Kontroverzní trans spolupracuje s Maybelline, přicházejí výzvy k bojkotu
RSS

Kontroverzní trans spolupracuje s Maybelline, přicházejí výzvy k bojkotu

Trans aktivistka Dylan Mulvaneyová získala další výplatu – tentokrát od kosmetické firmy Maybelline. (Foto: Twitter)







A stejně jako reakce na jeho nepovedenou reklamu na Bud Light, i sponzorství Maybelline vyvolalo u Mulvaneyho – biologického muže, jehož přitroublá ženská postava je pro ženy hluboce urážlivá – podobnou odezvu.



„Je opravdu nutné neustále redukovat ženy na kulturní stereotypy a karikatury? Prosím, udělejte to lépe…“ napsal jeden z komentátorů na Mulvaneyho Instagramu.



Maybe he’s born with it, maybe it’s Maybelline The new face of Maybelline, ladies! pic.twitter.com/rx0EdvOlP3 — Oli London (@OliLondonTV) April 24, 2023 „Ženskost není kostým, který si můžete obléknout,“ napsal další.



A než někdo přejde ke svému výchozímu komentáři, v němž každého, kdo s ním nesouhlasí, označí za „transfobního “ – Dylana se nebojím. Já Dylan nenávidím. Dylan vypadá jako bublinkový a milý člověk. Ale Dylan není žena a to, že se obléká do růžových šatů a chová se jako urážlivá stereotypní karikatura ženy, z něj ženu nedělá. Doufám, že se mu dostane pomoci, kterou potřebuje. To, že svět podporuje jeho bludy a vyhovuje mu, mu nedělá dobře. Tohle je krize duševního zdraví, ne projev „statečnosti“ . -prostřednictvím Instagramu




Americké pivo Bud Light propaguje trans osobu. Přišla tvrdá reakce od zákazníků
Komentáře pokračovaly i na Twitteru;



Více prostřednictvím MarketWatch:



K pokračujícím problémům se přidávají další: Podle zpráv jsou nyní dva marketingoví manažeři Bud Light na podnikové dovolené. MarketWatch oslovil zástupce společností L’Oréal OR , mateřské společnosti Maybelline, a Anheuser-Busch BUD , mateřské společnosti Bud Light, s žádostí o komentář, ale nedostal okamžitou odpověď. Začátkem tohoto měsíce sdělil mluvčí společnosti Anheuser-Busch agentuře MarketWatch, že společnost „spolupracuje se stovkami influencerů napříč našimi značkami jako s jedním z mnoha způsobů, jak autenticky navázat kontakt s publikem napříč různými demografickými skupinami“.



Mayballiene just put themselves in the toilet. — Patricia Koblizek (@patriciakob) April 24, 2023 Zdroj: marketwatch.com
Článek Kontroverzní trans spolupracuje s Maybelline, přicházejí výzvy k bojkotu se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden