Zavádění digitálních ID na sportovních a kulturních akcích se Rusové vzepřeli
RSS

Zavádění digitálních ID na sportovních a kulturních akcích se Rusové vzepřeli

I v multipolárním světě bude pokračovat zavádění globalistických politik, které prosazuje WEF. To můžeme vidět zejména na programovatelné digitální měně centrální banky (CBDC) a zavádění ID či systémů sociálních kreditů.
Konkrétně záměr zavést CBDC, která je cestou k bezhotovostní společnosti, již deklaruje 95% zemí světa. Ne všude je ovšem toto zavádění úspěšné, stejně jako není příliš úspěšný jakýkoli jiný krok, který má vést ke šmírování obyvatelstva a jeho absolutní kontrole.
Takovým kontrolním mechanismem byly i před časem zaváděné covid pasy, které zavedla většina zemí. Nejen EU, ale také USA, Kanada, Rusko, Čína a mnoho dalších. Výčet by byl velmi dlouhý. A nejhorší je, že většina lidí se poslušně podřídila.
Covid pasy však měly v prvé řadě otestovat ochotu mas podřídit se nejen očkování, ale také různým restrikcím. A rozhodně se s nimi definitivně neskončilo, jen v budoucnu má být v očkovacím pase zaznamenáno každé očkování, nejen to covidové.
Tento doklad by měl být jednotný pro celý svět, s čímž souhlasily všechny země G20.
Není divu, vždyť všechny tyto země zaváděly svého času i covid pasy – a to včetně Ruska. To nedávno spustilo SBDC a již dříve se soustředilo na vydávání povinných ID pro návštěvníky sportovních a kulturních akcí.
Toto nařízení však vedlo k jedinému: K odlivu návštěvníků těchto akcí.
FC Rostov měl v sezóně 2018/19 průměrnou návštěvnost 30 tisíc; nyní se ruský fotbalový klub snaží zaplnit alespoň 7000 míst.
Otkritaja Bank Arena Spartaku Moskva má kapacitu 45 000 diváků (ačkoli maximální kapacita byla ministerstvem vnitra snížena na 15 000); na první zápas Spartaku v sezóně 2022/23 přišlo méně než 4300 fanoušků.
Zápas mezi FC Ural Jekatěrinburg a Torpedem Moskva 11. března navštívilo 207 diváků – to byla druhá nejhorší návštěvnost v historii ruské Premier League (RPL).
Zápasy RPL zaznamenaly v průměru čtyřnásobný pokles sledovanosti ve srovnání se sezónou 2019/20 před zavedením covidových opatření.
Ruské fotbalové kluby jsou podle RT.com dokonce ochotny platit za účast na jejich zápasech.
Kuriózní rozhodnutí ruské vlády zavést pro návštěvníky stadionu (včetně malých dětí) povinné ID fanoušků – zcela zbytečný elektronický identifikační dokument – vedlo předvídatelně ke zpomalené sebevraždě pro RPL.
A teď konečně přichází ústupky.
Pavel Pogrebnjak, bývalý útočník ruské fotbalové reprezentace, koncem března předpověděl, že Fan ID bude postupně ukončeno.
O týden později na tiskové konferenci bývalé hvězdy Spartaku vyzval ke „kompromisu“ – k ukončení celostátního bojkotu fotbalových zápasů.
Rok po zrušení „zdravotních pasů s QR kódem“ jsou Rusové na pokraji zrušení dalšího, ale podobně šíleného a nadbytečného digitálního ID.
Systém Fan ID byl poprvé představen během Konfederačního poháru 2017 a Mistrovství světa 2018, které se konaly v Rusku. Průkazy fanoušků vydávané jako laminované průkazy, sloužily jako víza pro zahraniční fotbalové fanoušky a umožňovaly jim bezplatné cestování veřejnou dopravou.
ID bylo použito také během mistrovství Evropy 2021 – Petrohrad hostil sedm zápasů turnaje.
Po úspěchu mistrovství světa vyzval ruský prezident Vladimir Putin k tomu, aby se Fan ID stalo nedílnou součástí kulturních a sportovních akcí v zemi.
Fan ID mělo nepochybně význam pro zahraniční návštěvníky Ruska, ale jeho výhody již nebyly patrné, když byl přepracován na domácí ID kartu pro sportovní fanoušky.
Alexander Djukov, prezident Ruské fotbalové unie, v roce 2019 řekl, že používání Fan ID v RPL bylo drahé, zbytečné a nepohodlné.
Ruské stadiony jsou navíc vybaveny nejmodernějšími CCTV kamerami a dalšími sofistikovanými bezpečnostními opatřeními. Jaký má smysl nutit diváky, aby dostali speciální propustku, jen aby mohli sledovat, jak sportovci hrají?
Djukovův vyrovnaný přístup k fotbalové bezpečnosti se prosadil až do listopadu 2021, kdy bylo na stadionu VEB Arena zatčeno 408 fanoušků za účast na nepovoleném pyrotechnickém představení.
Je zvláštní, že bezpečnostní kamery na stadionu byly deaktivovány, což „nutilo“ policii k nevybíravému zatýkání. Státní média tvrdila, že za bizarní selhání sledovací kamery jsou zodpovědní hackeři, ale incident nebyl nikdy vyšetřen.
ID pro fanoušky bylo doslova přes noc zpět.
Jak uvedly Vedomosti:
Po tomto incidentu měli strážci zákona v rukou důležitý trumf. Pokud selžou kamery na stadionech, ID fanoušků by mohla být důležitým nástrojem pro identifikaci jednotlivce a stanovení osobní odpovědnosti.
Systém Fan ID, zavedený ruským prezidentem Vladimirem Putinem v prosinci 2021, umožňuje úřadům odmítnout občanům účast na fotbalových zápasech, pokud na předchozích sportovních akcích porušili veřejný pořádek nebo pokud jsou přítomna data naznačující úmysl dopouštět se v budoucnosti přestupků.
V zásadě tedy může být Rusům trvale zakázáno vstupovat na fotbalové stadiony, pokud jsou obviněni z toho, že by mohli spáchat zločin (něco ve stylu i v EU využívané „předsudečné nenávisti“).
Laminovaná karta byla nahrazena digitálním dokladem. Domácí verze Fan ID (oficiálně nazývaná „Fan Card“) je digitální identifikační dokument, který lze získat pouze prostřednictvím e-portálu ruské vlády pro státní služby Gosuslugi. Shodou okolností se Gosuslugi spojuje s ruskou jednotnou biometrickou databází. Vše je samozřejmě zcela dobrovolné.
Pro Rusy bylo ID fanoušků vždy průhledným podvodem. V rozhovoru z listopadu 2020 zástupce svazu fanoušků Spartaku poznamenal:
Jak víme, za fasádou slov jako „mír“ a „bezpečnost“ se dějí nejrůznější špatné věci.
Snaží se nás zvyknout na digitální systém s ID fanoušků. V původní verzi to byla karta s osobním čárovým kódem. Nyní se vyvíjí QR kód, který bude vložen do telefonní aplikace.
Po celém světě se rychlým tempem zavádějí digitální inovace související s covidem. Všude se rozšiřují mobilní věže 5G, rozpoznávání obličeje a pomocí algoritmů dokonce analyzují  každého člověka – pohyby jeho těla, dokonce i bez tváře – dokážou pochopit, o koho jde. To je digitalizace všeho a všech.
Inovace hodnotím pozitivně, ale měli bychom je využívat k podnikání, ke skutečným věcem, které nám ušetří zbytečnou práci. Lákají nás: „Na stadionu můžete pít pivo a dostanete odměny, stačí přijmout QR kód, je to tak jednoduché, stáhněte si aplikaci a je to“ … Pak budou všechna data o nás vložena do tohoto  QR kódu a budeme žít pouze s tímto QR kódem.
Vyjádřil tak přesně to, co si myslí většina fanoušků, kteří přestali chodit na stadiony.
Podle zpráv ruských médií ID fanouška pravděpodobně způsobí RPL vážné finanční potíže.
Má tedy federální vláda pochybnosti o tomto všeobecně opovrhovaném systému „identifikace dobytka?“
Putin nyní vyzývá ke zjednodušení systému označování.
„Musí být přijata opatření ke zjednodušení používání ID fan občany, zejména zdravotně postiženými, důchodci a dětmi“, nařídil Putin svému kabinetu 25. března.
Ve stejném pokynu prezident Ruska pověřil FSB a ministerstvo vnitra, aby vypracovaly dekret o používání digitálních průkazů totožnosti (digitálních kopií vnitrostátních pasů).
Při veřejné podpoře národního očkovacího průkazu – pravděpodobně nejnepopulárnějšího zákona v moderních ruských dějinách – Putin odvážně požadoval, aby byl nešťastný federální systém identifikace  co nejvíce „jasný a srozumitelný“.
„Nezbavujeme se toho, jen to uděláme pohodlněji.“
Jak tedy vidíte, tak ID a CBDC – tedy nástroje, které mají vést k budoucímu zotročení lidstva – se testují či naplno využívají po celém světě. A je úplně jedno, na kterou stranu v rámci multipolárního světa daná země patří.
Pokud se však většina lidí diktátu vzepře, může se vše ještě zarazit.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 2 Průměrně: 4.5 ] Článek Zavádění digitálních ID na sportovních a kulturních akcích se Rusové vzepřeli se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden