Pomohou nové italské zákony zastavit muslimskou invazi?
RSS

Pomohou nové italské zákony zastavit muslimskou invazi?

Než si odpovíme na otázku z titulku, tak si tyto zákony, které  vláda Meloniové přijala, představíme:
Italská vláda má údajně v úmyslu zpřísnit právní předpisy v boji proti nelegálnímu přistěhovalectví. Pašeráci lidí by mimo jiné mohli být odsouzeni až k 30 letům vězení.
26. února se 72 migrantů utopilo na pobřeží u italského městečka Cutro v Kalábrii.
Ve čtvrtek navštívila město premiérka Giorgia Meloniová, kde uspořádala tiskovou konferenci o nových vládních opatřeních proti pašování lidí přes Středozemní moře.
„Pokud si někdo myslí, že tragédie z 26. února odradila vládu od pokračování v migrační politice, mýlí se. Postupujeme vpřed na cestě, kterou jsme se vydali, což dokazuje, že sledujeme zodpovědnou politiku a rozbíjíme otrokářské aktivity zločineckých organizací pašeráků lidí,“ řekla Meloniová.
Podle vlády budou pašeráci lidí, kteří převážejí nelegální přistěhovalce, odsouzeni k 5 až 16 letům vězení a pokutě 15 000 eur za každého migranta. Pokud migranti utrpí újmu na zdraví na moři nebo na souši, hrozí jim 10 až 20 let vězení, a pokud obchodníci s lidmi způsobí smrt osoby, hrozí jim trest odnětí svobody v délce 15 až 20 let. Pokud zemře více migrantů současně, trest se zvyšuje na 20 až 30 let vězení.
Legislativní balíček rovněž zpřísňuje pravidla v dalších oblastech s cílem omezit přistěhovalectví.
Tolik nový zákon. Ale jaká je praxe?
Předně jde o zákony zcela bezzubé, které nakonec nedopadnou prakticky na nikoho. Proč? To je celkem jednoduché. Zákon se samozřejmě nevztahuje na tzv. „záchranná plavidla,“ tedy na zcela legální pašeráky jako jsou pašerácké neziskovky a především lodě pobřežní stráže.
Libyjští pašeráci většinou cestují jen k nejbližší lodi pašerácké neziskovky. Tam své zákazníky vyloží a vrací se do Libye. Pak jsou zde pašeráci, kteří jen prodají za velmi lukrativní ceny loď, na níž plují jen jejich „zákazníci.“
Posádek těchto lodí se buď ujme některá z pašeráckých neziskovek nebo – a to je mnohem častější případ – vyloví posádku z vratké bárky italská pobřežní stráž, která ilegály přiveze do domovského italského přístavu.
Zde je třeba zdůraznit, že italská pobřežní stráž často loví – podobně jako neziskovky – poblíž libyjských břehů, „zákazníky“ tedy tyto lodě aktivně vyhledávají.
Posádky lodí pobřežní stráže mají za tuto spolupráci velmi pravděpodobně i nějakou tu provizi od libyjských pašeráků, kteří již v minulosti s pobřežní stráží spolupracovali.
Zde se můžete podívat na to, jak loď pobřežní stráže v noci na sobotu „zachránila“ 500 muslimských mužů – většinou Pákistánců. Na tyto zdaleka největší pašeráky se ovšem zákon nové italské vlády nijak nevztahuje:

Scortato da 3 motovedette della Guardia costiera fino al porto di #Crotone un peschereccio in pessime condizioni: a bordo 500 #migranti uomini (una quarantina di minori), di cui 370 pachistani.
pic.twitter.com/V445Fo23Ab
— Francesca Totolo (@fratotolo2) March 11, 2023

Jen za několik hodin – mezi pátečním večerem a sobotním ránem – přivezly lodě italské pobřežní stráže asi 1300 ilegálů – 100% muslimů, téměř výhradně mužů ve vojenském věku.
A například od středy do pátku (tedy za 72 hodin) připlulo tímto způsobem na Lampedusu přes 3300 invazních vojáků!!
Níže se můžete podívat na to, kde všude „sbírají“ svůj náklad „trosečníků“ zcela legální státem posvěcení pašeráci z pobřežní stráže:
 

Vysvětlivky k obrázku výše: Pobřežní stráž zasahuje, aby vylovila asi 1300 lidí na lodích, které se 10. března 2023 snažily dostat do Itálie. Tři hlídkové čluny operují, asi 70 mil jižně od Crotone, aby zachránily loď s asi 500 migranty na palubě. Další jednotky pobřežní stráže – Nave Dattilo a 3 další hlídkové čluny poskytují pomoc dvěma dalším člunům s celkem asi 800 migranty na palubě, které jsou  asi 100 mil od Roccella Ionica.
Italská pobřežní stráž dokonce sama zveřejňuje videa, na kterých se chlubí pašováním ilegálů:
document.createElement('video');
https://necenzurovanapravda.cz/wp-content/uploads/2023/03/i20230311135002342.mp4
Podle informací v případě těchto „výlovů“ se nejedná o italské výsostné vody, přičemž v mnoha dalších případech lovily lodě italské pobřežní stráže v okolí libyjských vod, tedy blíž libyjskému než italskému pobřeží.
Podle sdělení marockého infiltrátora velmi čile spolupracují právě libyjští pašeráci s těmi oficiálními, ať už z neziskovek nebo s těmi, kteří jsou placeni italským státem.
Jaký tedy bude dopad zákona, který vydala italská vláda? Prakticky téměř žádný. Zákon totiž neplatí pro legální pašeráky jakými jsou lodě pobřežní stráže a pašerácké neziskovky.
Libyjští pašeráci budou prostě svoje klienty posílat bez doprovodu a s příplatkem za loď nebo – a to spíš – budou lépe koordinovat spolupráci s neziskovkami a italskou pobřežní stráží a předávat „trosečníky“ blíž k libyjským vodám.
Ať je to jak chce, přístavy uzavřeny nejsou a právě za vlády tria Meloni – Salvini – Berlusconi  země vykazuje rekordní invazi, jaká nemá v zemi obdoby ve srovnání se stejným obdobím v minulých letech.
Uvidíme, jak se údajná protimigrační politika bude vyvíjet nadále, ale Aspen institut a EU zřejmě Meloniové nedovolí dělat jinou politiku, než tu, která má vést k výměně obyvatel.
Bude pak již jen na voličích, zda budou vnímat spíš realitu, která ukazuje rekordní invazi nebo budou naslouchat proklamacím o ochraně hranic, která však neexistuje, neboť ti, kdo by měli hranice Itálie – a tím i Evropy – hlídat, fungují jako největší pašeráci…
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ] Článek Pomohou nové italské zákony zastavit muslimskou invazi? se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden