Vědec obhajuje kolektivní sebevraždu seniorů ve jménu ochrany klimatu
RSS

Vědec obhajuje kolektivní sebevraždu seniorů ve jménu ochrany klimatu


Zde je zářný důkaz toho, kam až vede šílená klimatická politika. Tyto nápady jsou velmi blízko již poměrně široce pojatým možnostem eutanazie, které nabízí Kanada.
Pokud však již jednou bylo něco podobného vyřčeno, lze předpokládat, že u pouhých úvah dlouho nezůstane. Vše začíná podsouváním dosud nemyslitelného jako možného, aby se daná záležitost postupně stala přijímanou masami a považovanou za normál.
To dnes vidíme například na snahách o uznání pedofilie jako normy, v čemž se nemalou měrou angažuje také OSN. Jak dlouho potrvá než se začne i myšlenka o potřebě redukce seniorů prosazovat v širším měřítku?
Emeritní profesor Johan Mackenbach  v Medisch Contact uvádí , že zdravotní péče musí dosáhnout většího pokroku, pokud jde o udržitelnost. Činí několik pozoruhodných prohlášení.
Například říká: „A to nemluvím o skutečně radikálních otázkách volby, které vyvstávají, jako zda bychom se vůbec měli zaměřit na prodlužování života, když je ekologický prostor stále vzácnější a každý další rok života současných generací omezuje prostor pro budoucí generace.“
A dále říká:
„A nepomohlo by, kdyby existoval předvoj lidí, kteří se dobrovolně vzdají péče s příliš velkými nároky na životní prostředí, a tím i snížení bolesti, prodloužení života a dalších zdravotních výhod, protože již existují lidé, kteří se dobrovolně vzdávají konzumace masa a letecké dovolené?“
Ano, chápete to správně. Profesor si myslí, že by se měli senioři dobrovolně vzdát lékařské péče, aby jim nebyl nijak prodlužován život v případě, že by byli zátěží pro zdravotnický systém, potažmo pro životní prostředí.
Tedy lidé v neproduktivním věku by  neměli být ošetřováni, pokud nepůjde o ošetření udržitelné (dnes výraz pro „uhlíkově neutrální).
Vzdání se třeba deseti let dalšího života tak považuje za přijatelnou „klimatickou daň,“ což přirovnává k těm, kdo se dobrovolně vzdali masa či dovolených letadlem.
Debata samozřejmě vzbuzuje v Holandsku, kde se tento návrh objevil, velké rozhořčení, přičemž mnozí kritici upozorňují na to, kam se až klimatické šílenství a diskuze kolem něj dostaly.
Připomínám, že nejde o jediný podobně radikální nápad z oblasti klimaalarmismu. Další šílenost, o které již v souvislosti se „záchranou planety“ padla v nedávné minulosti zmínka, je kanibalismus .
Zdá se, že klimatická agenda bude mít poměrně široký rozsah, přičemž stále víc se rozkrývá zejména jako agenda depopulační…
 


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek Vědec obhajuje kolektivní sebevraždu seniorů ve jménu ochrany klimatu se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden