Meloni: Itálie se nepodvolí mocným elitám ve prospěch otevřených hranic
RSS

Meloni: Itálie se nepodvolí mocným elitám ve prospěch otevřených hranic

Vyzývavá Giorgia Meloniová tento týden v Poslanecké sněmovně důrazně obhajovala postup své vlády při řešení migrační krize…. (Foto: Flickr)







Italská premiérka Giorgia Meloniová sdělila politickým oponentům, že nepodlehne politickému tlaku mocných elit ve prospěch otevřených hranic.



V projevu během hodiny otázek v Poslanecké sněmovně Meloniová odpovídala na otázky týkající se postupu její vlády v souvislosti se stále rostoucím migračním tlakem ve Středozemním moři poté, co tento týden zveřejněné vládní údaje ukázaly, že do země letos dorazilo již více než 20 000 lidí.




„Změníme Evropu“ – polský premiér řekl, že on a Meloni zabrání vzniku superstátu
„Dokud budou odplouvat lodě ve špatném stavu, plující za špatných povětrnostních podmínek, bude docházet ke ztrátám na životech,“ řekla svým parlamentním kolegům.



„Musíme investovat do legálních cest, a to je přesně ta práce, kterou vláda dělá. Naše svědomí je čisté. Doufám, že ten, kdo napadá vládu, ale neřekne ani slovo o pašerácích, může říci totéž,“ dodala.



Nabídla důraznou obhajobu pobřežní stráže země, která se po tragédii lodi s migranty v Jónském moři, jež si vyžádala několik desítek obětí, dostala pod značný drobnohled italského levicového tisku.




Po příjezdu 100 tisíc migrantů v roce 2022 se Itálie chystá zakročit
Italská premiérka vyjádřila údiv nad tím, že „kvůli politickým cílům nakonec zpochybňujeme čest a práci lidí, kteří denně riskují své životy, aby zachránili lidské životy a čest Itálie“.



Pokud jde o širší migrační problematiku, která svírá zemi, Meloniová zdůraznila, že „již několik měsíců jsme svědky migračního tlaku, který má vůči Evropě a Itálii jen málo precedentů“, a navzdory výzvám humanitárních lobbistů a politických oponentů „nemá v úmyslu ustupovat mnoha mocným tlakům těch, kteří by chtěli vizi bez státních hranic“.



Zopakovala, že chce „tvrdě bojovat proti nelegálním převaděčům a regulérně řídit imigraci“ prostřednictvím vládního nařízení a následné legislativy. Upozornila však, že nelze očekávat, že Itálie zvládne krizi sama, a vyzvala k vytvoření „rámce odpovědnosti, do kterého se musí zapojit i ostatní evropské státy“.




Italské premiérka Italům: Odmítnete nabídku práce, nedostanete sociální dávky
Konzervativní vláda v Římě se od svého zářijového volebního úspěchu zabývá řešením problému, jemuž čelí Itálie i širší Evropa, a Meloni nedávno předložil zákon, který má přijmout přísnější tresty pro odsouzené pašeráky lidí. Těm, kteří budou shledáni vinnými z tohoto trestného činu, může brzy hrozit až 30 let vězení, pokud jejich nedbalostní jednání nebo nečinnost způsobí smrt zranitelných migrantů.



Meloniová rovněž vydala několik vládních nařízení, jejichž přijetím chce potlačit činnost humanitárních pátracích a záchranných plavidel operujících ve Středozemním moři.



Dekrety, které vyvolaly pobouření mezi italskou levicí a evropskými nevládními organizacemi, vyzývají plavidla operující v oblasti, aby se po záchraně ihned vrátila na pevninu, místo aby zůstávala na moři a fakticky se stala magnetem pro další potenciální migranty, kteří jsou povzbuzováni k tomu, aby se pokusili o nebezpečnou cestu.




Počet migrantů překračujících Středozemní moře se zdvojnásobil
Tento pohled podpořila i nedávná zpráva italských zpravodajských služeb, podle níž přítomnost plavidel nevládních organizací ve Středozemním moři podněcuje migrační krizi.



Zpráva obvinila nevládní organizace z toho, že poskytují „logistickou výhodu zločineckým organizacím, které řídí obchod s migranty, a umožňují jim přizpůsobit svůj modus operandi podle možnosti snížit kvalitu používaných plavidel, odpovídajícím způsobem zvýšit nezákonné zisky a vystavit lidi na palubě konkrétnějšímu riziku ztroskotání“.



Zdroj: rmx.news
Článek Meloni: Itálie se nepodvolí mocným elitám ve prospěch otevřených hranic se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden