Britský protiteroristický program řadí čtenáře Shakespeara, Orwella či Tolkiena ke krajní pravici
RSS

Britský protiteroristický program řadí čtenáře Shakespeara, Orwella či Tolkiena ke krajní pravici

Možná jste si také mysleli, že vláda Velké Británie bude považovat díla Shakespeara za klasiku, kterou musí znát každý Brit. Jenže tak tomu není, tento celosvětově známý tvůrce, jehož hry se dodnes hrají v divadlech po celém světě, byl nyní „odhozen“ do krajně pravicového spektra. A spolu s ním i další legendy jako například Milton, Tolkien či Orwell.
Britský program Prevence, který má chránit ostrovy před terorismem, se nedávno dostal pod palbu kritiky za to, že zachází se skutečným islámským terorismem, jako by to byla pouhá duševní choroba – tedy jako kdyby vůbec neexistoval.
Tento program má totiž pocit, že jediným teroristickým ohrožením země je krajní pravice. A jak všichni víme, za krajní pravici se považuje cokoli, co není plně v souladu se současnou ideologií.
Proto se Prevence – stejně jako její protějšky v FBI – zaměstnala „krajně pravicovými extremisty“ a nyní vydala užitečného průvodce pro odhalování těchto nebezpečných pravičáků. Ukazuje se, že jsou to lidé, kteří čtou Beowulfa, Chaucera, Shakespeara, Miltona, Orwella a jeho román 1984 a další velká díla anglické literatury.
Skoro se zdá, že levicoví kulturní bojovníci, kteří ovládají Prevent, Británii jako celek a také EU a USA, chtějí zničit civilizaci, jejímž charakteristickým znakem jsou tato díla a spisovatelé. A ono je to skutečně tak.
Britský deník Daily Mail  v pátek uvedl, že mezi „potenciálními známkami krajně pravicového extremismu a klíčovými texty pro bílé nacionalisty/rasisty, které Prevent označil, byla například komedie Ano, pane ministře a dokonce i celé dílo Shakespeara“.
A mnoho dalšího: Zpráva Prevent’s Research Information and Communications Unit (RICU) popsala, jak krajně pravicoví extremisté propagovali ‚seznamy četby‘ na internetových nástěnkách. Patří mezi ně Pán prstenů od JRR Tolkiena, Překrásný nový svět Aldouse Huxleyho, Tajný agent Josepha Conrada, 1984 od George Orwella a básně GK Chestertona. Odkazoval také na filmy jako Most přes řeku Kwai, Velký útěk a Zulu.
Mezi další knihy, pořady a filmy na seznamu Preventu patřila další monumentální díla včetně Canterburských povídek Geoffreyho Chaucera a Ztraceného ráje Johna Miltona. Historik a hlasatel Andrew Roberts žasl: „To je opravdu mimořádné. Toto je seznam četby každého, kdo chce civilizované, liberální, kulturní vzdělání.“
Ano. Skoro to vypadá, jako by špičky Preventu nechtěly, aby lidé získali civilizované, liberální a kulturní vzdělání. To je koneckonců přesně podle plánů globalistů, kteří si vzali za vzor Kalergiho – konkrétně v Evropě má díky invazi z rozvojových zemí vzniknout „tupá, lehce ovladatelná masa.“
Roberts dále poznamenal, že seznam Prevent „obsahuje některá z největších děl západního kánonu a v některých případech – jako je Tajný agent Josepha Conrada – silnou kritiku terorismu. Burke, Huxley, Orwell a Tolkien byli všichni spisovatelé, kteří se zabývali totalitou.“
Proč by tedy britská vláda měla považovat čtení „antitotalitních spisovatelů“ za známku „krajně pravicového extremismu“? Odpověď je stejně zřejmá jako mrazivá: ti, kdo nasávají myšlenky „antitotalitních spisovatelů,“ mohou vzdorovat aktuálně zaváděnému totalitarismu.
Jednoduše řečeno, také díky podobným knihám či filmům se může mnoho lidí probudit, když si uvědomí, že jakousi obdobu románu 1984 právě prožíváme. Jen se 40letým zpožděním…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Britský protiteroristický program řadí čtenáře Shakespeara, Orwella či Tolkiena ke krajní pravici se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden