Protesty nizozemských zemědělců se vyostřují, vydatně postříkali policisty hnojem (video)
RSS

Protesty nizozemských zemědělců se vyostřují, vydatně postříkali policisty hnojem (video)

I přes nesporné fiasko vládních stran při posledních senátních a zemských volbách, které jasně vyhrálo farmářské hnutí, se nizozemská vláda odmítá vzdát drastických plánů na likvidaci zemědělců vyvlastněním zejména více než 3 tisíc živočišných farem a dalších tisíců pak cestou velmi vysokých cen dusíkatých hnojiv, na která byla uvalena zvláštní daň.
Zemědělci, kteří tedy vyvlastňování ujdou, ztratí pro změnu konkurenceschopnost. Na to vše dohlíží dokonce ministryně uhlíku a samozřejmě EU, jejíž nařízení země  plní.
Klimatická transformace tedy velmi vážně poškozuje zemědělství v zemi. Rolnické protesty  jsou proto stále zuřivější a v nedávno zveřejněném videu z jednoho takového protestu můžete vidět, jak zemědělci stříkají hnůj na policii. Mělo by se jednat o protesty z uplynulého víkendu:

#Netherlands . In response to #police use of water cannons, protesting farmers use manure cannons. pic.twitter.com/iNHWrbIoK6
— Arthur Morgan (@ArthurM40330824) March 25, 2023

 
V současné době je Nizozemsko druhým největším vývozcem zemědělských produktů na světě, a to navzdory skutečnosti, že rozloha půdy, kterou má k dispozici, je ve srovnání s jeho konkurenty velmi malá.
Díky politice EU a nizozemské vlády by však došlo k velmi razantnímu snížení zemědělské produkce v zemi. Další země budou samozřejmě postupně následovat, vyvlastňování se tedy rozhodně u Nizozemska nezastaví…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 8 Průměrně: 5 ] Článek Protesty nizozemských zemědělců se vyostřují, vydatně postříkali policisty hnojem (video) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden