Americký velvyslanec v Budapešti je na válečné stezce proti Orbánovi
RSS

Americký velvyslanec v Budapešti je na válečné stezce proti Orbánovi

Americký vrcholný diplomat v Maďarsku David Pressman tvrdí, že Orbán Spojené státy pod Bidenovou administrativou vnímá jako „nepřítele“.
Náhledový obrázek: Americký velvyslanec v Budapešti David Pressman. (US Embassy)
Americký velvyslanec v Budapešti David Pressman zahájil zase další útok proti Viktoru Orbánovi, tentokrát tvrdí, že maďarský ministerský předseda Spojené státy identifikuje jako nepřítele Maďarska.
Jak referovaly maďarské noviny Magyar Nemzet, tak Pressman řekl, že Viktor Orbán počátkem března Spojené státy identifikoval jako protivníka Maďarska, což je důvod k obavám.
Tyto poslední Pressmanovy poznámky žurnalistům vyzradily levicové noviny Népszava, které měly od ambasády USA v Budapešti povolení tohoto diplomata v úterý doprovázet při návštěvě maďarského města Szeged.
Americký velvyslanec údajně „mluvil neobvykle otevřeným a přímým tónem o vypjatých mezistátních vztazích mezi Maďarskem a Spojenými státy z poslední doby.“ Tyto řeči jsou považovány za neoficiální, tyto noviny však ona prohlášení publikovaly s povolením velvyslanectví USA.
Pressman tvrdil, že „takové proti-americké řeči od spojenecké země jsou bezprecedentní,“ a dále Orbánovu administrativu kritizoval za to, že se nedistancovala od Ruska i přes probíhající konflikt na Ukrajině. Tvrdil, že v USA je o tom v národně bezpečnostních kruzích plný konsensus obou stran, kdy někteří členové opoziční Republikánské strany vůči maďarskému vedení zaujímají ještě tvrdší postoj.
Tento americký diplomat tvrdil, že kvůli těmto faktorům jsou marné naděje maďarské vládnoucí strany Fidesz, že výsledek prezidentských voleb v USA příští rok přinese obrat ve vzájemných vztazích.
Jak už Remix News nedávno referoval, tak Pressman také veřejně kritizoval maďarského ministra zahraničí Pétera Szijjártó za tweet ministerského předsedy Viktora Orbána projevující solidaritu s bývalým prezidentem USA Donaldem Trumpem.
April 06, 2023
editor:  REMIX NEWS
author:  MAGYAR NEMZET

Viktor Orbán naléhá na Donalda Trumpa, aby ‚v boji vytrval‘

Cenzura Youtube udeřila na Maďarsko a smazala mu populární televizní kanál, žurnalisté zuří

Maďarsko se uznává jako útočiště konzervativismu, musí ale dále odrážet vlny liberální ideologie

Maďarsko chce evropskou demokracii sobě rovných národů a ne impérium, jehož demokracie je outsourcována k neziskovkám

Maďarsko od OSN požaduje vyšetření „skandálního“ útoku na plynovody Severní proud

Německo ohrožuje dlouhodobé dodávky energií Maďarsku blokováním projektu jaderného reaktoru
Zdroj: https://rmx.news/hungary/us-ambassador-to-budapest-is-on-the-warpath-against-orban/


Nejčtenější za týden