu rozmyslet. Zatím ale ani nedoufejte.
Stanik, drsnej manik
Odpověď zaslána na el. adresu: jakub.skyva@ods.cz
 
 
(A ještě pár slov k onomu zpřísňování pokut, to kdyby to četl „obyčejný člověk“.
Obyčejný člověče. Pokud si myslíš, že ony desetitisícové pokuty jsou namířeny na jakési piráty silnic, musím tě zklamat. Na ty má už dnes stát neuvěřitelné množství pák.
Od policie, která na piráty může už dnes pořádat policejní honění, jež může klidně skončit střelbou po pirátovi, až po jeho odevzdání soudci, který ho může klidně poslat do kriminálu.
Pokud myslíš, že jsou namířeny na věrchušku a papaláše tak tě opět musím zklamat, neboť ti v tom umí chodit. Ty odstrašující pokuty jsou namířeny právě na Tebe, obyčejný člověče. To ty, až se jednou zapomeneš a vjedeš u cedule pod radar šedesátkou se můžeš těšit, že místo dnešního pětikila Ti přijde do schránky pokuta za pět tisíc. Je ale možné, že ani tehdy Ti tvá blbost nedovolí uvědomit si, že problém jsi Ty a Tvoje podpora cesty dobrých úmyslů. Možná až tu zase povládne jedna strana, nebo se vrátí dědičná moc, nebo až bude opět zavedeno právo první noci, se Ti v kedlubně pomalu začne rozsvěcet a začneš se ptát kde, no a já bych ještě dodal u koho, se stala ta chyba.)
 
Stanik, drsnej manik
(Tento el. dopis je otevřený a bude zveřejněn na: dfens-cz.com)


Nejčtenější za týden