Salvador posílá tisíce potetovaných členů gangů do mega vězení
RSS

Salvador posílá tisíce potetovaných členů gangů do mega vězení

Vládní úřady v Salvadoru šíří surrealistické snímky, aby národu a světu dokázaly, že v zemi, kde je v současnosti výjimečný stav kvůli rozbujelým vraždám a násilné kriminalitě, čistí kriminalitu. (Foto: Twitter)







Prezident Nayib Bukele nedávno vyhlásil „válku zločinu“ a jeho vzkaz gangům přišel v podobě zveřejnění „šokujícího“ videozáznamu, na němž je asi 2 000 podezřelých členů gangů nahnáno do nově otevřené velké věznice za použití vojenské taktiky. Další desítky tisíc podezřelých zločinců byly údajně shromážděny. Podívejte se níže:




Salvadorský prezident se ptá, zda existuje záměrný plán na zničení USA
Video from the president of El Salvador. Seems like “lock up all the guys with gang tattoos all over their bodies and throw away the key” was pretty low-hanging fruit? It’s interesting how many countries can’t even manage that. The criminals make it easy pic.twitter.com/xUk2Cj1l3U — Richard Hanania (@RichardHanania) February 25, 2023 Záběry se setkaly s určitou kontroverzí, protože se objevují obvinění, že při rozsáhlém zátahu proti gangům mohli být chyceni nevinní lidé.



Kromě toho se zdá, že policie používá vojenskou vězeňskou taktiku, jaká nebyla k vidění od dob záběrů z Gitma po 11. září. Podle mezinárodních zpráv:




Salvador jako první stát zavádí Bitcoin, banky jsou proti
Prezident Bukele na Twitteru uvedl, že prvních 2 000 osob bylo převezeno „za úsvitu, v rámci jedné operace“ do Centra pro zadržování teroristů, které je podle něj největším vězením v Americe. „To bude jejich nový dům, kde budou žít desítky let, všichni promíchaní, neschopní dále škodit obyvatelstvu.“



Kdysi se mu všeobecně přezdívalo „hlavní město vražd na světě“ – úřady si v posledních letech myslely, že ho mají pod kontrolou, ale v posledním roce počet vražd prudce vzrostl.



To přimělo prezidenta Nayiba Bukeleho vyhlásit před osmi měsíci výjimečný stav a policie se pokusila vyčistit ulice od gangů.



Zdroj: bbc.com
Článek Salvador posílá tisíce potetovaných členů gangů do mega vězení se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden