Válka navždy! Ukrajinský činitel zavrhl volání po míru jako ‚čirý cynismus‘
RSS

Válka navždy! Ukrajinský činitel zavrhl volání po míru jako ‚čirý cynismus‘

Volání po mírových rozhovorech mezi Ruskem a Ukrajinou je „čirý cynismus“, prohlásil v sobotu činitel kyjevské vlády.
Ukrajinský velvyslanec v Německu Oleksij Kakějev zpražil návrhy, že jeho země by se měla zapojit do vyjednávání s Ruskem, po kterých volají četní politici a funkcionáři odborů.
Řada funkcionářů v německé vládnoucí straně Sociálních demokratů (SPD) podnícených historikem Peterem Brandtem, synem bývalého kancléře Willyho Brandta, už vyzývala úřadujícího kancléře Olafa Scholze, aby pomohl formulovat mírový plán pro Ukrajinu a Rusko, spolu s Francií, Brazílií, Čínou, Indií a Indonésií.
Makějev Brandtovo výzvy k míru zesměšnil, když na jakékoliv volání po zastavení palby mezi válčícími zeměmi útočil jako na cynický pokus zachránit Putina před pohnáním k odpovědnosti za jeho činy.
„Tato mírová výzva není aprílový žertík,“ hlásí Die Welt o prohlášeních tohoto velvyslance. „Je to vůči četným obětem ruské agrese čirý cynismus.“
Uchýlil se i k obvinění, že tlak na mírová jednání je pokus o „krytí zločinů Ruska“ a jeho vládnoucího režimu s dodatkem, že jediná cesta k nastolení míru je přes úplné stažení Ruska.
Makějevovo démonizování výzev k jednání je v souladu s kurzem ukrajinských činitelů, kteří mají ve zvyku zavrhovat jakékoliv návrhy, že by konflikt probíhající v jejich zemi mohl být vyřešen jednáním.
Zatím to nevypadá, že by Zelenského vláda toužila po dosažení mírové dohody s Ruskem, kdy mnozí v této administrativě budou zjevně šťastní, pokud se ten konflikt potáhne dál.
Pro některé v této zemi by ani úplné odražení probíhajícího ruského útoku nebylo dost k dosažení míru, když opakují poukazy, že konflikt může skončit jedině, vezme-li si Ukrajina zpět Krym, který Rusko anektovalo roku 2014.
Někteří zachází ještě o krok dál, když tajemník Národně bezpečnostní a obranné rady Oleksij Danilov říká, že „spravedlnosti“ bude dosaženo pouze, až Ukrajinská vojska zaberou Moskvu.
Tajemník Národně bezpečnostní a obranné rady (NSDC) Ukrajiny Oleksij Danilov vidí jako výchozí bod pro mírová jednání s Ruskem tažení na Moskvu. (Volodymyr Tarasov/ Ukrinform/Future Publishing via Getty Images)
„Naše tanky na Rudém náměstí a to bude spravedlnost,“ řekl údajně.
Takovýto postoj však vypadá, že je v rozporu se sentimenty na Západě, když kapacita evropských zemí podporovat ukrajinské válečné úsilí zjevně začíná vyčerpávat s tím, jak se vyprazdňují sklady munice.
Britský ministr obrany Ben Wallace ukrajinskou administrativu varoval, že se musí munici naučit používat úsporně, jinak riskují, že jim dojde, když teď jak Británie, tak Německo říkají, že už mají extrémně málo munice i pro sebe, což ohrožuje schopnost obou zemí bránit v případě většího konfliktu i samy sebe.
Vladimir Shtanko/Anadolu Agency via Getty Images
PETER CADDLE
2 Apr 2023

Na protiofenzivu nemáme zdroje, říká ukrajinský činitel

Západní vůdci soukromě přiznávají, že Ukrajina tu válku vyhrát nemůže

Ukrajina spotřebovává munici rychleji, než ji Západ stíhá vyrábět, stěžuje si šéf NATO

Washington ví, že bez pomoci USA prohrajeme a padne-li Bachmut, bude mě veřejnost tlačit k míru, lamentuje Zelenskyj
Zdroj: https://www.breitbart.com/europe/2023/04/02/forever-war-ukraine-official-dismisses-call-for-peace-as-pure-cynicism/


Nejčtenější za týden