WHO se opět snaží vyvolat paniku, tentokrát údajně smrtící kvasinkou způsobenou „globálním oteplováním“
RSS

WHO se opět snaží vyvolat paniku, tentokrát údajně smrtící kvasinkou způsobenou „globálním oteplováním“

WHO si zřejmě potřebuje včas připravit cokoli, co by se dalo využít pro vyhlášení celosvětové pandemie. V roce 2024 by měla být schválena pandemická smlouva a poté by již měli skuteční vlastníci WHO (což je nyní de facto Bill Gates) volnou ruku k zavádění jakýchkoli nařízení ve všech členských státech.
Pak by bylo možné kdekoli nařídit lockdowny či povinné očkování nebo jakékoli jiné restrikce, aniž by měla daná vláda sebemenší možnost se vůči tomu vymezit.
Pokud se lid po celé planetě vystraší včas, budou poslušné masy ochotny se podřídit jakýmkoli restrikcím. Tak zřejmě po zkušenostech s covidem činovníci WHO  uvažují. Po Covid-19 a opičích neštovicích občané však jen těžko naletí na takové propagandistické hororové zprávy…
Zemřeme nyní všichni na smrtící houbu, která ohrožuje člověka kvůli změně klimatu? Poplach, poplach: Infekce Candida auris je znepokojující a smrtelná , říkají  mainstreamová média  ve svých titulcích. Klimatická změna je údajně na vině za její „znepokojivě rychlé šíření.“ WHO požaduje, aby kvasinka dostala nejvyšší prioritu.
Každý ví o kvasinkách, ale nyní se o nich píše jako o  smrtelné hrozbě: „Candida auris je celosvětově patogenní kvasinka, která může způsobit invazivní kandidózu krve, srdce, centrálního nervového systému, očí, kostí a vnitřních orgánů,“ varovala koncem loňského roku Světová zdravotnická organizace (WHO) ve výzvě, aby byla patogenu dána nejvyšší priorita.
Houba však nepředstavuje hrozbu pro zdravé lidi, i když jsou infikováni. Kvasinky mohou být nebezpečné pouze pro lidi, kteří jsou již nemocní a mají oslabený imunitní systém, pokud se dostane do krevního kapilárního systému.
K tomu by pak mohlo dojít především ve zdravotnických zařízeních, například prostřednictvím zdravotnického vybavení, jako jsou katétry nebo dýchací trubice.
V nejhorším případě by to mohlo vést k sepsi (otravě krve), která by mohla být smrtelná. V nemocnicích v Evropě se nyní objevila větší ohniska, zprávy přicházejí z Itálie, Španělska, Řecka a Anglie.
Candida auris může být přenášena z člověka na člověka a prostřednictvím povrchů. Kromě toho je kvasinková houba odolná vůči některým dezinfekčním prostředkům a antifungálním látkám.
Kvůli tomuto problému americký zdravotnický úřad CDC (Centra pro kontrolu a prevenci nemocí) klasifikoval v roce 2019 houbu jako „naléhavou hrozbu“ a zavedl povinnost hlásit výskyt.
Vzhledem ke zvýšenému počtu ohnisek ve zdravotnických zařízeních v roce 2021 americké úřady dokonce varovaly: „Candida auris představuje vážnou globální zdravotní hrozbu.“ Podle aktuálních údajů z USA se tam počet plísňových infekcí zvyšuje a šíří se do dalších a dalších států – lidé mluví o „dramatickém nárůstu.“ Uvádí se, že je to téměř 1 500 případů.
„Rychlý nárůst a geografické rozšíření případů jsou znepokojující a podtrhují potřebu pokračujícího dohledu, rozšíření laboratorní kapacity a rychlejšího diagnostického testování,“ uvedla epidemioložka CDC Dr. Meghan Lymanová.
Například v Německu odborníci nyní doporučují povinné hlášení, aby bylo možné lépe sledovat její šíření, pokud je kvasinka detekována. K čemu mohou „testovací pandemie“ vést, je dobře známo již od Covid-19.
Kvasinková houba byla poprvé objevena v uchu – odtud latinský název „auris“ – 70leté Japonky v tokijské nemocnici v roce 2009. Nejstarší detekce patogenů však byla zjištěna analýzou zachovaných vzorků ve vzorku krve odebraném malému dítěti v Jižní Koreji v roce 1996.
Skutečnost, že různé kmeny houby se objevily téměř současně v Jižní Americe, Jižní Africe, jižní Asii a Japonsku, a také fakt, že se kvasinka mohla tak náhle rozšířit na člověka, je pro odborníky záhadou.
Arturo Casadevall z Univerzity Johnse Hopkinse v Baltimoru tvrdí, že se na tom podílí změna klimatu. V roce 2021 ve vědeckém časopise  „mBio “ mikrobiolog a jeho tým napsali, že pouze adaptace na globální oteplování umožnila druhu kolonizovat lidi s vysokou tělesnou teplotou 37 stupňů Celsia. Houba má vysokou teplotní toleranci; může přežít až při 42 stupních Celsia.
WHO, zdravotnické úřady a média šíří paniku ohledně „zabijácké houby,“ která nepředstavuje žádné nebezpečí pro drtivou většinu lidstva. Ve skutečnosti by se mohla stát nebezpečnou pouze pro ty, kteří byli dříve nemocní a nachází se ve zdravotnických zařízeních, kde se mohou nakazit prostřednictvím kontaminovaného zdravotnického vybavení.
Změna klimatu byla opět identifikována jako možný viník. O čem je tedy tento neustálý alarmismus? Po Covid-19 a opičích neštovicích občané jen těžko naletí na takové propagandistické hororové zprávy…
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ] Článek WHO se opět snaží vyvolat paniku, tentokrát údajně smrtící kvasinkou způsobenou „globálním oteplováním“ se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden