Medveděv vzkazuje Německu: Při zatčení Putina vám vyhlásíme válku
RSS

Medveděv vzkazuje Německu: Při zatčení Putina vám vyhlásíme válku

Místopředseda ruské bezpečnostní rady Dmitrij Medveděv varoval Německo, že jakýkoli pokus o zatčení prezidenta Vladimira Putina bude představovat vyhlášení války Rusku. (Foto: Flickr)







Dále uvedl, že Moskva by mohla odpovědět bombardováním Mezinárodního trestního soudu.



Medveděv tuto hrozbu vyslovil poté, co Mezinárodní trestní soud v Haagu vydal na Putina zatykač a obvinil ho ze spáchání válečných zločinů tím, že se podílel na násilném přesunu dětí z Ukrajiny do Ruska.




McFaul: Zatykač na Putina bude platit do konce jeho života
Německý kancléř Olaf Scholz prohlásil, že rozsudek podporuje, a během návštěvy Japonska řekl, že „nikdo není nad zákonem“.



Rusko, které autoritu Mezinárodního trestního soudu neuznává a není jeho členem, nereagovalo vlídně.



„ Někteří idioti, poloblázni jako německý ministr spravedlnosti, říkají: ‚No, když přijde, tak ho zatkneme’…“. Chápe vůbec, co to znamená? Představme si, že… úřadující hlava jaderného státu přijede na území, řekněme, Německa a je zatčena. Co to je? Vyhlášení války Ruské federaci!“ Medveděv řekl v rozhovoru pro ruská média.




Fleming promluvil zločinech proti lidskosti a o podání k soudu v Haagu
Medveděv uvedl, že Moskva odpoví tím, že se zaměří na „Bundestag, úřad kancléřky a tak dále“.



Bývalý prezident dokonce ve zprávě zaslané svým stoupencům na Telegramu navrhl, že by Rusko mohlo bombardovat sídlo Mezinárodního trestního soudu.



„Je docela dobře možné si představit cílené použití hypersonického odpalu ze Severního moře z ruské lodi na budovu haagského soudu,“ napsal Medveděv a označil soud za „zasraný“ a „zbytečný“.




Francie přislíbila 500 tisíc eur na financování Mezinárodního trestního soudu pro vyšetřování zločinů na Ukrajině
„Soud je jen mizerná mezinárodní organizace,“ dodal s tím, že ti, kdo v něm pracují, by se měli „pečlivě dívat do nebe“, aby zjistili, zda mohou spatřit ruské rakety.



Dále dodal, že vztahy Ruska se Západem „pravděpodobně nikdy v historii nebyly horší“ a že cílem NATO je Rusko zcela vyhladit.



„Nechtějí vidět samotnou Ruskou federaci, nepotřebují nás. A to je jejich geopolitická, geostrategická představa z velmi starých dob. K čemu jim je taková země, která má obrovské území a nejzávažnější jaderný štít a která neposlouchá ani Američany?“ řekl bývalý prezident.




ICC chtěl stíhat Američany za válečné zločiny, pak přišla nečekaná věc
Mezitím ruské orgány činné v trestním řízení zahájily vlastní trestní vyšetřování Mezinárodního trestního soudu a zaměřily se na soudce a prokurátory, kteří rozhodli o vydání zatykače na Putina.



The International Criminal Court has issued an arrest warrant against Vladimir Putin. No need to explain WHERE this paper should be used . — Dmitry Medvedev (@MedvedevRussiaE) March 17, 2023 Zdroj: summit.news
Článek Medveděv vzkazuje Německu: Při zatčení Putina vám vyhlásíme válku se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden