WHO neprosadila rozšíření svých pravomocí
RSS

WHO neprosadila rozšíření svých pravomocí

V druhé polovině května zasedala Světová zdravotnická organizace. Zejména africké země zablokovaly rozšíření jejích pravomocí. Ve stejný čas proběhlo zasedání Světového ekonomického fóra, které dále propaguje svůj celosvětový „Velký reset“. A o skandálu s falešnými covid pasy.



Dvě velké mezinárodní organizace zasedaly na konci května s cílem dostat světové dění pod svoji kontrolu. Jedna chce nařizovat vládám a parlamentům, co mají dělat v případě pandemie, druhá chce přenastavit světový pořádek. Nazývá to Velký reset, což je podle kontrolorů dezinformací konspirační teorie . Ta byla ale potvrzena tím, že to samo Světové ekonomické fórum nazvalo resetem. Kompletní zdroj informací na konci článku.
(1) WHO neprosadila novou dohodu
Světové zdravotnické organizaci, WHO, se nepodařilo na posledním zasedání minulý týden prosadit dohodu , která by jí dávala výrazně větší pravomoci při vyhlašování a řízení budoucích pandemií.
Proti se postavily zejména africké země vedené Botswanou. Nejvýraznějším kritikem byla Brazílie, jejíž prezident prohlásil, že v případě schválení dohody jeho země zruší členství.
V USA přišli republikáni s návrhem zákona, který by omezil vliv WHO. Republikánský senátor při jeho představování uvedl: „WHO spolu s našimi federálními orgány vážně selhaly při řízení reakce na nemoc Covid-19. Jejich selhání by nemělo být odměněno novou mezinárodní dohodou, která posiluje jejich pravomoci na úkor americké nezávislosti.“
Pozn. redakce: Africké země v boji za nezávislost bývalých kolonizátorů.
(2) Světové ekonomické fórum
Účastníci fóra World Economic Forum neboli WEF diskutovali v Davosu, jak učinit svět lepší. Mezi tématy se objevily: centrální digitální měny, digitální ekonomika, diverzita, inkluze, čtvrtá průmyslová revoluce, enviromentální a sociální indexování firem známé pod zkratkou ESG, pandemické zdravotnictví a odpovědný konzum.
Úvodní slovo si vzal předseda K. Schwab a nepřímo varoval před dalšími katastrofami. Doslova řekl: „Musíme posílit naši obranyschopnost proti možnému novému viru a dalšími riziky, které máme v globální agendě.“
Pozn. redakce: Mírně to připomíná Římský klub , který před padesáti lety varoval, že pokud vládu nad světem nepřevezmou experti, lidstvo čeká v podstatě apokalypsa. 
Jeden z účastníků, izraelský profesor Y. Harari, již před časem prohlásil, že „Covid je kritickým faktorem, neboť je to něco, co přesvědčí lidi, aby akceptovali totální biometrický dohled“.
Australská komisařka odpovědná za bezpečnost na internetu prohlásila, že „svoboda slova není to samé jako svoboda bez pravidel“ a že lidstvo „bude potřebovat rekalibraci celého spektra lidských práv ve světě online“.
Evropa již podobným směrem vykročila, neboť nová směrnice „Digital Services Act“ zakazuje „nenávistnou řeč“ a bude regulovat komunikaci týkající se například klimatické změny, pandemií a dalších „nezákonných proslovů“.
Pozn. redakce: Orwell se mýlil v jediné věci. Neodhadl inkluzi, a proto má v románu 1984 Velkého bratra. Kdyby tam dal Velkou sestru, je to bez chyby.
(3) Když vědci nevěří vědě
Španělská firma PharmaMar se zabývá vývojem léků proti rakovině na bázi látek z mořských organismů. V roce 2021 měla tržby ve výši 226 milionů dolarů. Založil ji v roce 1986 J. Sousa-Faro, který je autorem zhruba 100 vědeckých článků a patentů v oblasti biochemie a molekulární biologie. Jedním z produktů firmy je přípravek Aplidin, který je podle časopisu Science účinný proti variantám viru Covid-19.
Zakladatel firmy J. Sousa-Faro se dostal na titulní stránky španělských novin, protože je jedním z prominentních jmen, která figurují ve skandálu s falešnými covidovými pasy. O operaci „Jenner“, pojmenované po vynálezci vakcín, informovala španělská média minulý týden.
V rámci operace policie identifikovala více než 2 tisíce jmen osob, které si za peníze opatřily falešné covidové pasy. Na seznamu je řada známých španělských osobnostní z oblasti sportu, kultury, zdravotnictví nebo podnikání. Ceny za falešný pas se lišily podle počtu dávek a pohybovaly se podle španělského tisku od 160 Euro do 1 600 Euro. Celebrity platily výrazně více.
Pozn. redakce: Měli by ho upálit, pokud neodvolá. A jestli při odchodu řekne „ A přece je na nic“, měli by ho na tu hranici opravdu poslat.




syrzdarma.cz
The post WHO neprosadila rozšíření svých pravomocí first appeared on .


Nejčtenější za týden