Cenzura Youtube udeřila na Maďarsko a smazala mu populární televizní kanál, žurnalisté zuří
RSS

Cenzura Youtube udeřila na Maďarsko a smazala mu populární televizní kanál, žurnalisté zuří

Maďarsko musí vzdorovat mediální cenzuře globálních technických gigantů, píše pro Magyar Nemzet maďarský sloupkař Gergely Huth.
Náhledový obrázek: Protest proti cenzuře na Youtube roku 2020 v Budapešti. (Pesti Srácok/Gyula Horváth)
Youtube smazala populární maďarský zpravodajský kanál PS TV, čím v zemi vyvolala značné pobouření včetně mediální publicistů v zemi, kteří to proklínají jako extrémní cenzuru.
Podle prohlášení Maďarské národní mediální asociace: „Je nepřijatelné, aby poskytovatel platformy zřízené pro vysílací média porušil bez jakéhokoliv vysvětlení své vlastní smluvní podmínky odstraněním služeb mediálního v maďarsku registrovaného kanálu, který funguje v plném souladu s maďarským právem a vydává obsah, který neporušuje maďarské zákony. Ujišťujeme redakční zaměstnance o naší podpoře a naléháme na publicistu Pesti Srácoka, aby proti globální cenzuře použil všech právních nápravných prostředků a předvedl celému světu, že takovéto činnosti poskytovatelů platforem nelze tolerovat.“
Toto prohlášení vydané před vymazáním ze solidarity s PestiSrácok.hu , který provozoval PS TV Youtube kanál, podepsal skoro veškerý maďarský národní tisk.
PestiSrácok.hu  bude v pátek v 17 h protestovat proti rozhodnutí tohoto mediálního giganta před ústředím Googlu v Budapešti a později u soudu. Tento krok je připomínkou bolševických metod používaný během okupace Maďarska. Je opravdu šokující, když Google, společnost provozující Youtube, ani redakci neinformoval o důvodu k úplnému vymazání tohoto velice populárního veřejného video-kanálu.
Mezitím však maďarský zástupce této Velké technické společnosti svou brutální cenzuru ospravedlnil v tiskovém prohlášení vydaném o pár dnů později na základě „ochrany dětí“.
Teď už jde o mnohem více než jen obyčejný boj redakčního týmu s globálním mamutem. Otázkou je: Můžeme si v Maďarsku chránit svobodu slova? Na těchto stránkách je už otřepanou pravdou, že svoboda tisku a projevu se pomalu stává jen maďarskou specialitou. Západní svět je sice zachvácen progresivistickým názorovým terorem a totální mediální diktaturou liberálních bolševiků, avšak kousek po kousku vane svěží vítr ze Střední Evropy.
Mediální ofenziva globalistických mocností jde bez ustání i po Varšavě a Bukurešti, když Sorosova mediální síť štědře financovaná Evropskou komisí a Evropským parlamentem si už pro-uplácela cestu do téměř všech koutů. Není vůbec náhodou, že občané V4 a dalších středoevropských zemí, kteří donedávna podporovali vlastenecké politiky, čím dál více volí globalistické vlády (bez ohledu na hrozbu světové války).
Asi jim vymyli mozky.
Po tomto precedentu je nutno opět vznést otázku: Jaké naděje můžeme vkládat do technických gigantů, kteří jsou obsazeni lidmi, kteří nás z plného srdce nenávidí? Můžeme si dovolit krmit svými kliky a svým obsahem tuto bestii? Odpověď na tuto otázku je už řadu let předmětem vypjatých debat a těžko to půjde zodpovědět pouze ano nebo ne.
Odpověď může být někde uprostřed: být a držet se tam, kde dnes veřejnost hledá obsah, hlavně na Youtube a Facebooku, věnovat ale pozornost příkladům toho, co v zahraničí kráčí vpřed, a také budovat své vlastní platformy.
March 29, 2023
editor:  REMIX NEWS
author:  GERGELY HUTH
via:  MAGYAR NEMZET

Velká čistka nestoudné cenzury na YouTube se stupňuje

YouTube čistka během 3 měsíců zcenzurovala přes 100 tisíc videí a 17 tisíc kanálů kvůli ‚nenávistné mluvě‘ a vymazali 500 milionů komentářů

Křesťano-fobie? Reklamní politika YouTube zakazuje klíčové slovo „křesťan“
Zdroj: https://rmx.news/hungary/youtube-censorship-slams-hungary-deletes-popular-television-stations-channel-despite-protests-from-countrys-journalists/


Nejčtenější za týden