Itálie: Po soudu s africkým vrahem, který zaživa rozčtvrtil mladou dívku, hovoří její matka (video)
RSS

Itálie: Po soudu s africkým vrahem, který zaživa rozčtvrtil mladou dívku, hovoří její matka (video)

Brutální vražda mladé dívky Pamely před několika lety otřásla celou multikulturní Itálií.
Tehdy 18letá Pamela byla znásilněna, pobodána a rozčtvrcena Nigerijcem a jeho kumpány. Zatímco hlavní podezřelý byl odsouzen, další dva jeho komplici vyvázli bez trestu a během vyšetřování zmizeli neznámo kam.
Mezitím proběhl soudní proces, který byl tento týden zakončen odvolacím soudem. Ten jen potvrdil verdikt doživotí pro nigerijského vraha.

Innocent Oseghale přišel do Itálie v roce 2014 jako žadatel o azyl, ale v roce 2017, rok předtím, než zavraždil Pamelu Mastropietro, opustil svůj uprchlický program, což znamená, že rok před vraždou setrvával v zemi ilegálně.


18letá italská dívka Pamela Mastropietro byla v lednu 2018 znásilněna, zavražděna a rozčtvrcena nigerijským drogovým dealerem Innocentem Oseghale. 32letý Nigerijec se odvolal proti části svého trestu z roku 2019 a tvrdil, že Pamelu sexuálně nenapadl předtím, než ji zabil.
Soud však potvrdil maximální trest a Nigerijec tak zbytek života stráví ve vězení za vraždu a sexuální napadení mladé dívky.
Nigerijec Pamelu zdrogoval, než ji zadržel, znásilnil a pobodal. Zmrzačil a rozčtvrtil tělo mladé ženy, které nacpal do kufru a hodil do příkopu. Policie později našla Pamelino zakrvácené oblečení v domě Oseghaleho.
Ilegální Nigerijec ve své výpovědi tvrdil, že Pamela zemřela na předávkování drogami. Pitva však ukázala, že Mastropietrová zemřela v důsledku zranění, která byla způsobena bodnutími do břicha. Zjistilo se také, že byla rozčtvrcena, když byla ještě naživu.

Čtení rozhodnutí soudu bylo přivítáno potleskem a jásotem diváků v soudní síni. „Monstrum je ve vězení. Teď očekávám, že zatknou i ostatní. Moje rodina a já za to budeme bojovat. Pamela si místo toho zaslouží potlesk – potlesk pro ni,“ prohlásila její nadšená matka.
„Doživotní trest! Díky Bohu, jsem tak šťastná! Mám velkou radost! Po pěti letech jsme nečekali druhý soud o znásilnění. Ale teď, když bylo znásilnění potvrzeno, je to vítězství.“
V rozhovoru u soudní budovy byla Pamelina matka, Alessandra Verni, dotázána, zda věří, že fotografie, které přinesla k soudu, hrály nějakou roli v tomto druhém procesu. Novinářka odkazovala na tričko, které měla Alessandra na sobě v lednu 2023, s obrázky rozčtvrceného těla její dcery, jako protest proti slyšení, kde Oseghale zpochybňoval některá další obvinění související s vraždou.
„Nevím,“ prohlásila matka. „To, co jsem udělal minule, bylo kvůli mému rozčilení, protože, jak jsem řekla, nebylo tolerovatelné, že po pěti letech stále diskutovali o tom, zda byla znásilněna nebo ne. Nemluvě o všech věcech, které nebyly provedeny v posledních pěti letech, a o tolika věcech, které je ještě třeba udělat. Takže, protože jsem byla podrážděný rodič, ukázala jsem tehdy obrázky. Nevím, jestli to pomohlo, přesto jsem to udělala.“

V červnu 2020 Pamelin strýc a právník Marco Verni  poklekl na její památku během soudního řízení. O rok dříve zveřejnil fotografii Pameliny uťaté hlavy s poukazem na pro-migrační aktivisty, kteří sdílejí fotografie utopených migrantů.
Přestože Pamelina rodina verdikt soudu oslavuje, stále pro ni hledají spravedlnost. Alessandra připomněla novináři, že do vraždy její dcery jsou stále zapleteni další Nigerijci, kteří dosud nebyli nalezeni. Navíc vysvětluje, že jejich boj zdaleka neskončil:
„Ve vězení je určitě monstrum. Teď očekávám, že zatknou i ostatní. A moje rodina a já za to budeme bojovat. Na útěku jsou další příšery. Doufám tedy, že budou pokračovat ve vyšetřování. Protože existují důkazy: odposlech dokazuje, že 30. ledna 2018 byli v tom domě další lidé.“

Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 4 Průměrně: 5 ] Článek Itálie: Po soudu s africkým vrahem, který zaživa rozčtvrtil mladou dívku, hovoří její matka (video) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden