Protesty republikánských guvernérů zafungovaly: Šéf BlackRocku ruší požadavky na ESG
RSS

Protesty republikánských guvernérů zafungovaly: Šéf BlackRocku ruší požadavky na ESG


BlackRock vlastní 90% korporací působících nejen v USA, ale i ve zbytku světa. I to je důvod proč může tyto korporace ovládat a diktovat jim jejich firemní politiku.
Od toho zde byly dosud zakotvené požadavky na ESG, což zahrnuje plnění cílů Agendy 2030. To obnáší příslušnou klimatickou politiku, firemní kvóty na různé menšiny, ale také podporu všech „woke“ šíleností, jak je vidět v mnoha reklamách firem pod vlivem BlackRocku.
BlackRock je jedním z čelních prosazovatelů klimatické agendy, dokonce i za objevem klimaalarmistky Grety stojí tento investiční gigant.
Právě z důvodu prosazování plnění požadavků ESG se od BlackRocku na protest začaly odklánět i některé státy USA, což nyní vedlo šéfa BlackRocku Finka k nečekanému rozhodnutí.
V neděli generální ředitel BlackRock Larry Fink odhalil na festivalu Aspen Ideas, že opustil termín „ESG“ (jde de facto o plnění 17 cílů Agendy 2030), protože byl vysoce zpolitizován a dokonce „vyzbrojen“, a podle Axios  se „stydí“ být součástí debaty.
Fink na akci přiznal, že  rozhodnutí floridského guvernéra Rona DeSantise vytáhnout  2 miliardy dolarů z aktiv poškodilo jeho firmu.
Guvernér DeSantis stáhl veškerý státní majetek spravovaný největším světovým správcem peněz na konci roku 2022 kvůli politice „woke,“ kterou BlackRock podporoval.
I další zákonodárci z červených států kritizovali BlackRock za jeho toxický tlak na woke politiku v korporátní Americe. Kromě Floridy stáhly finanční prostředky od správce aktiv také státy jako Louisiana, Jižní Karolína, Utah, Arkansas, Západní Virginie, Missouri a Texas.
Minulý měsíc sedmnáct republikánských státních zástupců podalo návrh k Federální energetické regulační komisi, aby zpochybnili, zda by BlackRock měl mít povoleno koupit více než 10 milionů dolarů hlasovacích podílů ve společnostech poskytujících veřejné služby.

„Tito elitáři, kteří ke svému konání nikdy nezískali souhlas u volebních uren, se snaží uvalit omezení na energetické společnosti a veřejné služby.
Jejich plány by mohly zvýšit účty za služby pro běžné Američany a mohly by snížit hodnotu jejich investičních účtů,“ uvedl generální prokurátor Indiany Todd Rokita ve svém prohlášení minulý měsíc.

Fink, 70, řekl, že se „stydí za to, že je součástí této konverzace,“ a dodal:
„Když píšu tyto (investiční) dopisy, nikdy to nebylo myšleno jako politické prohlášení. … Byly napsány tak, aby identifikovaly dlouhodobé problémy našich dlouhodobých investorů.“
To je samozřejmě nesmysl. Fink byl v centru prosazování politiky „změny klimatu“ a dokonce řekl, že jeho společnost bude „vnucovat chování“ korporacím.

Fink je známý také prohlášením:
„Trhy nemají rády nejistotu, trhy mají rády totalitní vlády.“

Video: Blackrock CEO Larry Fink: "Markets don't like uncertainty, markets like totalitarian governments…" pic.twitter.com/Hss50R4ita
— James Lindsay, king of your mom (@ConceptualJames) June 25, 2023


To je docela v souladu s tím, jak nyní BlackRock doslova ovládl Ukrajinu. Zdá se, že v USA už mu příliš pšenka nepokvete, což jen posílí vliv tohoto investičního giganta v zatím zcela podřízené Evropě.
Fink samozřejmě bude požadovat plnění ESG i nadále, jen pod jiným názvem.
Níže jsou jen některé z holdingů BlackRocku, ve skutečnosti jde jen o zlomek:



Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 4 Průměrně: 5 ]







Článek Protesty republikánských guvernérů zafungovaly: Šéf BlackRocku ruší požadavky na ESG se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden