Prigožin nebude prezidentom Ruska podľa plánu Pentagonu…
RSS

Prigožin nebude prezidentom Ruska podľa plánu Pentagonu…



V posledných hektických dňoch vývoja situácie na Ukrajine je potrebné vnímať a správne vyhodnocovať informácie z rôznych zdrojov v celosvetovej škále informácií. Pritom je potrebné brať na zreteľ serióznosť zdrojov a ich informačnú nezávislosť. Pretože nič si nemusíme nahovárať. Sme svedkami aj globálnej informačnej vojny, v ktorej sa korporátne médiá Západu snažia podsúvať svetovej verejnosti lži, neúplné a zavádzajúce informácie s cieľom poraziť Rusko aj v tejto informačnej vojne. Sme však aj svedkami vojny svetových tajných služieb a rôznych spravodajských hier zameraných proti Rusku. Svetová verejná mienka sa však mení. Čoraz viac štátov sveta uznáva, že vojenský zásah Ruska voči ukrajinským neonacistom a žiaľ aj radovým vojakom Ukrajiny, ktorí konajú na príkaz Západu – na čele s USA je oprávnený. Áno kolektívny Západ je vinný za vznik súčasnej situácie lebo vedie na Ukrajine zástupnú vojnu proti Rusku. Umierajú Slovania za americký cieľ – stať sa svetovým diktátorom.
Jevgenij Prigožin je rozporuplná postava a nie je to žiadne neviniatko. Mal problémy so zákonom, neskôr si získal dôveru predstaviteľov Ruska, zbohatol, založil žoldniersku vojenskú skupinu, ktorej členovia sú tiež rôznorodí. Od vlastencov, ktorí chcú zbohatnúť, cez dobrodruhov alebo aj bývalých väzňov, ktorí sa môžu vykúpiť zo svojich hriechov na bojovom poli ako žoldnieri. Ich bojová činnosť na Ukrajine nepodliehala veleniu ruskej armády. Svoje akcie plánovali v súlade s cieľmi ruskej armády a plnili dielčie úlohy. Prigožin už dlhšiu dobu nebol spokojný s postupom ruskej armády, otvorene kritizoval jej predstaviteľov za umiernenosť akcií a nerozumel prečo ruská armáda nekoná razantnejšie. Neporozumel, že Rusko nevedie vojnu proti všetkým Ukrajincom, ale len proti neonacistickému vedeniu ukrajinského štátu a armády. Ruská armáda šetrí životy civilov ako je to len možné.
Samozrejme, že Prigožinove aktivity sú na Ukrajine monitorované nielen Ukrajincami, ale aj západnými ozbrojenými silami a tajnými službami. Informácie sa sústreďujú v Pentagone a CIA. Tu ich analytici vyhodnocujú a hľadajú slabé miesta ako zaútočiť proti Rusku aj zvnútra. Preto je vysoko pravdepodobné, že Pentagon spracoval plán Prigožinovho využitia pre boj proti Rusku. Z histórie je známych mnoho akcií Západu napr. pod False Flag zneužitím „vhodných osôb alebo udalostí“ pre zničenie cieľového štátu – v tomto prípade Ruska. Na základe vyhodnotenia aktuálnych svetových informácií sa prikláňam k scenáru, ktorým Pentagon naplánoval rozklad Ruska zvnútra pomocou Prigožina. Takýto úspech scenára je však z kategórie sci-fi a svedčí o postupnej degradácii myslenia tzv. amerických vojenských stratégov, ktorí tento plán vymysleli. Pravdepodobne sa všetko udialo nasledovne. V Pentagone bol pripravený spravodajský dôstojník (SD), ktorého úlohou bolo dostať sa k Prigožinovi. O tajnej operácii bolo vyrozumené úzke ústredie ukrajinského velenia a západná čata vojakov v ukrajinských uniformách, ktorí pripravili vzdanie sa a zajatie tohto SD počas akcie v Bachmute. Po jeho zinscenovanom zajatí SD odhalil svoju identitu a požiadal o rozhovor s Prigožinom. V osobnom rozhovore „medzi štyrmi očami“ ho informoval o tom, že Pentagon a kolektívny Západ podporí Prigožinovu kandidatúru na post prezidenta Ruska, ak rozloží ruské vojenské velenie a uskutoční pokus o prevrat v Rusku spojený s pádom Putina. Prigožin musel mať zjavne zastretý mozog, keď na takýto nereálny plán pristúpil. Moc má však svoju silu a jej získanie stojí za mnoho rizika ako nás učí na svojich príkladoch história. Celá akcia sa mohla samozrejme uskutočniť aj inak, ale faktom je, že táto informácia sa k Prigožinovi dostala. Spôsob nie je až taký podstatný.
