Dánsko: Dvojnásobný muslimský vrah skončil na psychiatrii, stát mu vyplácí důchod 60 tisíc Kč
RSS

Dánsko: Dvojnásobný muslimský vrah skončil na psychiatrii, stát mu vyplácí důchod 60 tisíc Kč

Obohacované evropské země mají již roky ve zvyku umisťovat muslimské násilníky a vrahy do psychiatrických léčeben namísto do vězení. Tito vrahové a násilníci pak neskončí ve statistikách kriminality, což uměle sníží i celkovou kriminalitu v zemi a zároveň je není možné deportovat s výmluvou na to, že v jejich zemích původu jim neposkytnou dostatečně kvalitní léčbu.
Tito jedinci mají na psychiatrii mnohem lepší podmínky než vězni, mnohdy dokonce mají povoleny i vycházky. Samozřejmostí je pravidelná strava – v případě muslimů halal – a dotčený si samozřejmě ani nemusí platit samotný pobyt v léčebně.
V případě, že je pak těmto údajně psychicky nemocným chudákům přidělen štědrý předčasný důchod jako se to nedávno stalo jistému muslimskému vrahovi, tak mají po odchodu z léčebny našetřenu velmi slušnou sumu…
62letý irácký občan, který v roce 2008 spáchal násilnou dvojnásobnou vraždu, požívá, navzdory svému trestu, plný předčasný starobní důchod ve výši téměř 20 000 DKK měsíčně (asi 60 000 Kč).
Rozhodnutí Nejvyššího soudu ze dne 16. února 2023 konečně rozhodlo, že nemůže být deportován z Dánska, a zároveň odhalilo mezeru v zákoně:
Pokud jdete do vězení, veřejné služby (výplata důchodů a jiných dávek) jsou zastaveny. Ale umístění na psychiatrii je lékařská péče, a tak služby pokračují jako dříve. Dotčený Iráčan byl odsouzen k psychiatrické vazbě na dobu neurčitou.
„Předčasný starobní důchod nemůže být vyplacen během výkonu trestu ve vězení nebo vazební věznici,“ píše ministerstvo práce  a pokračuje:

„Pravidla o ukončení platby se však nevztahují na občany, kteří jsou posláni k výkonu trestu jinam než do věznice nebo detenčních zařízení, například v případě léčebného trestu na forenzním psychiatrickém oddělení.“

V roce 2008 spáchal Iráčan dvojnásobnou vraždu své bývalé manželky a svého bývalého tchána (vražda ze cti). Narazil na ně náhodou v železářství v Hørsholmu (viz titulek), když tam byli se dvěma dcerami páru.
Tam popadl nůž z obchodu a bodl oba dospělé nesčetněkrát do břicha, krku a hrudníku. Policie rychle dorazila na místo, kde byl muž zatčen.
V květnu 2009 byl odsouzen na psychiatrické oddělení, protože údajně trpí paranoidní schizofrenií, a byl nadobro vyhoštěn z Dánska.
Nejvyšší soud deportaci zrušil, protože možnosti léčby v Iráku jsou tak špatné, že se má za to, že by to bylo v rozporu s Úmluvou o lidských právech.
Rozhodnutí nejvyššího soudu ukazuje, že současným základem podpory Iráčana je předčasný odchod do důchodu.
V rozhodnutí se také poukazuje na to, že muž studuje přes internet, aby se stal imámem a má povoleny vycházky až na 12 hodin denně bez doprovodu, kdy chodí do Roskilde sbírat lahve.
Nejvyšší soud považuje za přínosný i fakt, že muž studuje, aby se stal imámem. Podle ministerstva jsou lidé v předčasném důchodu „vítáni k účasti na vzdělávání, kurzech, folklorních středoškolských pobytech a podobně.“
Iráčan odsouzený za dvojnásobnou vraždu sice pobírá předčasný starobní důchod, ale zároveň nemá mnoho výdajů. Na rozdíl od trestu odnětí svobody neplatíte nic za stravu ani ubytování, když podstupujete psychiatrickou léčbu. A to i tehdy, když to nařídil soudce.
Až bude propuštěn, vyjde na svobodu se solidními úsporami.
Irácký dvojnásobný vrah není v Dánsku zdaleka jediným vězněm, který předčasně odešel do důchodu.
Pokud jste totiž považováni za tak duševně nemocného, že nemůžete normálně  fungovat, pak máte také natolik sníženou schopnost pracovat, že můžete odejít do předčasného důchodu.
Sazba pro předčasný odchod do důchodu je 19 360 DKK měsíčně (kolem 60 tisíc Kč) a není na to zapotřebí mít „odpracované“ roky…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Dánsko: Dvojnásobný muslimský vrah skončil na psychiatrii, stát mu vyplácí důchod 60 tisíc Kč se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden