Jak to tedy vlastně je?
RSS

Jak to tedy vlastně je?



JINDŘICH KULHAVÝ
Green Deal nám začal otravovat život na každém kroku. Jeho součástí je nejen ždímání našich peněženek a účtů, ale jsou tu i další atributy s ním spojené. Omezování pohybu už dostává své první obrysy, měnící se složení pokrmů, z nichž vykukují hmyzí nožičky, zfanatizovaní pitomci blokující městské dopravní tepny, hořící elektromobily a elektrobusy, olepování starších budov polystyrénem s jistotou vzniku plísní pod ním či uzavírání jaderných elektráren v sousedním Německu, což je impulsem pro jejich výstavbu jinde. Mohli bychom pokračovat dále, ale…
Virální videa na sociálních sítích nám ukazují mnohé a mimo jiné i život bohatých a hvězd. Vynechme všechna ta motivační či vtipná, zapomeňme na půvabné dívky a pokusy vydělávat na sítích za každou cenu. Ostatně normálně žijící člověk středního a vyššího věku nemá ani potuchy, že něco takového existuje. Celý ten imaginární svět je odtržením od reality a bere jeho příznivcům extrémně moc času, který jim tím pádem může chybět jinde. Jak už jsme tu kdysi uváděli, jste li skutečně aktivním a pracujícím člověkem, v podstatě Instagram, Twitter, TIK-TOK a další podobné nesmysly k životu opravdu nepotřebujete. A pokud vyplňují Váš volný čas, pak přemýšlejte o tom, jestli by nešel využít mnohem efektivněji. Třeba sportem, cestováním, setkáváním s reálnými přáteli či jinou aktivitou. Ale zpět k životu bohatých a Green Dealu.
Zaměříte li se na skutečné známé osobnosti a movité lidi, z nichž ty na nejvyšším společenském stupínku na žádných záběrech stejně neuvidíte, jistě si všimnete jedné podstatné věci. Ač řada z nich má plná ústa ideologicky zeleně laděných názorů, jejich život spíše připomíná výrok o kázání vody a užívání vína. Vše určené pro bohaté totiž patří k nejméně úsporným, ekologickým a skromně vypadajícím zařízením. Pro začátek si připomeňme například jachty Billa Gatese, kterými se může pyšnit. Ostatně právě luxusní hračky miliardářů rozhodujících o osudu světového plebsu, mezi který patří 95% světové populace, jsou jasným důkazem toho, že Green Deal je určen jen někomu. Zajímalo by nás, kdo viděl jet někdy například právě Gatesovi v Nissanu Leaf, přemísťovat se ekologicky šetrným metrem či Klause Schwaba ve vlaku, Söröse plavit na dřevěné bezmotorové plachetnici přes Atlantik na jednání WEF. Nikdo. Tyto samozvané elity sedící na hromadách krvavých peněz rozhodně šetřit nebudou.
Uvědomělí příslušníci progresivní střední třídy a nižší honící se za postupem o stupínek výše plní příkazy jdoucí z vyšších pater a podléhají mediální manipulaci. Kupují si elektroauta, platí kartami, využívají co nejvíce aplikací na mobilních telefonech, možná už konzumují syntetické maso z laboratoří, vystáli si frontu na vakcínu a žijí život ve virtuálním světě nastaveném právě elitami. Ale mocní? Vlastní obrovské a ekonomicky nákladné jachty, létají křížem krážem po světě tryskovými letadly, u luxusních historických či moderních prosklených klimatizovaných a vytápěných sídel parkují nejméně úsporná vozidla se silnými spalovacími motory, jejich setkávání jsou extrémně nákladné akce zajištěné armádou či policií. Rozhodně nemají v lednicích zásoby cvrčků a na jimi pořádaných hostinách se nekonzumuje to, co třeba Čechům předkládají Lidl, Penny či Tesco. Jejich nadace a daňové ráje jsou předurčeny kumulaci peněz a majetku.
Vynecháme li top bohaté a nahlédneme do života prostých miliardářů, ředitelů bank, nadnárodních koncernů a třeba automobilek, známých herců a sportovců, špičkových politiků, ani tam není nouze o jachty, soukromá letadla, luxusní sportovní vozy a kvalitní stravu. Pořád nenarážíme na omezení spojovaná s Green Dealem. Ten je evidentně určený daleko nižším vrstvám. Pro movité budou nadále fungovat soukromí dodavatelé skutečných bio produktů včetně kvalitního masa, nemodifikovaných zemědělských plodin, pohonných hmot zajišťujících pohon jejich na zakázku vyráběných vozidel, lodí i tryskáčů. Čím níže jste společensky postavení, tím více inklinujete k podlehnutí klamavé reklamě na klimatické změny a je provázející opatření. A děláte to, co je Vám určeno. Zateplujete domy, na střechy umísťujete solární elektrárny, kupujete si elektroauta, platíte kartami, odvádíte daně, měníte jídelníčky a děláte idioty těm nahoře, přičemž ztrácíte instinkty a smysl pro logiku. A oni si navíc dovolí Vám ještě říkat, jak máte žít, píchají do vás chemické mixy a tvoří pravidla, kterými se sami neřídí. K ruce mají organizace, které založili jen proto, aby dali vašim životům řád.
WEF, WHO, NATO, EU, OSN, UNICEF…. Jsou jich desítky, mají moc, ovšem řídí si je pár desítek těch, kterým jsou vám vnucená pravidla pro smích. Mají však pod sebou pyramidu složenou postupně z různě poslušných stupňů, přičemž vy, a je jedno, jste li na místní poměry bohatí či podstatní, jste pořád jen základnou té pyramidy. A je li Fiala jen o jeden stupínek nad námi všemi, pak to ukazuje, jak je i on daleko od skutečného vrcholu a jak je velmi naivní v tom, myslí li si, že se vyšplhá někdy výše, třeba i za cenu likvidace České republiky. Je to pouze jeho vlhký sen stejně, jako všech ostatních přisluhovačů systému.
Co tím vším chceme říct? Základna pyramidy je nejširší a má tu vlastnost, že na ní stojí svět. V podstatě je mnohem důležitější než její vrchol. Budeme li se stále podřizovat, budou ti o stupínky výše v pohodě a v klidu. Pokud dáme najevo svou sílu, případně bude li hrozit destrukce spodku, zbytek se rozpadne. Nebo ne, jen stupínek nad námi se propadne o patro dolů. A to je podstatné. Společnost je budována odspoda a stejně tak musí reagovat. Nejen trpně snášet všechny útlaky. Přestaňte věřit v klimatické změny, přebytek CO2, nedostatek energie a pohonných hmot, vykašlete se jim na elektronesmysly na kolech, na idiocii v podobě likvidace chovů hospodářských zvířat či ptačí chřipku. Uvědomte si, že ti na vrcholu žijí z peněz a práce té základny a už jim to prostě nezjednodušujte. Hledejte si cesty, jak jim nedat nic nebo co nejméně. Oni vám také nic ze svého nedávají. Jen vás ždímou. Všichni. Vám to opravdu nevadí, že 80% vaší práce a potažmo peněz končí v daních odváděných státu, který je naprosto nesmyslně rozhází, zatímco nadnárodní koncerny tu daní minimum? Kam jsme se to dostali? Jste většímu sluhy systému než třeba vláda. A když se podřizujete, jen jim uklízíte cestičku. Vy ztrácíte, oni bohatnou.
Jindřich Kulhavý

The post Jak to tedy vlastně je? first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden