Jak by to asi vypadalo, kdyby světoví lídři mluvili pravdu?
RSS

Jak by to asi vypadalo, kdyby světoví lídři mluvili pravdu?


MARTINA ROULICHOVÁ
.

Jak by to asi vypadalo, kdyby světoví lídři mluvili pravdu? Představuji si to asi nějak takto:  Něco vám povím, nepotřebujeme vás už. No co čumíte, to jste přece už dávno museli vědět. Ale uděláme vám nabídku, kterou byste neměli odmítat. Zaručíme vám minimální mzdu nebo podporu v nezaměstnanosti a vy budete držet hubu a krok.

.

A pokud tu hubu otevřete, tak jedině doma před vaší televizí, kde si můžete myslet a říkat co chcete. Jinak vám vezmeme všechno, jen ne tu televizi. Postaráme se totiž, aby se jejím prostřednictvím šířil ten jediný správný názor a nic relevantního nebo něco co by mohlo narušovat váš stereotypní běh života.
.

Postaráme se o to, aby zůstal v obchodech nějaký ten laciný alkohol, abyste se mohli jednou týdně vylít ty vaše tlamy. Jednou za čtyři roky uspořádáme volby, abyste si mysleli, že můžete něco změnit a váš názor nás zajímá. Mezitím nějaké mistrovství ve fotbale, hokeji nebo olympiádu, aby kolektivní radost předčila na chvíli kolektivní beznaděj. A můžete mávat i vlaječkami.
.

A až nám tohle všechno sežerete a zvyknete si na vaše mizerné životy, vaši marnost a tří biliónový státní dluh, tak vám všechno zdražíme, abyste věděli, jak dobře jste se dřív měli.
.

A pokud by si chtěl pak ještě někdo otvírat hubu, tak máme ještě eso v rukávu – pandemii, terorismus, válečná hrozba. A budeme vás strašit tak dlouho, dokud se z toho neposerete. A nejpozději pak, nám budete zobat z ruky!
.
Přeji vám šťastnou budoucnost.
.

Martina Roulichová

The post Jak by to asi vypadalo, kdyby světoví lídři mluvili pravdu? first appeared on .


Nejčtenější za týden