NATO pořádá válečné hry nedaleko od ukrajinských hranic
RSS

NATO pořádá válečné hry nedaleko od ukrajinských hranic

Spojené státy a jejich partneři z NATO provádějí vojenská cvičení v rumunské oblasti, která sousedí s Ukrajinou. (Foto: Youtube)







Romanian air, sea, and ground forces took part in a NATO-led drill in the Black Sea on Thursday, assisted by U.S. air surveillance. (Reuters) pic.twitter.com/YiVQNE0MrI — Voice of America (@VOANews) March 30, 2023 Tisíce vojáků se shromáždí, aby simulovali odražení invaze na pobřeží Černého moře.




Severní Korea se chystá vyslat 50 tisíc vojáků jako pomoc Rusku na Ukrajině
Válečné hry nazvané „Sea Shield 23“ začaly 20. března a potrvají do 2. dubna. Vojenských cvičení pod vedením Rumunska se účastní USA a dalších 11 zemí NATO. Téměř 3 500 vojáků, 30 námořních lodí, 14 letadel a 15 dalších lodí „rychlého zásahu“ se účastní operací s ostrou střelbou, které budou probíhat v Černém moři a rumunské deltě Dunaje. Vojáci účastnící se cvičení Sea Shield se přiblíží na vzdálenost 20 mil od ukrajinských hranic.



„Mnohonárodní cvičení ‚Sea Shield 2023‘ je nejkomplexnější výcvikovou akcí, kterou rumunské námořní síly plánují a provádějí prostřednictvím velitelství námořní složky ve výcvikovém roce 2023,“ uvedlo rumunské námořnictvo v tiskové zprávě.



Od ruské invaze na Ukrajinu provedly USA několik kol válečných her ve východní Evropě, aby simulovaly podobný konflikt a vypracovaly strategii pro Kyjev.




„Bezprecedentní“ čínský genetický experiment může vést k vytvoření armády supervojáků
Investigativní novinář Seymour Hersh uvedl, že loni v létě využila administrativa Joea Bidena zástěrky válečných her v Baltském moři k umístění výbušnin na plynovody Nord Stream.



V září byly tyto výbušniny odpáleny a zničily plynovody spojující Rusko a Německo.



V uplynulém roce Severoatlantická aliance zvýšila počet svých sil v oblasti, kterou považuje za své „východní křídlo“, jež tvoří osm zemí, které se rozkládají od Pobaltí až po Černé moře, včetně Rumunska.




Lukašenko vyzval k příměří a oznámil, že Bělorusko bude mít jaderné zbraně
NATO současně provádí v Lotyšsku válečné hry „Křišťálový šíp 23“, v jejichž rámci budou dánští vojáci cvičit rižskou mechanizovanou pěší brigádu.



Zdroj: libertarianinstitute.org
Článek NATO pořádá válečné hry nedaleko od ukrajinských hranic se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden