Nejvyšší poplach ve Vídni: Islámští teroristé hrozí útoky na kostely
RSS

Nejvyšší poplach ve Vídni: Islámští teroristé hrozí útoky na kostely

Rakousko je jednou z nejvíce islamizovaných evropských zemí, přičemž v loňské roce země přijala ze všech zemí EU nejvíc mimoevropských žadatelů o azyl v přepočtu na počet obyvatel – tedy muslimů.
Země je tak ohrožena terorem podobně jako například Německo, Švédsko nebo Francie, kde jsou muslimové dlouhodobě přijímáni v hojné míře a s otevřenou náručí.
Velký poplach v oblasti Vídně: Kvůli hrozícím islámským útokům na několik kostelů je na cestě velký kontingent policie a speciálních jednotek. Z taktických důvodů exekutiva dosud neposkytla konkrétnější informace.
Podle vídeňské policie byly přijaty informace o islamisticky motivovaném útoku. Několik kostelů ve městě bylo jmenováno jako cíle. Na základě vyhodnocení rizik DSN a několika státních úřadů pro boj proti terorismu byl spuštěn poplach. Všechny neuralgické body na území města byly obsazeny posílenými policejními jednotkami.
Na místě byly speciální jednotky Cobra a WEGA, na křižovatkách stáli úředníci s útočnými puškami. Jak dlouho bude mise trvat, se ráno nepodařilo odhadnout.
Vídeňanům se okamžitě připomněl ničivý teroristický útok z 2. listopadu 2020, kdy atentátník zastřelil čtyři kolemjdoucí v centru města, než byl sám zabit policií. Už tehdy město připomínalo pevnost s těžce ozbrojenými policejními silami.
Kněz vídeňské katedrály sv. Štěpána Toni Faber  hovořil o „menší nebezpečné situaci“. Byl „velmi šťastný“ z policejní ochrany v několika církevních institucích, zejména v katedrále sv. Štěpána. Michael Prüller z vídeňské arcidiecéze řekl, že arcidiecéze neobdržela žádnou konkrétní hrozbu. Kostely jsou stále otevřené.
 

 
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 2 Průměrně: 5 ] Článek Nejvyšší poplach ve Vídni: Islámští teroristé hrozí útoky na kostely se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden