USA: Veřejnost byla vyzvána, aby se držela dál od elektrokol a elektrických skútrů, protože často explodují
RSS

USA: Veřejnost byla vyzvána, aby se držela dál od elektrokol a elektrických skútrů, protože často explodují

Elektroauta, elektrokola a další elektrovozítka jsou neustále propagována v neprospěch dopravních prostředků na fosilní paliva. Vše se samozřejmě děje pod záminkou nutnosti „boje proti uhlíku.“
Ovšem i zde se ukazuje, jak tato klimatická politika, založená na lžích, ve skutečnosti škodí.
Veřejnost byla vyzvána, aby se držela dál od všech elektrických kol a skútrů, protože neustále explodují a v některých případech zabíjejí lidi.
Za posledních několik let zabila elektrokola jen v New Yorku přes tucet lidí a nejméně 251 zranila, a to vše kvůli požárům, které vyvolaly nebezpečné lithium-iontové baterie.
V roce 2022 byly tyto motocykly čtvrtou nejčastější příčinou  úmrtí při požárech, podle FDNY. A v roce 2023 již došlo k 15 požárům souvisejícím s lithium-iontovými bateriemi, přičemž jeden člověk zemřel a až 25 bylo zraněno. 
New York City má více těchto požárů než kdekoli jinde v zemi, protože je velmi hustě osídleno a mnoho doručovatelů používá elektrická kola jako snadný způsob, jak se dostat z místa na místo.
Tato kola je však často potřeba nabíjet doma přes noc a mnoho z nich bylo bohužel vyrobeno s levnými a špatně vyrobenými bateriemi, které nakonec explodují a způsobí tyto smrtící požáry. 
U lithium-iontových baterií je problém i to, že požáry, které způsobují, se liší od běžných požárů, a proto zabily tolik lidí. 
Plameny se šíří mnohem rychleji a během několika sekund zachytí jakýkoli hořlavý předmět. Baterie nelze uhasit vodou nebo pěnou, protože to může způsobit reakci a rozšířit požár. 
Hasiči musí používat hasicí přístroje výslovně určené pro požáry lithiových baterií, které obsahují suchý prášek, který absorbuje teplo a udusí oheň. Problém s těmito požáry je v tom, že uvolňují toxické plyny, které představují další úroveň nebezpečí. 
V New Yorku navrhl radní Robert Holden legislativu, která by měla zakázat elektrické skútry a elektrická kola, dokud nebudou zavedena další ochranná opatření. Jedná se však pouze o jednu formu právní úpravy. 
Mnoho politiků v New Yorku pracuje na návrzích, které by pomohly snížit počet požárů, aniž by musela doručovatelům kola úplně odebírat, jako je například návrh zákona, podle kterého by lidé museli dobíjet baterie mimo své domovy. 
Také newyorský hasičský sbor zakázal ve svém sídle zařízení pro e-mobilitu a vycvičil hasiče, aby reagovali na požáry lithium-iontových baterií. O riziku také vzdělává hasiče po celé zemi. 
Připomínám, že podobné problémy hlásí i některé evropské země , přičemž například v Belgii a Holandsku by chtěli zakázat parkování elektromobilů v podzemních garážích či suterénech domů…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 6 Průměrně: 5 ] Článek USA: Veřejnost byla vyzvána, aby se držela dál od elektrokol a elektrických skútrů, protože často explodují se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden