V Berlíně bylo sečteno v opakovaných volbách víc hlasů než kolik je oprávněných voličů
RSS

V Berlíně bylo sečteno v opakovaných volbách víc hlasů než kolik je oprávněných voličů

V Berlíně byly již předchozí volby natolik zmanipulované, že nebylo možné je uznat a německá metropole si tak musela opět volit své vedení. Ve volbách tentokrát v nemalé míře „zaúřadovaly“ také korespondenční hlasy, což jen potvrzuje, že tento způsob voleb je ideální zejména pro volební manipulace.
Snad ani v nějaké banánové republice by volby nemohly proběhnout podobným způsobem. Mimo jiné i podobné excesy vytváří další pochybnosti o regulérnosti voleb i kdekoli jinde v Evropě.
K podobným manipulacím došlo i přesto, že měl být tentokrát nad volbami údajně velmi pečlivý dohled. Nicméně i přesto, že ve volbách bylo hlasů víc než oprávněných voličů, považují se již tyto opakované volby za platné…
Jak uvedla  řada německých médií  s odvoláním na předběžné výsledky volebních orgánů, došlo také k hrubým nesrovnalostem v opakování voleb, které mělo být pod zvláštním dohledem.
Podle výzkumu taz bylo v několika okresech, včetně Steglitz-Zehlendorf a Marzahn-Hellerdorf, ve volbách do Sněmovny více hlasů než voličů.
V přibližně 14 procentech  volebních místností v celém Berlíně bylo sečteno více prvních hlasů (z urny i korespondenčních), než bylo registrováno voličů. V případě druhých hlasů se to týká 8,3 procenta volebních místností. Jenže nikdo nemůže v roce 2023 očekávat stoprocentní volební účast. To by ve městě, jako je Berlín, nebylo možné.
Ve Steglitz-Zehlendorfu bylo odevzdáno o 100 hlasů více, než bylo registrováno voličů. Na 275 zapsaných voličů bylo 372 platných hlasů – a k tomu podezřele málo neplatných hlasů, konkrétně tři.
Možná se lidé v banánové republice  Berlín opět rozhodnou, jako v minulém kole, prostě jen odhadnout výsledek voleb, místo aby hlásili a zaznamenávali přesně spočítané hlasy.
„Čísla by se musela upravit, pokud by se vyskytly jasné chyby, například chyby při zápisu do statistik. Úprava dílčích výsledků je zcela normální krok a vztahuje se na ni volební právo,“ řekl státní úředník Stephan Bröchler.
Volební pozorovatelé Rady Evropy však uvedli, že jsou s volbami velmi spokojeni. Stejně tak státní úředník Bröchler. I to je velmi zajímavý poznatek. 
V každém případě je údajně důvod přebytku hlasů „nejasný.“ Na tomto místě je opět třeba připomenout, že pokud by bylo zapsáno pouze 275 voličů, předpokládá se 165 platných hlasů při přiměřeně důvěryhodné účasti 60 procent. 372 platných hlasů svědčí o systematickém volebním podvodu v rozměru více než jednoho falešného hlasu na jeden platný hlas.
Pokusy o vysvětlení jsou každopádně zajímavé. „Experti“ měli podezření, že pracovníci průzkumu možná zapomněli škrtnout jména na seznamech voličů. To je zcela „mimo mísu,“ protože počet odevzdaných hlasů nemá nic společného se seznamy voličů a tam provedenými výmazy.
Další podivná náhoda bylo například i 466 opožděně objevených poštovních hlasovacích lístků, které se „náhodou“ našly v Lichtenbergu až později v pondělí.
V takových případech by bylo velmi zajímavé sledovat, jaké hlasy takové „nalezené“ hlasovací lístky většinou – nebo dokonce výhradně – obsahují. V každém případě lze z neutrální perspektivy jen stěží předpokládat řádné, spravedlivé a demokratické volby.
Mezi socany a Zelenými se má aktuálně odehrát přímý souboj, který by mohl rozhodnout sebemenší rozdíl v hlasech. Pro občany se samozřejmě nic nezmění, protože v praxi je jedno, zda v Berlíně vládne jedna nebo druhá levicová strana…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ] Článek V Berlíně bylo sečteno v opakovaných volbách víc hlasů než kolik je oprávněných voličů se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden