LA Times tvrdí, že bílí řidiči znečišťují ovzduší černým a latinskoamerickým obyvatelům Los Angeles
RSS

LA Times tvrdí, že bílí řidiči znečišťují ovzduší černým a latinskoamerickým obyvatelům Los Angeles

Podle woke ideologie, která je obzvlášť vehementně šířena v USA, za cokoli zlého mohou jen běloši. A naopak, za vše dobré údajně vděčíme barevným.
To je samozřejmě jen malý krůček k přepisování historie, kdy se jistě již brzy dozvíme, že za drtivou většinu vynálezů zajišťujících civilizační pokrok vděčíme právě černým.
Takové hlasy se již ozývají a je více než pravděpodobné, že za nějakých 20 – 30 let budou všechny důležité vynálezy připisovány černým, případně původně bílí vynálezci či umělci náhle zčernají, asi jako před časem například Beethoven .
Podle článku , který ve čtvrtek zveřejnil list The Los Angeles Times, jsou bílí řidiči nepřiměřeně vinni za místní znečištění ovzduší, které postihuje černošské a latinskoamerické obyvatele města.
Sammy Roth ve svém  článku  komentoval nedávnou   studii , která tvrdila, že plánování dálnice ve městě bylo „rasově motivované“.
Rothův článek byl na sociálních sítích označen jako „idiotský“.
Studie, kterou Roth předložil, obviňuje městské plánování, které vede dálnice přes černošské a latinskoamerické čtvrti (ačkoli zde může být problém příčiny a následku, protože čtvrti s dálnicemi mohou být dostupnější a pohodlnější pro černošské a latinskoamerické obyvatele, kteří migrují do města, aby našli pracovní místa a příležitosti).
Roth došel k závěru:
Dojíždějící z většinově bílých míst neúměrně projíždějí nebílými cestami ve srovnání s opačnými zvyky. Desítky let rasově motivovaného plánování infrastruktury dálnic a segregace sídel formují dnešní rozdíly v tom, kdo způsobuje znečištění ovzduší z motorových vozidel a kdo je mu vystaven, ale existují příležitosti pro městské plánování a dopravní politiku, jak tuto nespravedlnost zmírnit.

Roth  napsal, že by měl zvážit svou vlastní spoluúčast na tomto pokračujícím příkladu systémového rasismu:
Dnes mnoho obyvatel bělejších a bohatších čtvrtí okresu – kteří často dokázali  udržet dálnice mimo své vlastní dvorky  – dojíždí do práce přes černošské a latinskoamerické čtvrti s nižšími příjmy, které jsou rozděleny dálnicemi 10, 110 a 105 a dalšími.
Jako běloch, který většinu svého života žil na Westside v LA, jsem také těžil ze špinavé historie regionu. I když se snažím párkrát za měsíc jet vlakem a chodit do místních kaváren a restaurací místo jízdy po městě, není pochyb o tom, že přispívám k nespravedlivému znečištění ovzduší, které popisuje studie Boeingu.
Celkově však mapa ukazuje, jak obyvatelé bělejších a bohatších komunit neúměrně jezdí do práce přes latinskoamerické a černošské čtvrti s nižšími příjmy a chrlí znečištění. Obyvatelé těch čtvrtí s tím moc nenadělají.
Roth dále popisuje několik možných řešení, včetně propagace elektrických vozidel, výstavby více bytů pro barevné v bohatších čtvrtích a povzbuzování lidí k práci z domova…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ] Článek LA Times tvrdí, že bílí řidiči znečišťují ovzduší černým a latinskoamerickým obyvatelům Los Angeles se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden