Velká Británie zvažovala zabít všechny domácí kočky, aby zastavila covid-19
RSS

Velká Británie zvažovala zabít všechny domácí kočky, aby zastavila covid-19

Britské zdravotnické orgány zvažovaly, že během prvního výskytu nákazy COVID nařídí utracení všech koček v zemi. (Foto: Flickr)







Bývalý náměstek ministra zdravotnictví lord James Bethell to přiznal, když se snažil argumentovat, že vlády byly zaskočeny tím, jak na virus reagovat, a poznamenal: „Neměli bychom zapomínat… jak málo jsme této nemoci rozuměli.“




Velká Británie zvažovala zabít všechny domácí kočky, aby zastavila covid-19
„Byla chvíle, kdy jsme neměli jasno v tom, zda domácí zvířata mohou tuto nemoc přenášet,“ řekl. „Ve skutečnosti se v jednu chvíli objevila myšlenka, že bychom mohli požádat veřejnost, aby vyhubila všechny kočky v Británii. Dovedete si představit, co by se stalo, kdybychom to chtěli udělat?“



Bethell tvrdil, že „na chvíli“ se kolem této myšlenky „objevilo trochu důkazů“ poté, co se siamská kočka stala první v Británii, která se nakazila COVID-19, ale že tento plán byl poměrně rychle „uzavřen“.




Je to venku. Šílené informace, jak si americká vláda objednala covid podvod
Majitelé koček byli vyzváni, aby své mazlíčky nelíbali a aby v jejich blízkosti „dodržovali velmi pečlivou hygienu“ a zároveň je drželi doma, pokud se některý člen domácnosti nakazí COVID.



Dánsko následně nařídilo utracení populace norků, u nichž se předpokládalo, že jsou nositeli viru, ačkoli premiérka Mette Frederiksenová se následně musela za tento příkaz omluvit a přiznala, že byl nezákonný.




Woody Harrelson odhaluje podvod farmaceutického průmyslu covid-19
Bethell se vyjádřil v souvislosti s únikem desítek tisíc zpráv z aplikace WhatsApp, které vrhly světlo na zpackanou reakci vlády, která mimo jiné neprovedla testy u všech obyvatel vstupujících do pečovatelských domů.



Povinnost lidí usmrtit své milované domácí mazlíčky by jako politika téměř jistě selhala, protože by to obrovské množství lidí odmítlo.




Nehumánně drželi seniory odděleně. Nyní se znovu setkali
Zabíjení domácích koček bylo jen jednou z mnoha hrůz, které byly téměř uvaleny na britskou veřejnost v rámci snahy o uzamčení, jež mělo zničující dopad a způsobilo více škody než užitku.



Zdroj: summit.news
Článek Velká Británie zvažovala zabít všechny domácí kočky, aby zastavila covid-19 se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden