Zelenskyj přiznal, že Ukrajině už došla munice
RSS

Zelenskyj přiznal, že Ukrajině už došla munice

V rozhovoru pro japonské noviny Yomiuri Shimbun svým protějškům Zelenskyj otevřeně řekl: „Nemáme munici. Situace na Východě pro nás není dobrá.“ (Foto: Shutterstock)







„Nejde jen o nás. Pokud padneme my, Rusko půjde dál. Existují země s imperialistickými ambicemi, které mohou zahájit stejně agresivní kroky. To je velmi nebezpečné,“ řekl Zelenskyj a varoval před globálními politickými důsledky ruské agrese na Ukrajině.




Blinken připustil změny hranic Ukrajiny při mírovém vyjednávání
Na otázku, co by se mělo udělat, aby se takové invazi hegemonistické vojenské mocnosti zabránilo, odpověděl: „Jedině porážka Ruska v této válce.“



Od února 2022, kdy ruská agrese začala, se Zelenskyj snaží získat podporu mezinárodního společenství. V rozhovoru pro list Yomiuri řekl: „Pomozte nám zvítězit. Znamená to pomoci sobě vyhrát.“ Jasně vyjádřil svůj záměr apelovat na mezinárodní veřejné mínění o potřebě podpory Ukrajiny.




Ukrajina zvažuje změnu oficiálního názvu Ruska
Vyjádřil také svůj záměr požádat Japonsko o diplomatickou podporu „kyjevského bezpečnostního paktu“, nového bezpečnostního rámce, který Ukrajina prosazuje, aby zabránila dalšímu napadení Ukrajiny.



„Nemáme munici. Situace na východě pro nás není dobrá. „ Apeloval na urychlení dodávek munice ze Spojených států a evropských zemí.



Zdroj: yomiuri.co.jp




Papež František: Pojedu do Kyjeva s podmínkou, že navštívím i Moskvu
Článek Zelenskyj přiznal, že Ukrajině už došla munice se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden