Podivný jev. Lidé v několika státech hlásí zásadní pokles moře
RSS

Podivný jev. Lidé v několika státech hlásí zásadní pokles moře

V Benátkách, Turecku, Libanonu a na Kypru začala klesat hladina Středozemního moře. Voda od 20. února „kamsi“ odtéká. Důvodem je pravděpodobně silné zemětřesení v regionu. (Foto: Twitter)







Gondolas, water taxis and ambulances cannot freely move around the city due to the drying up of canals in Venice The Guardian writes about it. The reason for such anomalous drought in the city, experts cite, in particular, low tides, lack of rain, a decrease in… pic.twitter.com/Gczky8B1iF — C.A. Tim Gravett (@TimGravett) February 21, 2023 I tady na Mallorce je moře skoro o 1 metr méně.







Moře u nás na kyperské pláži trvale ustoupilo až o 7 metrů. Normální příliv a odliv má rozdíl asi 30-40 cm a mění se během 24 hodin. Ale nikdy předtím, ani při odlivu, jsme nemohli vidět útesy na pláži tak obnažené.



Chybí zde odhadem 60-80 cm mořské hladiny. Vzhledem k tomu, že moře jsou propojená, nemohlo nikdy tolik vody zmizet v žádné jeskyni.



Kromě toho by pak takové anomálie pravděpodobně hlásily i další pobřežní státy.



Něco poddobného je pozorováno také v Izraeli, kde byl zaznamenán extrémní pokles hladiny moře v Akko. V tuto chvíli můžeme o příčinách poklesu moře pouze spekulovat.




Článek Podivný jev. Lidé v několika státech hlásí zásadní pokles moře se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden