Děti jako žalobci? Kdy bude proces se Slánským?
RSS

Děti jako žalobci? Kdy bude proces se Slánským?

Na „klimatické frontě“ neustále přituhuje. Aktivisté v soudních sporech spatřují cestu k tomu, jak dosáhnout svých cílů. Schovávají se přitom za děti.

Skupina dětí ve věku od pěti(!) do 16let podala u rakouského nejvyššího soudu „klimatickou“ žalobu. Podle portálu iDnes požadují po vládě, aby „aby zajistila ochranu jejich ústavních práv tím, že přijme přísnější opatření proti změně klimatu ( zde ). Děti zastupuje advokátka. Za akcí stojí skupiny Fridays For Future a Iniciativa pro klimatické právo.
Zatahovat děti do politiky se obecně považuje za nevhodné. Ohánět se jejich jménem v případě pětiletých je pak úplně šílené. Aby šílenství bylo kompletní, děti se dožadují přísnějších opatření proti změně klimatu, na které má rakouská vláda vliv limitně se blížící nule. Kdyby někdo podal žalobu jménem skupiny dětí, že chtějí postavit dětské metro, protože na něj mají právo, neboť jen v něm by se při svých cestách do školky a školy cítily bezpečně, zabýval by se tím vůbec někdo? Tedy kromě bulvárních rubrik, případně psychiatrů, nebo policistů, jež by zkoumali, zda nejde o zneužívání dětí?
V případě takzvaného boje za klima je zřejmě už povoleno vše. Včetně vymývání dětských mozků, včetně zasévání bezdůvodného, leč o to palčivějšího strachu z toho, že se „kvůli klimatu“ upečou… Kde jsou sdružení na ochranu dětí? Jak to, že proti tomu nezakročí úřady? Ani nikdo z politiků si netroufne pozvednout hlas, aby chránil dětský svět před propagandou strachu? Zjevně jim chybí odvaha. Možná by ji našli, kdyby si s pár takto indoktrinovanými dětmi promluvili a zkusili je uklidnit. Kdo jste to zažili, víte sami, že to v podstatě nejde.
Samotné zneužití dětí k dosažení klimatických cílů přitom vypovídá o mentalitě klimatických aktivistů víc, než by oni sami rádi. Protože takto bezskrupulózně děti využívá pouze jeden typ lidí. Těch, kteří stojí za totalitními režimy. Děti v nich měly jednou hnědé, jindy modré košile. Teď by mohly mít zelené. Na podstatě jejich zneužití to však vůbec nic nemění. Vždy totiž s důvěřivostí sobě vlastní požadují to, co ta která politická síla chce. Včetně přísných trestů pro ty, kteří si myslí něco jiného.
Pokud nedokáží politici, kteří stejně už ve většině nátlaku této zelené lobby podlehli a přijali jejich agendu za svou, nastavit jasná pravidla onomu „boji za klima“, zbývá zřejmě jediná možnost. Podat žaloby na tyto skupiny. V první řadě za zneužívání dětí. Pak můžou následovat žaloby za vyvolávání strachu, ohrožování bezpečnosti, za prosazování zájmů nepřátelské mocnosti, ale také třeba za zveřejňování nepravdivých informací. Možností pro žaloby nabízí činnost zelené lobby spoustu.
Ještě se vtírá jedna nepříjemná otázka: Co se, proboha, děje v hlavách rodičů dětí z té žalující skupiny?
Zdroj


Nejčtenější za týden