Žurnalistům během protestů proti Macronovi říkají, že ty skutečné násilnosti ještě neviděli
RSS

Žurnalistům během protestů proti Macronovi říkají, že ty skutečné násilnosti ještě neviděli

Francie ty skutečné násilnosti ještě teprve zažije, říká žurnalistům během bouří probíhajících v zemi proti Macronovi francouzský Bernie Sanders.
Prominentní francouzský levičák Jean-Luc Mélenchon, často srovnávaný s americkým Bernie Sandersem, se žurnalistům vysmál, když se ho ptali na v zemi probíhající bouře, a varoval je, že ty pravé násilnosti teprve uvidí.
Mélenchonovo prohlášení přichází s tím, jak se Francie nachází uprostřed protestního hnutí po celé zemi zaměřeného na zabránění nabytí účinnosti zvýšení důchodového věku plánovaného vládou Emanuela Macrona.
Takové protesty se pravidelně v mnoha francouzských městech zvrhly do násilí, když demonstranti zapalují ohně a útočí na kanceláře patřící politickým stranám.
Podle Mélenchona by se však tyto demonstrace měly považovat za mírumilovné, přičemž se uvažuje o všech možnostech, kdy tato vůdčí levicová osobnost žurnalisty varovala, že teprve uvidí, co to je, když to hnutí začne být opravdu násilné.
„Nezažili jste květen 68!“ říká tento politik podle zprávy Le Figaro. „Nevíte, co je to násilná demonstrace!“
Uchýlil se k označení tohoto hnutí jako „pozoruhodně klidného a pacifistického“ na to, že se potýká s Macronovou vládou, o níž říká, že „ta nemá žádnou úctu k chudým lidem, kteří jsou teď v problémech.“
Ač Mélenchon dodal, že násilí jako součást protestů nepodporuje, tak tento levicový vůdce varoval, že ty skutečné násilnosti se teprve odehrají, přestože ty už teď dělají starosti mnoha funkcionářům země.
Orgány zákona se v této zemi už teď musely potýkat s rozsáhlými bouřemi, s vandalismem a s poškozováním majetku, což bylo vždy zjevně součástí zvládání těch demonstrací.
Protestující také velice jasně dávají najevo, že na vládu Emmanuela Macrona pohlíží s hlubokým pohrdáním a polévají figuríny Macrona a některých jeho ministrů benzínem a pak je zapálí.
Další naznačovali, že jsou docela dobře opravdu schopni zbavit francouzského prezidenta jeho funkce hlavy státu způsobem podobným jako u před-revolučního krále této země.
„Sťali jsme Ludvíka XVI. a můžeme to udělat zase s prezidentem Macronem,“ skandovali údajně protestující v Paříži.
Ač si Mélenchon zjevně nemyslí, že by to s čím dál nepopulárnějším vůdcem Francie dopadlo zase tak hrozně, tak stejně prohlásil, že vládou plánované reformy v důsledku činnosti protestního hnutí skončí zrušené Ústavním soudem, který má pravomoc zrušit zákony, které mohou poškodit integritu francouzské ústavy.
„Ústavní soud celé to řízení zruší,“ předpověděl. „Ústavní soud ví, že jeho rolí je chránit instituce s ohledem na to, co se v zemi děje.“
„Všechno se to nakonec zruší,“ tvrdil tento levičák.
Začátek formuláře
Kiran Ridley/Getty Images
PETER CADDLE
19 Mar 2023

Padne Macronova vláda?

Koukněte na bouře milionů proti penzijní reformě ve Francii blokádami
Zdroj: https://www.breitbart.com/europe/2023/03/19/french-bernie-tells-journalists-they-havent-seen-real-violence-yet-amid-anti-macron-protests/


Nejčtenější za týden