Co nám premiér Fiala k nákupu vojenské techniky neřekl
RSS

Co nám premiér Fiala k nákupu vojenské techniky neřekl


OTO KADĚRKA

Stál tam s Černochovou a hřímal , že na obranu přidal. Že si koupíme ve stále neutrálním Švédsku bojová vozidla pěchoty a tím posílíme naši obrany k celku větší ochoty.


Moc se na zprávy už nedívám a noviny čtu odzadu jak za bývalého režimu. Ovšem díky stávajícím technologiím a své vlastní neschopnosti se o ovládat a nucen ovládat při nejmenším svůj telefon, protože jsme nuceným správcem asi pěti datových schránek, protože jsem se v roce 1992 rozhodl tento stát tvořit a nikoliv ždímat (rozuměj odešel jsem z Českých státních drah a začal opravovat jízdní kola) , se prostě neovládnu a na „novinky“ se podívám. Tak jsem se dozvěděl, že nakoupíme 69 vozidel pro pěchotu a budeme nadále jednat o koupi stíhaček abychom stíhali být součástí NATO i když nevím už kolikrát na co. Proč to nevím : Protože pokud soukromá armáda „wagnerovci“ má kolonu dlouhou 40 kilometrů tak pokud má jedno bojové vozidlo délku bratru pět metrů, tak pokud přičtu ještě myslím pět tanků Leopard, který jsme koupili za ty ruský co jsme poskytli Ukrajině, tak nám chybí bratru ještě 39 kilometrů kolony abychom se vyrovnali jen žoldácké armádě ve skrytu Ruska a Běloruska. No a možná jsme nemuseli mít kolony, ale mohli jsme je druhým stavět, ale o tom dále.
No mohlo by se zdát z již napsaného, že jsem proruský špion a nohsled Putina. Ne není tomu tak. Navzdory současné historické fázi , kdy už přestáváme vědět čí jsme se já stále cítím jako osoba součástí České republiky, jakkoliv jsem zasažen tím, že se zapomíná mimo státní znak na to, že jsme zde i Moraváci a Slezané. Já to mám tak, že stát tvoří hranice , měna a armáda.
Tedy jsem pro to aby armáda existovala a byla svébytnou součástí celku našeho státu. S čím se ale už rovnám hůře je to, že premiéři naši země a je jedno jestli je to Petr nebo, raději napíši Josef, aby mne někdo, kdybych napsal Pavel v diskusi nenapadl z neznalosti reálií se nechají unášet svou neznalostí a mudrují o nárůstu výdajů. Tak jako posledně premiér Fiala, který sdělil, že růst výdajů na armádu dosáhne na 2% HDP. Vím, že většina národa to přijme bez mrknutí oka. Ne tak ale já a pár lidí kolem mne, kteří snad stále ještě mají povšechnou matematickou znalost a tedy vědí, že nic nemůže poměrově růst, když něco klesá. A co klesá a když něco klesá tak nemůže růst ani kvalita ani kvantita. ? No dva roky už klesá náš hrubý domácí produkt. No to bych ještě stačil prominout té většině, které je to jedno, ale to, že máme růst dluhu a propad ekonomiky by snad už měl vědět každý. Takže ergo kladívko pravda je taková, že mi nákupem čehokoliv bez krytí z produkce jen vytváříme iluzi , že se v něčem lepšíme. Naopak jen víc dlužíme a stáváme se ještě závislejší a slabší.
Kdyby byl Fiala státník, tak by sdělil, že z vlastní historické zkušenosti státu uprostřed Evropy s velkou historií výroby zbrani s malým výpadkem od roku 1990 k dnešku obnovujeme tuto historicky ověřenou dobrou skutečnost a přípravou dohody se soukromými vlastníky české národnosti pověřuje ministra průmyslu a obchodu Jozefa Sikelu o přípravu smluv o vzkříšení obranného průmyslu.
Jo máte pravdu, je to fikce a nemusela by být , kdyby nebylo naší účasti v projektu století – déle trvat nebude, to mi věřte – projektu Evropské unie. Projektu, kde jsme na začátku ani netušili, že se vzdáváme vlastně zcela všeho čeho jsme jako Česká republika od roku 1918 dokázali. No a to už vůbec se neodvažuji přemýšlet o tom co by se stalo, kdyby se naplnily myšlenky Františka Josefa I. o federalizaci Rakouské monarchie. Císaře, který velice dobře chápal vývoj světové společnosti jako takové a byl schopen myšlenkově reagovat na vývoj Světa jako takový.
Ale to už jsem asi dost mimo ten začátek. Jen prostě je potřeba si uvědomit, že vše souvisí se vším a že jakákoliv nepřesnost ve sdělení jen oddaluje výsledek, kterým je a vždy bude na konci, tedy čistá pravda. Co je absolutní pravdou… nechám na každého úsudku.

Oto Kaděrka


 
The post Co nám premiér Fiala k nákupu vojenské techniky neřekl first appeared on .


Nejčtenější za týden