Ve Švédsku dnes zatkli pět džihádistů, kteří se chystali útočit v odvetě za pálení koránu
RSS

Ve Švédsku dnes zatkli pět džihádistů, kteří se chystali útočit v odvetě za pálení koránu

Již záhy poté, co byl naposledy ve Švédsku spálen korán, došlo k výzvě několika islámských bojůvek k útokům v Evropě, ale zejména ve Švédsku, které se nyní stalo terčem číslo 1.
A zdá se, že někteří džihádisté vzali výzvu vážně…
Pět podezřelých islámských teroristů bylo dnes ráno zatčeno Národní jednotkou.
Zatčení byla provedena v muslimských ghettech v Eskilstuně, Linköpingu a Strängnäsu po intenzivní zpravodajské a vyšetřovací práci. Podle švédské prokuratury je zatčených pět mužů  pro důvodné podezření ze spiknutí za účelem spáchání teroristických trestných činů.
Susanna Trehörningová, zástupkyně šéfa protiteroristického oddělení švédské bezpečnostní služby, tvrdí, že pět mužů připravovalo teroristické činy jako odplatu za pálení koránu Rasmusem Paludanem v lednu tohoto roku.
„Bezpečnostní služba potřebuje zasáhnout včas, aby odvrátila hrozbu. Nemůžeme čekat, až dojde ke zločinu dřív, než začneme jednat. Současný případ je jedním z několika, na kterých švédská bezpečnostní služba pracovala po protestech, které byly namířeny proti Švédsku v souvislosti s lednovým pálením koránu, při nichž došlo k mezinárodním výzvám k útokům,“ říká.
Švédská bezpečnostní služba společně se švédskou policií pracovala na zastavení dalšího pálení koránu. V úterý však správní soud ve Stockholmu oznámil, že oba orgány nemají pro své kroky oporu v zákoně.
Paludan již ohlásil další pálení koránu, takže situace se zřejmě ještě vyostří…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Ve Švédsku dnes zatkli pět džihádistů, kteří se chystali útočit v odvetě za pálení koránu se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden