VIDEO: Polský velvyslanec ve Francii způsobil poprask svým výrokem pro francouzskou televizi, že když se Ukrajině nepodaří ubránit svoji nezávislost, bude muset NATO vstoupit do konfliktu na Ukrajině! Varšava se teď snaží výrok obrousit s tvrzením, že vel
RSS

VIDEO: Polský velvyslanec ve Francii způsobil poprask svým výrokem pro francouzskou televizi, že když se Ukrajině nepodaří ubránit svoji nezávislost, bude muset NATO vstoupit do konfliktu na Ukrajině! Varšava se teď snaží výrok obrousit s tvrzením, že vel

VIDEO: Polský velvyslanec ve Francii způsobil poprask svým výrokem pro francouzskou televizi, že když se Ukrajině nepodaří ubránit svoji nezávislost, bude muset NATO vstoupit do konfliktu na Ukrajině! Varšava se teď snaží výrok obrousit s tvrzením, že velvyslanec nemyslel přímo válku s Ruskem, ale pouze vstup do konfliktu v obecné rovině! Jenže to vyjde nastejno! Velvyslanec vysvětloval, proč Polsko a Slovensko pošlou na Ukrajinu 33 stíhaček MiG-29, je to prý pokus o zastavení Ruské armády v cestě do Evropy! Opravdu to myslí vážně?
Polská alternativa v těchto hodinách nežije ničím jiným než řešením skandálu polského velvyslance ve Francii, který si v rozhovoru pro televizi LCI pustil ústa na špacír a bez okolků do éteru vypustil neuvěřitelný výrok. Velvyslanec Jan Emeryk Rościszewski totiž prohlásil, že pokud Ukrajina neubrání svoji nezávislost, budeme muset ( my, jako NATO ) vstoupit do tohoto konfliktu! Skandální výrok již začal řešit polský sejm a ministerstvo zahraničí se snaží výrok zjemnit a obrousit [ 1 ] , že nebyl myšlen jako vstup do války s Ruskem, ale že se jednalo pouze o varování, co by se mohlo přihodit, kdyby Ukrajina válku prohrála a Ruská armáda by se začala blížit k hranicím NATO.
!function(r,u,m,b,l,e){r._Rumble=b,r[b]||(r[b]=function(){(r[b]._=r[b]._||[]).push(arguments);if(r[b]._.length==1){l=u.createElement(m),e=u.getElementsByTagName(m)[0],l.async=1,l.src="https://rumble.com/embedJS/ubrzme"+(arguments[1].video?'.'+arguments[1].video:'')+"/?url="+encodeURIComponent(location.href)+"&args="+encodeURIComponent(JSON.stringify([].slice.apply(arguments))),e.parentNode.insertBefore(l,e)}})}(window, document, "script", "Rumble");


Rumble("play", {"video":"v2bfokc","div":"rumble_v2bfokc"});
Jenže, takové vysvětlení nikoho v Polsku nejen neuklidnilo, ale naopak to potvrdilo faktické záměry současné polské vlády, k čemu dojde, pokud Ukrajina nezvládne vytlačit Ruskou armádu z Ukrajiny a dojde i k selhání chystané jarní ofenzívy, o které se pořád mluví, ale Američané jsou znepokojeni, že Kyjev místo šetření sil na ofenzívu posílá další a další brigády do Bachmutu, do města, které podle Pentagonu nemá žádný strategický význam. Porážka ukrajinské armády je nejen na dohled, ale NATO už musí dopředu počítat s tím, k čemu dojde hned poté. A právě polský velvyslanec ve Francii to prostě na hulváta práskl a teď je z toho oheň na střeše v Polsku.
Koalice ochotných pro vojenský vstup na Ukrajinu je již nachystána, tvrdí ruské zdroje
Polsko skutečně čeká na svůj sen, na svůj okamžik, na chvíli, kdy ukrajinská armáda utrpí finální a rozhodující porážku, aby Varšava dostala záminku pro bratrskou pomoc Ukrajině a mohla na Ukrajinu a zejména na západ Ukrajiny nasunout polskou armádu v počtech několika stovek tisíc vojáků. K tomu potřebuje Varšava kolaps ozbrojených sil Ukrajiny na frontě a spolupráci Ruské armády.
A právě proto se najednou ukazuje, proč Kreml nechce nijak rychle ukrajinskou armádu porazit, protože by to vedlo na západě země k invazi polské armády a k obsazení Haliče. Dokud je ukrajinská armáda při jaké také síle, tak Varšava tuto záminku pro bratrskou pomoc nedostane, Kyjev nebude v nouzi a nepožádá do Varšavy o pomoc. Jakmile by došlo ke kolapsu ukrajinské armády, Zelenský by okamžitě zvedl telefon a začal by sestavovat tzv. Koalici ochotných , tedy seznam armád zemí NATO, které by bilaterálně a bez souhlasu aliance poskytly Ukrajině vojenskou pomoc a vojáky.
Velvyslanec Jan Emeryk Rościszewski V Kremlu se o této Koalici ochotných hovoří v jasných obrysech. Podle ruských novinářů se jedná o celkem 6 zemí bývalého Východního bloku. Koalici by tvořilo Estonsko, Lotyšsko, Litva, Polsko, Česká republika a Slovensko. Těchto 6 zemí k dnešnímu dni podle ruské rozvědky tvoří šestici Koalice ochotných , což jsou země připravené poslat své ozbrojené vojáky do konfliktu (rozuměj do války) na Ukrajině.
V první fázi by se jednalo ve všech 6 případech o tzv. asistenční sbory složené z profesionálních vojáků na bázi dobrovolnosti v podobě placené mise na Ukrajině. Předpokládá se, že kontingent by mohl mít až 100 000 mužů, přičemž drtivou většinu vojáků do této mise by dodalo Polsko a ostatních 5 zemí by tvořilo víceméně fíkové listí v podobě několika stovek nebo řádově nižší jednotky tisíc vojáků z každé země. Cílem mise by bylo pomoci udržet Ukrajině západní břeh Dněpru a nepustit ruská vojska za něj.
Bratrská pomoc Poláků a koalice ochotných v okamžiku, až se ukrajinská fronta zhroutí
Ukrajinská vláda tuší, co by to znamenalo. Poláci by vytvořili bratrskou pomoc pod hlavičkou Koalice ochotných , ale sami by vytvořili formu polského protektorátu na západě Ukrajiny v oblasti Haliče. Rozbitá ukrajinská armáda by nemohla polskou armádu z Haliče poslat domů, protože by byla sevřena v kleštích. Na východě Rus, na západě Polák.
A protož Rus je dnes pro Kyjev více fuj fuj v dnešní době než Polák, nezbylo by Kyjevu nic jiného, než tuto bratrskou pomoc nejen přijmout, ale i ji trpět v časově neomezeném horizontu. Polsko sní velmi dlouho o návratu modelu Velkopolska a Ruskem oslabená Ukrajina, která se Ruské armádě nedokáže ubránit, zavolá v nějakém okamžiku o pomoc Koalici ochotných vedenou Polskem. A toho se Rusové nechtějí dočkat.
Nejprve bratrské objetí, potom bratrská pomoc… Andrzej Duda a Volodymyr Zelenský Moskva nechce dojít do situace, kdy zmasakruje ukrajinskou armádu, která se zhroutí a Kyjev v hrůze a hororu začne volat o pomoc a pozve do země bratrskou pomoc z Polska a dalších zemí. Přesně k tomu by došlo, pokud by se ukrajinská fronta naráz zhroutila v důsledku mohutné ofenzívy Rusů. Jak už jsem psal dříve, Ruská armáda by nešla na Ukrajině do otevřeného střetu s vojsky NATO, které by byly pozičně rozmístěny na západ od Dněpru, jenže to by zároveň znamenalo rozdělení Ukrajiny, o které usiluje nejen Varšava, ale podle všeho už i USA. Moskva stále usiluje o zachování jednoty Ukrajiny, ale s jinou vládou a s jinou politikou.
Rezident Pavel varoval v polském deníku Ukrajinu, že má poslední pokus na ofenzívu
Ukrajina má podle českého rezidenta na Pražském hradě, generálprezidenta Petra Pavla, poslední pokus ukázat Západu, že neposílá peníze Ukrajině nazmar a musí v nadcházející jarní ofenzívě ukázat, že si peníze zaslouží. Musí dosáhnout nějakého velkého a ne jen dílčího vítězství. Pavel to prohlásil v rozhovoru pro polský deník  Rzeczpospolita [ 2 ] . Pokud to Ukrajina nedokáže, USA zastaví vojenskou pomoc Ukrajině, protože v USA se blíží prezidentské volby a zemi zužují vnitřní ekonomické problémy.
Petr Pavel v polském deníku Rzeczpospolita Polský velvyslanec na francouzské televizi mluvil právě o tom, jak Polsko a Slovensko dodají Ukrajině celkem 33 stíhaček MiG-29 a jestli to prý Ukrajině pomůže. Velvyslanec se vyhnul odpovědi, ale zopakoval, že Rusko je agresor, a pokud Ukrajina neubrání svoji nezávislost, bude muset NATO do tohoto konfliktu vstoupit napřímo, tedy dodávky zbraní Ukrajině již stačit nebudou.
Ruská armáda podle velvyslance se prý na Ukrajině nezastaví a Vladimir Putin prý chce dobýt celou Evropu a pokračovat dál na Západ. Pokud ale NATO vstoupí do konfliktu na Ukrajině, je to doopravdy možné, že k tomu může dojít v rámci III. světové války, která by se hypoteticky odehrála bez jaderných zbraní v nějaké podobě, kterou si zatím nedovedeme představit.
Slovenská i česká vláda dodávají zbraně Ukrajině bez ohledu na parlamenty a jejich souhlasy
Každopádně postup Rusů do Evropy je spíš záminka Poláků na přesvědčení dalších zemí NATO, aby vstoupily do konfliktu na Ukrajině a pomohly Kyjevu zastavit Ruskou armádu. Slovenská vláda dodá Ukrajině celkem 13 stíhaček MiG-29 na základě mezivládní dohody, bez souhlasu slovenského parlamentu. Je to samozřejmě vlastizrada v rozporu se slovenskou Ústavou, protože slovenská vláda k tomu nemá mandát. Aby mohla zbavit slovenskou armádu stíhaček a mohla je darovat Ukrajině, muselo by se tak stát na základě nikoliv mezivládní dohody, ale na základě mezinárodní smlouvy ratifikované slovenským parlamentem.

Premiér v demisi Eduard Heger tak po příštích volbách může čelit dokonce i obvinění z vlastizrady z toho, že jednal s cílem oslabit obranyschopnost republiky.  Ty stíhačky jsou totiž Ukrajině dodány na základě mezivládní dohody mezí Bratislavou a Kyjevem, aniž by existovala mezinárodní smlouva a aniž by smlouva prošla ratifikačním protokolem. Ale koho to překvapuje? Úplně stejně, na základě mezivládních dohod a nikoliv na základě mezinárodních smluv, demilitarizuje českou armádu a odevzdává zbraně Ukrajině česká kabelková tankistka Jana Černochová v roli ministryně obrany. Vlády zločinců a vlastizrádců. Nelze se čemu divit. Za bílého dne okradli české důchodce na valorizacích, za bílého dne i zatáhnou republiku do konfliktu na Ukrajině. Polský velvyslanec to prostě práskl narovinu a v lehkém předstihu. To je vše!
-VK-
Šéfredaktor AE News


Nejčtenější za týden