V pátek i v sobotu se v Německu demonstrovalo za mír (videa)
RSS

V pátek i v sobotu se v Německu demonstrovalo za mír (videa)

Od pátku do neděle pořádají v Německu demonstrace proti válce na Ukrajině a jejímu dalšímu rozdmýchávání ze strany USA i zemí EU, včetně samotného Německa.
Dodáváním dalších zbraní se vše jen zhorší – mimo jiné znamenají i mnohem víc mrtvých civilistů – a nakonec i Západoevropanů, protože mnoho zbraní se přes černý trh dostane zpět do zemí, které je zaslaly.
V Německu se proto od pátku demonstruje – v pátek v Drážďanech a v sobotu v Berlíně. Dnes by měla proběhnout hlavní demonstrace u vojenské základny Ramstein.
V pátek se na pódiu v Drážďanech sešli němečtí a rakouští politici.
„Od pátku dáme hlas jak našemu zájmu o mír a mezinárodní porozumění, tak všem mírumilovným lidem, kteří se staví proti stále rozšířenějšímu úsilí o konflikt, euforii z mediální války a stále rychlejší spirále eskalace se vší vehemencí a cílem okamžitých mírových jednání,“ uvedli organizátoři Lutz Bachmann a HC Strache v tiskové zprávě.
„Desítky tisíc obětí jsou nyní oplakávány na obou stranách této hrozné války. V souladu s heslem „Audiatur et altera pars“ („Slyšíme i druhou stranu“) však politický a geostrategický vývoj – především od roku 2014 – nemůže a nesmí být ignorován jako celek.
Od převratu na Majdanu, brutálního zásahu proti ruskému obyvatelstvu na východní Ukrajině, tlaku na členství Ukrajiny v EU a NATO a s tím spojenému opuštění vojenské neutrality,  byl tento konflikt neustále nadměrně rozdmýcháván a doveden do extrémů,“ vysvětlují organizátoři.
Bachmann a Strache pokračovali: „Rakety, tanky a stíhačky nevytvářejí mír. Další dodávky zbraní pouze prodlužují kvazi-stmelený územní a vojenský pat mezi válčícími stranami a akceptují, že tisíce lidí budou i nadále zbytečně ztrácet své životy.
Bojiště proto musí být opuštěno a vyměněno za diplomatickou arénu. Dodávky zbraní ze strany Západu musí být zastaveny, aby se zabránilo dalšímu otáčení šroubů eskalace.
Je nejvyšší čas, aby všechny zúčastněné strany, přímo i nepřímo, neprodleně zasedly k jednacímu stolu, aby co nejrychleji ukončily pravděpodobně největší katastrofu v Evropě od druhé světové války a vrátily se k nezvratnému dodržování mezinárodního práva. Neexistuje žádná alternativa k míru.“
Níže se můžete podívat na drážďanskou demonstraci:


V sobotu následovali jiní organizátoři s další demonstrací, tentokrát v Berlíně. Demonstrace se i přes velmi nepříznivé počasí zúčastnilo asi 50 tisíc lidí.
„Manifest za mír“ byl druhou ze série tří velkých německých demonstrací. Více můžete shlédnout ve videích níže:

Na berlínské demonstraci velmi zajímavě promluvil i americký profesor Jeffrey Sachs (zhruba od 18. minuty – anglicky s německými titulky), který připomněl, že to nebylo první, ale deváté výročí války. Připomněl, jak to bylo s majdanským pučem a dalšími okolnostmi, které vedly až do současné válečné situace:


Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 2 Průměrně: 5 ] Článek V pátek i v sobotu se v Německu demonstrovalo za mír (videa) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden