Britský premiér: Odepřeme vám přístup do britského systému moderního otroctví
RSS

Britský premiér: Odepřeme vám přístup do britského systému moderního otroctví

Vládní grafika, která má varovat migranty před příchodem do Spojeného království, zanechala mnoho lidí zmatených. (Foto: Twitter / Rishi Sunak )







If you come to the UK illegally: You can’t claim asylum You can’t benefit from our modern slavery protections You can’t make spurious human rights claims You can’t stay pic.twitter.com/026oSvKoJZ — Rishi Sunak (@RishiSunak) March 7, 2023 Rishi Sunak na svém účtu na Twitteru zveřejnil obrázek, který vypadal, že říká „pokud přijdete do Spojeného království nelegálně, bude vám OMEZEN přístup do britského systému moderního otroctví“.




„Kdy nasadíme novou variantu?!“ Uniklá konverzace britského ministra
Obrázek byl zveřejněn v době, kdy premiér pořádal tiskovou konferenci na Downing Street, kde stál před řečnickým pultíkem s nápisem „zastavte lodě“ , aby propagoval svůj zásah proti imigraci.



Premiér označil svou politiku za „tvrdou“ , ale „nezbytnou a spravedlivou“, když vláda představila plány na nové zákony, které mají omezit překračování Lamanšského průlivu.



V úterý bylo potvrzeno, že zákony zabrání lidem žádat ve Spojeném království o azyl, pokud se do země dostanou nepovoleným způsobem.




71 % Britů si myslí, že vláda kvůli covid-19 nepostupovalo dstatečně přísně
Nelegálně příchozí žadatelé o azyl by byli zadrženi a po vyhoštění by jim hrozil doživotní zákaz návratu. Nikdy by jim nebylo dovoleno usadit se v zemi nebo získat občanství.



Otázkou však zůstává, zda je tento plán legální – ministryně vnitra Suella Bravermanová připustila, že může porušovat mezinárodní právo, protože může být „neslučitelný“ s Evropskou úmluvou o lidských právech.



Zdroj: yahoo.com




V Británii byli Rusové „obviněni“ z potopení Titaniku
Článek Britský premiér: Odepřeme vám přístup do britského systému moderního otroctví se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden