Zelená diktatura? Holandští politici se zodpovídají EU, ne voličům
RSS

Zelená diktatura? Holandští politici se zodpovídají EU, ne voličům

I přes drtivé odmítnutí zemědělské politiky EU v nedávných volbách nevidí EU žádný důvod, proč by měla Holandsku dovolit změnu kurzu.

Strany BBB a VVD odsoudily ‚vměšování‘ Diederika Samsoma, který na Holandsko tlačí, aby statky sedláků nuceně vykupovalo.
Diederik Samsom, který pracuje pro Evropskou komisi, na Holandsko tlačí, aby splnilo svou povinnost nuceně část statků vykoupit, protože je prý dusíková krize. Někteří poslanci ale chtějí vysvětlení tohoto ‚vměšování‘ bývalého vůdce PvdA. Eurokomisař Frans Timmermans by také ‚rád‘ mluvil s vůdkyní BBB Caroline van der Plas.
Interior editorial  22-03-23, 07:49  Last update:  3/22/23, 2:59 PM
NOS a výzkumná platforma Follow the Money po revizi dokumentů odhalily Samsomsovu roli. Caroline van der Plas (BBB) spolu se svými kolegy z VVD a z JA21 žádá ministra, aby na to ‚divné vměšování‘ Diederika Samsoma reagoval. „Není to ani zvolený zástupce lidu,“ tweetnula. Vůdce PVV Geert Wilders byl ještě otevřenější: ‚Nevolený mastodont z PvdA Diderik Samsom chce asi Nizozemsko úplně vyrvat z bruselského dvorku. Ach, jak toužím po nexitu (odchodu Nizozemská z EU).‘
Po tomto pobouření se vyjádřil komisař Frans Timmermans, že by si o řešení dusíkové krize ‚rád‘ popovídal s vůdkyní BBB Caroline van der Plas. Byla by velice vítaná. Velmi rád bych ji přijal,“ říká tento klimatický guru Evropské komise. Timmermans by rád vůdkyni BBB vysvětlil evropská pravidla, řekl. Tvrdil ale, že Holandsko pak musí samo udělat rozhodnutí, zda se sedláci budou moci sami rozhodnout, jestli si nechají statky vykoupit, nebo zda to budou muset udělat nuceně. To už není na nás.“

Evropské komisi je tedy jedno, jak země své dusíkové cíle splní, ty cíle ale může nařídit. Samsom v té konverzaci dělal to samé. Poukázal mj., že Evropská komise má ‚hodně přísná‘ pravidla, podle nichž posuzuje, zde dobrovolné vykoupení statků není náhodou zakázanou státní pomocí narušující férový trh. Na takové povolení se teď v Bruselu musí čekat. Pokud jde ale o nucené vyvlastnění, tak by vyvlastněným sedlákům mohli za ukončení podnikání vyplatit daleko výhodnější odškodnění. Podle Samsoma v Evropské komisi není už moc prostoru pro odkládání nebo pro flexibilní úpravu jejich požadavků.

Více se dočtete na:  https://www.ad.nl/binnenland/bbb-en-vvd-hekelen-bemoeienis-van-diederik-samsom-die-nederland-adviseerde-boeren-verplicht-uit-te-kopen~a56bc5f0/
Jak je to hnusné vydírání! EU požaduje nesmyslné omezení používání dusíkatých hnojiv jen, aby ukojila své ekologické a klima-alarmistické touhy vysněné ve slonovinové věži, kdy národům, které se nepodvolí, hrozí tvrdými finančními postihy.
Když pak rozzuření voliči vykopou politiky, co se tato nepopulární omezení pokusí zavést, tak EU tvrdí, že má ruce čisté, protože to byli ti zvolení politici, kdo dotyčná rozhodnutí vedoucí k populistickému odporu provedli. Ale i pak zůstává EU v pozadí a vyžaduje ta omezení, která nelze uspokojit jinak, než když ta nepopulární opatření zvolení politici zase schválí.
Upadli zvolení nizozemští politici na úroveň postradatelných obětních beránků, loutek tančících na strunách nevolených byrokratů EU? Ať je zvolen jakýkoliv politik, tak dostane brzy návštěvu z EU, tj. od skutečného vedení, a dostane dlouhý seznam požadavků spojených s krutými postihy za neposlušnost.
Doufám, že BoerBurgeBewegingh / Selsko-občanské hnutí má koule, aby to svinstvo rozkryli. Tahle hnusná šaráda, tahle Zelená tyranie EU může pokračovat je potud, pokud bude působit z temných úkrytů. Pokud BBB tu špinavou hru EU rozkryje a donutí EU ukázat své špinavé ruce, aby začali otevřeně holandským politikům nařizovat poslušnost, mohla by se situace rychle změnit na neudržitelnou. Protože jestli si myslíte, že Holanďané skousnou takovéto otevřeně opovržení vůči nim a takové pošlapání jejich suverenity i suverenity jejich země, kdy s nimi otevřeně zachází jak s otroky, tak to moc Holanďany neznáte.
Zdroj


Nejčtenější za týden