Orbán: Evropa je blízko rozhodnutí o mírových jednotkách na Ukrajině
RSS

Orbán: Evropa je blízko rozhodnutí o mírových jednotkách na Ukrajině

Evropští lídři jsou blízko k jednání o tom, zda Evropská unie může vyslat na Ukrajinu mírové jednotky, uvedl v pátek maďarský premiér Viktor Orbán. (Foto: Flickr)







Orbán, dlouholetý spojenec ruského prezidenta Vladimira Putina, hovořil v pátek ráno pro místní rozhlasovou stanici Kossuth Rádió o ruské invazi na Ukrajinu v plném rozsahu, uvedla média Mandiner.




Svoboda dostal důtku v armádě a končí v Komisi sportovců za slova o válce
Začátkem března ruská vláda zmínila Maďarsko ve skupině zahraničních států, které se podle ní dopustily „nepřátelských akcí vůči Rusku, jeho společnostem a občanům“, a to navzdory dlouhodobě přátelským vztahům mezi Orbánem a Putinem.



„Válka je stále brutálnější a krvavější,“ citoval Orbána v pátek Mandiner.




Si Ťin-pching říká, že připravuje Čínu na válku
Maďarský premiér také údajně uvedl, že evropští lídři jsou blízko k tomu, aby zvážili, zda EU může na Ukrajinu vyslat mírové jednotky.



„ Válka je znepokojující a nebezpečná pro maďarský lid. Naše bezpečnost je ohrožena,“ řekl Orbán.




Obrovský rozruch při projevu Zelenského v Rakousku. Poslanci FPÖ opustili sál
Vzhledem k tomu, že „Západ poskytuje Ukrajincům stále modernější vybavení, jsem přesvědčen, že hrozba světové války není literární nadsázkou,“ dodal.



„ Když evropští a američtí představitelé říkají, že pokud to bude pokračovat, můžeme skončit třetí světovou válkou, zdá se to na první pohled neuvěřitelně přehnané, ale tam, kde pracuji a kde vidím dění, je to v tuto chvíli reálné nebezpečí,“ řekl Orbán.




Ukrajina chystá protiútok? Obrovský počet vojenské techniky na frontě
Maďarsko odmítlo dodávat Kyjevu zbraně, přestože ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj apeloval na západní představitele o vojenské dodávky.



Zdroj: newsweek.com
Článek Orbán: Evropa je blízko rozhodnutí o mírových jednotkách na Ukrajině se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden