Američané pořádají cvičení s jihokorejskou armádou i pod hrozbou reakce
RSS

Američané pořádají cvičení s jihokorejskou armádou i pod hrozbou reakce

Americká letadlová loď USS Nimitz a její úderná skupina zahájily v pondělí společné cvičení v jihokorejských vodách, protože Washington a Soul nadále výrazně rozšiřují svou vojenskou spolupráci. (Foto: Flickr / ilustrační)







Několik hodin před zahájením cvičení vypálila Severní Korea do moře dvě balistické rakety krátkého doletu, pravděpodobně v reakci na nová vojenská cvičení mezi USA a Jižní Koreou.




Severní Korea varuje před „nejtvrdší reakcí“ po oznámení cvičení USA a Jižní Koreje
Očekává se, že Nimitz a tři další lodě, které jsou součástí jeho úderné skupiny, dorazí do jihokorejského přístavu Pusan v úterý.



North Korea conducted a simulated nuclear devise detonation about 500m above an island in the recent short-range ballistic missile drill. Additional tests were conducted for the new “underwater nuclear attack drone” per state media. pic.twitter.com/Z1LRhwvh8O — Global: Military-Info (@Global_Mil_Info) March 28, 2023
Biden v Tokiu prohlásil, že USA budou chránit asijské spojence pomocí jaderných zbraní
USA začaly na podzim roku 2022 po čtyřleté odmlce těchto nasazení opět vysílat ke Korejskému poloostrovu letadlové lodě.



„Spojené státy mají nasaditelné strategické prostředky v pohotovosti každý den,“ uvedl podle agentury Associated Press kontraadmirál Christopher Sweeney, velitel Carrier Strike Group Eleven. „Tyto prostředky můžeme i nadále nasazovat a budeme to dělat.“




Kim Čong-un měl „vážnou nemoc“ a obvinil Koreu z posílání kontaminovaných předmětů přes hranice
USA a Jižní Korea začátkem tohoto roku oznámily, že rozšíří společná vojenská cvičení a že Washington do regionu nasadí více strategických prostředků, včetně bombardérů.



Válečné hry zajišťují, že napětí na poloostrově zůstane vysoké, protože budou nadále provokovat další severokorejské zbrojní testy.




Jihokorejský vůdce po Bidenově potřesení rukou pronesl vulgární hlášku
Jihokorejské ministerstvo obrany minulý týden oznámilo, že Washington a Soul letos v červnu uspořádají „historicky největší“ cvičení s ostrou střelbou. USA a Jižní Korea v minulosti provedly masivní kombinované cvičení s ostrou palbou necelých desetkrát, včetně posledního v roce 2017.



Zdroj: antiwar.com
Článek Američané pořádají cvičení s jihokorejskou armádou i pod hrozbou reakce se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden