Trumpovu příznivci hrozí až 10 let vězení za to, že v roce 2016 zveřejnil mem proti Clintonové
RSS

Trumpovu příznivci hrozí až 10 let vězení za to, že v roce 2016 zveřejnil mem proti Clintonové

Nejen v Evropě, ale také v USA existuje v justici dvojí metr. Jde o situaci, kdy je za totéž jeden potrestán a druhý zůstává beztrestný, pokud je ideologicky na té „správné“ straně.
Například i u nás byla  již řada lidí odsouzených za to, že napsali na sociálních sítích něco ideologicky nepřípustného. Většinou se jednalo o podmíněné tresty, případně pokuty. Pak jsou zde tvorové jako Řeporyjec Novotný, který je za mnohem horší prohlášení prakticky beztrestný.
Velmi zajímavý je v tomto ohledu i případ z USA, kde nyní hrozí Trumpovu příznivci až 10 let vězení za to, že zveřejnil mem proti Clintonové před volbami v roce 2016.
Ovšem zajímavé je, že odpůrkyni Trumpa, která zveřejnila velmi podobný mem proti Trumpovi, nehrozí vůbec nic a její počin je považován za projev chráněný ústavními právy….
Trumpův příznivec jménem Douglass Mackey (viz titulek) byl odsouzen za ovlivňování voleb a hrozí mu až deset let vězení, to vše kvůli memu, který tweetoval během voleb v roce 2016. Ano, čtete správně: kvůli memu.
Během divokých   dnů této kampaně, podle páteční tiskové zprávy  ministerstva spravedlnosti, Mackey, pod jménem Ricky Vaughn, založil  na Twitteru profil s přibližně 58 000 sledujícími. Analýza MIT Media Lab z února 2016 označila Mackeyho za 107. nejdůležitějšího influencera nadcházejících prezidentských voleb.
Ministerstvo spravedlnosti se neobtěžovalo vysvětlit, co přesně znamená zastávat tak slavnou pozici, jako je pozice 107. nejdůležitějšího ovlivňovatele prezidentských voleb v roce 2016. Jak to ministerstvo spravedlnosti určilo? To není jasné.
V pátek byl Mackey odsouzen „federální porotou v Brooklynu za obvinění ze spiknutí proti právům vyplývajícímu z jeho plánu zbavit jednotlivce jejich ústavního práva volit“.
Za to mu hrozí deset let vězení.
Mackeyho „spiknutí“ bylo opravdu docela jednoduché.  Nešlo o žádné ovlivnění sčítacích strojů nebo o manipulaci s volebními lístky, jak by si někdo mohl myslet.
Šlo o pouhý mem na jeho twitteru. A to o následující mem, který měl oslovit zejména černochy:

Vaughn tweetnul fotografii něčeho, co vypadalo jako reklama Hillary, ale ve skutečnosti to byla parodie na reklamu Hillary.
Popisek zněl: „Vyhněte se frontě. Volte z domova. Zašlete SMS „Hillary“ na 59925. Volte Hillary a buďte součástí historie.“
Ministerstvo spravedlnosti vysvětlilo, že to byl ohavný zločin, protože „Mackey se spikl s dalšími vlivnými uživateli Twitteru a se členy soukromých online skupin, aby používali platformy sociálních médií, včetně Twitteru, k šíření podvodných zpráv, které povzbuzovaly příznivce prezidentské kandidátky Hillary Clintonové, aby „hlasovali“ prostřednictvím textových zpráv nebo sociálních médií, které ve skutečnosti byly právně neplatné.“
Ministerstvo spravedlnosti podle  Post Millennial „nebylo schopno poskytnout důkazy, že někdo byl tímto memem podveden.“
Ani jeden člověk.
A co víc, přinejmenším jeden fanoušek Clintonové na druhé straně udělal přesně to samé a nikdy nebyl zatčen ani souzen a nečelí žádnému vězení.
8. listopadu 2016, což byl den voleb, Kristina Wong tweetovala video Trumpova příznivce s titulkem: „Hej Trumpovi příznivci! Přeskočte průzkumy na #Election2016 a hlasujte pomocí SMS! Textové hlasy jsou legitimní. Nebo volte zítra na superstředu!“

Nejen, že Kristina Wong nebyla nikdy stíhána, ale její tweet je  stále aktivní .  A to přesto, že udělala přesně to samé, co Douglass Mackey. Je to totiž v pořádku, protože mem byl namířen proti Trumpovi, a ne proti Hillary.
Shnilé, zkorumpované a zpolitizované zbytky ministerstva spravedlnosti však byly v pátek plné své vlastní prohnilé spravedlnosti až po okraj. Americký prokurátor Breon Peace prohlásil:
„Mackey byl porotou složenou z jeho vrstevníků shledán vinným z pokusu zbavit jednotlivce výkonu jejich posvátného práva hlasovat pro kandidáta podle jejich výběru v prezidentských volbách v roce 2016.“
Tolik zpráva z USA, která nám názorně ukazuje, že používání dvojího metru je v USA úplně stejné jako u nás nebo jinde v EU. Je to zároveň potvrzením, že nejde o demokratické společnosti, ale o společnosti totalitní, neuznávající názorovou pluralitu.
A také se opět ukazuje, že tzv. liberální demokracie je jen přezdívkou pro korporátní fašismus…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Trumpovu příznivci hrozí až 10 let vězení za to, že v roce 2016 zveřejnil mem proti Clintonové se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden