Tečkované příběhy: Tereza Šaradinová
RSS

Tečkované příběhy: Tereza Šaradinová

ROZHOVOR PRO REDAKCI NFSN

Příběh Terezy Šaradinové o zdravotních následcích a selhání systému
„Nejradši bych ten den vymazala z kalendáře, kdyby to šlo,“ vzpomíná šestadvacetiletá Tereza Šaradinová na den, kdy si zašla na třetí dávku očkování proti covidu. I když měla už po předchozích dávkách průjmy a zvracela, neviděla souvislost, a i její lékař jí řekl, že u třetí dávky „lze očekávat malou bolest v místě vpichu“. Záhy po aplikaci se u Terezy objevil první kolapsový stav a skončila na pohotovosti. Dodnes má neurologické potíže, srdeční arytmie, těžký reflux, záchvaty průjmů, migrény, zhoršil se jí zrak. Na pohotovosti skončila v průběhu posledního roku několikrát. Lékaři ji zpočátku měli za blázna a simulanta. Trvalo půl roku, než našla kardiologa, který jako první uznal, že její potíže se objevily po očkování, a uvedl to do lékařské zprávy. Svou původní motivaci nechat se otečkovat Tereza vysvětluje tím, že poslední tři roky jejího života byly náročné, spadla do mainstreamové péče, jela v systému a o věcech vůbec nepřemýšlela. Má vysokofunkční autismus a fungování v systému je pro ni v některých ohledech náročné.


Její důvěru v očkování podpořilo vychvalování proočkovanosti v Izraeli, kde Tereza, která pochází ze židovského prostředí, dříve několik let žila. Navíc se bála, že když jí vyprší platnost certifikátu, nebude moci docházet na kliniku čínské medicíny, která jí v té době pomáhala. Když začaly její zdravotní problémy, nenacházela žádné relevantní informace v češtině. Začala studovat zahraniční zdroje a vše se jí dle jejích vlastních slov spojilo. „Už se trápím přes rok a považuju za svou povinnost vyprávět svůj příběh, aby se o těchto věcech mluvilo a vědělo. Přála bych si, aby hlavně mladí lidé v mém věku nepodléhali té manipulaci, že je třeba někoho ochránit za cenu ohrožení vlastního zdraví,“ vysvětluje Tereza, proč se rozhodla připojit k dalším lidem, kteří sdíleli své příběhy v našem dokumentu Tečkované příběhy .  
Kdo je Tereza Šaradinová
Šestadvacetiletá Tereza pochází z Prahy. Vždy se nějak odlišovala od svých vrstevnků, nezapadala do kolektivu, ale měla povětšinou štěstí na podporující pedagogy. Větší náraz přišel až v dospělosti a ve svých dvaceti letech zjistila, že má vysokofunční autismus, což jí zpětně osvětlilo její potíže zapadnout do systému. Chtěla se profesionálně věnovat klasickému zpěvu a baletu, ale její plány nevyšly. Část studií absolvovala v Izraeli, na který dodnes ráda vzpomíná. Po návratu do Česka se chtěla zapojit do pracovního procesu, ale nenašla takové pracovní prostředí, které by vyhovovalo jejím některým specifickým nárokům. Aktuálně je v invalidním důchodu.



#gap-1684535638 {
padding-top: 30px;
}








#image_855532901 {
width: 100%;
}






#gap-559273886 {
padding-top: 30px;
}



Prohlášení redakce:
Přímou souvislost zde zmiňovaných zdravotních problémů s očkováním nelze se stoprocentní jistotou potvrdit, ale nelze ji ani vyloučit. Naším cílem je rozproudit upíranou diskuzi v odborných i laických kruzích a podpořit společnost, aby přestala zavírat oči nad problémy, které s sebou může nést plošné nasazení experimentálního léčiva (dle SPC) – vakcíny. Veškeré výše zmíněné léčebné postupy je možné aplikovat výhradně na doporučení a pod dohledem lékaře po zhodnocení zdravotního stavu každého pacienta. 
Informace o sdílení tohoto videa :
Nadační fond Svědomí národa dává k dispozici link ke stažení a sdílení tohoto videa všem drobným uživatelům pro jejich potřebu na jejich osobních profilech, shlédnutí videa a informací v něm a jeho šíření na sociálních sítích, vždy za předpokladu, že video nebude kráceno a upravováno a vždy u něj bude uveden hyperlink odkazu na naše stránky . V každém takovém příspěvku musí uživatel uvést Nadační fond Svědomí národa jako autora videa. Nadační fond NEDÁVÁ SOUHLAS s REUPLOADEM na jiné kanály a sociální platformy než osobní, obzvláště pak na ty, které duplikují naši službu informovat veřejnost, a provozovatelům uploadovacích služeb. V takovémto případě je možné pouze sdílení na stránkách formou vložení odkazu na naši sociální síť nebo kanál (formou embedování), či hyperlinku na tuto naši stránku s rozhovorem.
Link ke stažení videa naleznete zde:
Link ke stažení z úložiště
Alternativní platformy kde je video dostupné v případě výpadku:
Odkaz na video na Odysee



#gap-1713186558 {
padding-top: 30px;
}








#gap-1366358199 {
padding-top: 30px;
}




Článek Tečkované příběhy: Tereza Šaradinová se nejdříve objevil na Svědomí národa .


Nejčtenější za týden