USA: Podle nových pokynů mohou piloti létat i s neurologickými problémy
RSS

USA: Podle nových pokynů mohou piloti létat i s neurologickými problémy

Piloti a letecký personál vůbec patřili k těm, kdo měli mnohde nařízenou povinnou aplikaci tzv. „covid vakcín.“ Nejinak tomu bylo také v USA.
A podobně jako je tomu u sportovců tak také u posádek letadel se záhy začaly vyskytovat zdravotní problémy a objevilo se i nejedno náhlé úmrtí. Právě u pilotů se stížnosti na neurologická onemocnění začaly objevovat častěji než kdy dříve.
Federální úřad pro letectví (FAA) již před časem změnil své pokyny pro kontrolu zdraví srdce pilotů: Po uvolnění požadovaných parametrů EKG mohou i lidé se srdečními problémy létat zcela legálně, což dosud nebylo možné.
Ale to není vše: pokyny byly také uvolněny pro další typický vedlejší účinek léků na genovou terapii Covid – konkrétně syndrom Guillain-Barrého.
Guillain-Barrého syndrom (GBS) je ve skutečnosti velmi vzácné neurologické onemocnění, které je spojeno se svalovou slabostí a paralýzou.  Pokud jsou postiženy dýchací a polykací svaly, onemocnění se stává život ohrožujícím.
Od  25. ledna 2023  se nyní za určitých okolností poprvé udělují povolení pro piloty s GBS. Každý, kdo prožil jen jednu epizodu bez komplikací, plně se zotavil a byl šest měsíců stabilní,  by měl dostat lékařské potvrzení a mít povoleno létat.
Je samozřejmě otázkou, do jaké míry piloti, kteří se bojí o práci, správně hlásí průběžné problémy. Takzvaná pandemie působivě ukázala, jak velký je strach ze ztráty zaměstnání, protože většina lidí se povinnému očkování podrobila, i když mnohdy nedobrovolně.
Přibližně 20 procent lidí postižených GBS  trpí dlouhodobým neurologickým deficitem.
Načasování změny politiky FAA je zvláštní, protože dříve něco podobného nepřicházelo  v úvahu, jak upozorňuje organizace Children ‚s Health Defense . Došlo v poslední době tak nápadnému nahromadění případů?
GBS si v poslední době získal širší věhlas, protože je vedlejším účinkem několika druhů vakcín proti Covidu – spojuje se s ním zejména vektorová vakcína Johnson & Johnson.

Právě v prosinci 2022 – asi měsíc před změnou směrnic – FAA informovala , že piloti by mohli být očkováni kontroverzní vakcínou J&J. Vektorové vakcíny se dlouhou dobu téměř nepoužívaly, protože jejich vedlejší účinky byly ještě zjevnější a rychleji znatelné než u mRNA od společností Pfizer a Moderna. Čerstvě očkovaní piloti J&J však musí čekat jen 48 hodin, než mohou znovu létat.

FAA nedává žádné vědecké nebo lékařské argumenty pro změny politiky, které byly provedeny. Zdravotní problémy prý mezi piloty explodovaly, zejména v roce 2022 – o problému se již dozvěděl i republikánský senátor Ron Johnson. Znovu a znovu se objevují znepokojivé titulky, kdy piloti náhle nemohou pracovat uprostřed letu; bezpečnost letu se zdá být stále více omezena.
Na základě údajů z „databáze lékařské epidemiologie“ ministerstva obrany je celkový počet hlášených nemocí a poškození zdraví u pilotů v letech 2016–2022 následující:
2016: 265
2017: 252
2018: 164
2019: 223
2020: 2194
2021: 2861
2022: 4059
Výše uvedená čísla tak hovoří poměrně jasně. Očkovat se v USA začalo někdy v říjnu – listopadu 2020, přičemž zejména loňský rok jasně ukazuje, že s dalšími povinnými dávkami zdravotní problémy mezi piloty narůstaly.
Zdá se, že FAA se vzhledem k novým nařízením, respektujícím i nemocné piloty, více zabývá nedostatkem pilotů než bezpečností posádky a cestujících. 
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ] Článek USA: Podle nových pokynů mohou piloti létat i s neurologickými problémy se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden