Zoufalství francouzského prezidenta Emmanuela Macrona
RSS

Zoufalství francouzského prezidenta Emmanuela Macrona

TOMÁŠ FLAŠKA
Všude jedná, všude se cpe, a výsledek? Nula, nula nic. Je lepší se o něco snažit. Ale když to nemáte podložené, tak to vede jen k trapasu.


Po přepadení Ukrajiny Ruskem si francouzský prezident několikrát a několikahodinově telefonoval s ruským diktátorem Putinem. Blíže např.  zde . Jediný výsledek byl, že Putin začal hrozit Ukrajině jadernými zbraněmi, dokud mu ty, i zde mnohými nenáviděné USA, nevysvětlily, že to by asi přehnal. Macron zase zatáhl ocas a odešel s nepořízenou.
V těchto dnech jednal v Pekingu s místním vůdcem (pravděpodobně doživotním, jak je v diktaturách zvykem) Si Ťin-pchingem. Snažil se ho přesvědčit aby nebyl spojencem Ruska, ale připojil se k západním zemím. Jak dopadl snad ani není potřeba připomínat.
Nemohu si nevzpomenout na předvolební setkání našeho prezidentského kandidáta Andreje Babiše s Emmanuelem Macronem. Moc milé, už jen pusinky chyběly. Stejně to Andreji Babišovi nepomohlo.
A dnes? Emmanuel Macron čelí doma masovým protestům proti důchodové reformě a Andrej Babiš se účastní protestů proti stejné reformě u nás doma.
Nevím kdo z nich je větší pokrytec nebo komik.


Tomáš Flaška

  The post Zoufalství francouzského prezidenta Emmanuela Macrona first appeared on .


Nejčtenější za týden