Transgender vyhrál závod. Takto vypadal nerovný souboj
RSS

Transgender vyhrál závod. Takto vypadal nerovný souboj


Transsexuální cyklistka Austin Killipsová se stala vítězkou cyklistického závodu v Severní Karolíně a nechala své soupeřky v prachu. (Foto: Youtube)









Sedmadvacetiletá žena, které byl při narození přiřazen mužský pohlaví, zvítězila nad svými soupeřkami s působivým náskokem pěti minut ve vyčerpávajícím závodě Belgian Waffle Ride dlouhém 137 mil.




Trans influencer odhalil ňadra a fotil se s Bidenem a jeho manželkou

Killipsová svůj úspěch připsala tvrdé práci a odhodlání a prohlásila, že v závodě na jednokolkách „bušila“, aby si udržela vedení. Její vítězství však vyvolalo kontroverzi a znovu rozvířilo debatu o začlenění transsexuálních sportovkyň do ženského sportu.



Killipsové soupeřka Paige Onwellerová přijala porážku s grácií a uznala nesrovnatelnou sílu své soupeřky. Onwellerová vyzvala k respektu vůči transsexuálním sportovcům, ale navrhla, aby byla vytvořena samostatná kategorie, která by řešila případné biologické výhody.




„AAAAHHH“: Transaktivistka na zasedání spustila primární výkřik

Diskuse kolem transsexuálních žen ve sportu získala v posledních letech na významu. Kritici tvrdí, že jedinci, kteří prošli mužskou pubertou, si zachovávají značné biologické výhody, což ztěžuje cisgenderovým ženám soutěžit za rovných podmínek. Zastánci zdůrazňují hormonální směrnice jako prostředek k vyrovnání soutěže, ale studie naznačují, že tato opatření nemusí zcela odstranit přirozené výhody, kterým se těší transgenderové ženy.



Organizátoři závodu v Severní Karolíně tuto spornou otázku uznali a přislíbili vypracovat oficiální politiku, která by situaci řešila. Uznali, že je důležité vytvořit prostor, kde mohou soutěžit všichni sportovci bez ohledu na svou genderovou identitu, a zároveň zachovat integritu ženské cyklistiky.




Dospívající trans chlapec, zmlátil dívku poté, co odhalil genitálie v šatně

Killipsová, která se účastní ženských cyklistických závodů od roku 2022, čelila kritice již dříve. Při jednom z předchozích závodů byla zachycena na videu, jak se zřejmě snaží vytlačit kolegyni Hannah Arensmanovou ze závodní trati, což vedlo k výzvám k její diskvalifikaci. Arensmanová následně ze sportu odstoupila a vyjádřila rozčarování nad zařazením transsexuálních závodnic.



Debata o účasti transsexuálů ve sportu je složitá a světový řídící orgán cyklistiky obhajuje svá pravidla na základě současných vědeckých poznatků. Uznává však, že v budoucnu by mohlo dojít ke změnám pravidel v závislosti na vývoji vědeckých poznatků.




Další šílený trend. Lidé se zmrzačí a identifikují se jako hendikepovaní

Vítězství Austina Killipse přitáhlo pozornost k probíhající diskusi týkající se začleňování transsexuálů do ženských sportů. I když je její úspěch chvályhodný, širší důsledky a potenciální výhody znovu rozvířily debatu o spravedlnosti a potřebě oddělených kategorií. Zatímco se cyklistická komunita a řídící orgány potýkají s těmito výzvami, teprve se ukáže, jak budou transgender sportovci začleněni do soutěžního sportu způsobem, který zajistí inkluzivitu a zachová rovné podmínky pro všechny účastníky.





Zdroj: hindustantimes.com




Kontroverzní trans spolupracuje s Maybelline, přicházejí výzvy k bojkotu

Článek Transgender vyhrál závod. Takto vypadal nerovný souboj se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden