Švýcarsko: 49 nájemníků má být vystěhováno, místo nich kanton nastěhuje migranty
RSS

Švýcarsko: 49 nájemníků má být vystěhováno, místo nich kanton nastěhuje migranty

Prakticky denně se nyní objevují v německých a švýcarských médiích informace o vystěhovávání lidí z obecních a nájemních bytů či domovů důchodců – a to mnohdy bez náhrady, případně s nabízenou zcela nevhodnou náhradou (horší úroveň, jiné město apod.).
Tato praxe se dala očekávat, neboť nejen tyto zmíněné země, ale i mnohé další, již mají díky své politice otevřených hranic značné problémy s místem pro nově příchozí.
Takto se pak dále potvrzuje dlouhodobé upřednostňování cizinců před vlastními lidmi, které je patrné ve většině evropských zemí, ČR nevyjímaje. Vlády tak ovšem konají v souladu s těmi, koho vystěhovávají, neboť volení politici se svojí politikou nikdy netajili.
Obec Windisch bude hostit centrum pro žadatele o azyl. Říká, že byla teprve nedávno informována kantonem. Devětačtyřicet nájemníků se musí vystěhovat z obecních bytů.
Nový případ otřásá německy mluvícím Švýcarskem po tom, který se jiný případ objevil v obci Seebächer (ZH), kde obec vypověděla nájemní smlouvu jednomu muži, aby mohla ubytovat migranty. Tentokrát se to děje ve Windischi (AG) a není to jeden, ale 49 nájemníků, kteří se již brzy budou muset sbalit.
Obec vydala v pondělí prohlášení, ve kterém informuje o chronologii událostí. Dne 17. února byla informována kantonem Aargau, že plánuje otevřít ubytovací středisko pro žadatele o azyl ve třech budovách v obci. Tehdy městští volení úředníci upozornili kanton na skutečnost, že budovy jsou obsazeny, a že nebudou akceptovat, aby nájemníci byli vyhnáni na ulici.

Podle televize SRF to byla společnost se sídlem v kantonu Schwyz, která kantonu Aargau nabídla toto ubytování. Šéf této společnosti nechtěl o důvodech mluvit.
A kanton se zjevně dohodl s majitelem, protože 24. února přišly první dopisy o výpovědi. Ohromení lidé přicházeli vyjádřit své trápení místní  komuně.
Sociálně znevýhodnění lidé jsou vyháněni z jejich domovů, aby uvolnili místo žadatelům o azyl, což je  nemístné, komentuje se v obci.
Björn Waltert, 32, je jedním z lidí, kterých se to týká. Bydlí tam rok a půl. „Berou mi můj byt. Jsem smutný a cítím, že se se mnou zachází nespravedlivě.“
Žil na ulici a byl šťastný, že našel místo k životu. „Teď pro mě bude velmi těžké najít se psem něco nového,“ říká….
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ] Článek Švýcarsko: 49 nájemníků má být vystěhováno, místo nich kanton nastěhuje migranty se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden