ŽIVĚ: Stovky tisíc Francouzů opět v ulicích. Chtějí demisi Macrona
RSS

ŽIVĚ: Stovky tisíc Francouzů opět v ulicích. Chtějí demisi Macrona

Protestující na kolejích na pařížském nádraží. Dýmovnice na letišti v Biarritzu. (Foto: Twitter)







Hněv na důchodové reformy francouzského prezidenta Emmanuela Macrona v úterý nejevil žádné známky polevení, zatímco se národ připravoval na desátý den celonárodních demonstrací.




Macron si v přímém přenosu „nenápadně“ sundal drahé hodinky
ŽIVÝ PŘENOS:





Rozsáhlé protesty v posledních týdnech ochromily hlavní služby po celé zemi kvůli Macronovu návrhu zvýšit věk odchodu do důchodu pro většinu pracujících z 62 na 64 let, což popudilo opoziční zákonodárce a odbory.




Další protesty ve Francii poté, co Macron prosadil důchodovou reformu
No incidents to report about the protest in Paris yet. It’s all very peaceful. I reckon undercover police dressed up as Antifa – as well as a few genuine far-left twerps – will start trouble later today. pic.twitter.com/YvqOOsDrqH — Nat (@Arwenstar) March 28, 2023 Očekávalo se, že se do 240 plánovaných úterních shromáždění po celé Francii zapojí až 900 000 protestujících, přičemž jen ulice hlavního města by mělo zaplnit 100 000 demonstrantů, uvedla pobočka CNN BFM. Demonstranti začali zaplňovat pařížské ulice již brzy odpoledne.




Francouzské protesty eskalují. Lidé likvidují mýtné brány, radary a kamery
Two million French in Paris to oust Macron who deploys 15,000 police officers to repress protests. pic.twitter.com/A0hnUI6mKy — RadioGenova (@RadioGenova) March 28, 2023 Videa na sociálních sítích ověřená CNN ukazovala, jak demonstranti vypouštějí kouřové bomby před vchodem na letiště Biarritz a v nástupním prostoru terminálu, než z reproduktorů zaznělo oznámení o evakuaci. Dál na severu se protestující procházeli po vlakových kolejích na pařížském nádraží Gare de Lyon, uvedla pobočka CNN BFM.



Zdroj: cnn.com




Francouzská první dáma prohrála soudní spor, že není transgender
Článek ŽIVĚ: Stovky tisíc Francouzů opět v ulicích. Chtějí demisi Macrona se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden