Čína nebude tolerovať vyhrážky USA ohľadom obvinení z vojenskej podpory Ruska.
RSS

Čína nebude tolerovať vyhrážky USA ohľadom obvinení z vojenskej podpory Ruska.

PEKING, 27. február /TASS/. Hovorkyňa čínskeho ministerstva zahraničných vecí Mao Ning v pondelok uviedla, že Peking nebude nebude tolerovať americké hrozby a tlak v súvislosti s obvineniami z vojenskej podpory Moskvy.
„Spojené štáty nemajú ani najmenšie právo zasahovať do čínsko-ruských vzťahov,“ zdôraznila na brífingu, keď ju požiadali o vyjadrenie k čoraz častejším obvineniam Bieleho domu o vojenskej pomoci Číny Rusku. „V žiadnom prípade nemáme v úmysle tolerovať hrozby a tlak zo strany Spojených štátov,“ dodala Mao Ning.
Podľa nej Washington „neustále poskytuje Kyjevu smrtiace zbrane“ a naďalej vyzbrojuje ostrov Taiwan v rozpore s dohodami s Pekingom. „USA by mali svetu ponúknuť vysvetlenie v tejto veci,“ povedala.
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken už skôr uviedol, že Washington plánuje zverejniť niektoré dôkazy dokazujúce vojenskú pomoc Číny Rusku. Tvrdil, že Peking „zvažuje poskytnutie smrtiacej podpory Rusku“.
The post Čína nebude tolerovať vyhrážky USA ohľadom obvinení z vojenskej podpory Ruska. appeared first on Slobodný vysielač .


Nejčtenější za týden