Po pochode Prigožinových žoldnierov smerom k Moskve sa západné médiá – vrátane slovenských doslova zbesneli a vyhodnocovali situáciu ako smerujúcu k pádu Putina a porážke Ruska. Po obsadení Južného vojenského okruhu v Rostove na Done Wagnerovcami bol Prigožin informovaný, že sa môže zachrániť pred zničením svojich žoldnierov, ak vráti svojich bojovníkov na ukrajinské pozície a vzdá sa svojich plánov na prevzatie moci. Prigožin veľmi rýchlo zistil, že jeho plány nemajú reálny základ a nemá žiadnu podporu. Ani v Rusku, ani v iných štátoch bývalého sovietskeho bloku alebo iných štátoch okrem USA a jeho slúžky NATO. Dokonca ani vo veľkej časti svojich žoldnierov. Uvedomil si, že naletel nereálnym plánom Pentagonu a že tadeto cesta k moci nevedie. Prijal preto návrh bieloruského prezidenta Lukašenka, aby sa vzdal svojho plánu. Lukašenko mu s veľkou pravdepodobnosťou ponúkol možnosť urýchliť pád Ukrajiny obsadením Kyjeva, prípadne zajatím Zelenského. Z bieloruského územia do Kyjeva je to cca 200 km, čo Wagnerovcom môže trvať maximálne dva dni. Pre Prigožina je to veľká výzva. Časť Wagnerovcov bola rozpustená, časť sa vrátila do bojových zón na Ukrajine, časť vstúpi do pravidelnej ruskej armády a časť pod ruským velením sa možno pokúsi o špeciálnu akciu v Kyjeve.
Srbský prezident Vučić tiež situáciu okolo vzbury Wágnerovcov vyhodnotil ako akciu naplánovanú kolektívnym Západom, teda Pentagonom. Srbsko má neblahé skúsenosti zo zasahovaním USA a Pentagonu do srbskej politiky. Vrátane akcií False Flag, organizácie štátneho prevratu, bombardovanie zločincami NATO v r. 1999, priamej účasti CIA a MI6 na zavraždení srbského premiéra Đinđića a pod. Istotu, že Pentagon má na svedomí túto tajnú akciu namierenú proti Putinovi som nadobudol v okamihu, keď predstavitelia USA a NATO unisono temer okamžite kontaktovali ruských predstaviteľov a uisťovali ich o tom, že nie sú v tejto akcii zainteresovaní. Takto zbrklo a ihneď konajú len vinníci. Donútil ich k tomu jednoducho neúspech tejto akcie.
Americký pokus o prevrat s využitím Prigožina sa tak skončil veľmi rýchlo. Okrem toho aj preto, že Wagnerovci boli počas posledných mesiacov pod kontrolou ruskej rozviedky. Mnohí si kladú otázku, prečo sa zrazu Prigožinovi Wagnerovci zrazu otočili a opustili ruské územie? Správna otázka. Špeciálne jednotky Ruska čakali, či Wagnerovci budú pokračovať v pochode na Moskvu. Mali príkaz ich fyzicky zničiť v určitom priestore. Bol by to masaker, o ktorý Pentagon nestál, pretože by to bolo ďalšie víťazstvo Ruska, ktoré by bolo svetovou verejnosťou vyhodnotené s obdivom. Teda okrem USA, NATO, Pentagonu a politikov tzv. kolektívneho Západu, ktorí vedú na území Ukrajiny zástupnú vojnu proti Rusku. Pentagon a CIA preto priamo v kontakte s Prigožinom odvolalo celú akciu. Až následne s odstupom niekoľkých hodín kontaktoval Prigožina Lukašenko.
Za nezvratný dôkaz naplánovania celej akcie s Prigožinom považujem samotné vyjadrenie amerického führera Bidena na stránke amerického ministerstva obrany, ktorým dal najavo, že USA, štáty kolektívneho Západu, NATO a ich tajné služby boli v štádiu najvyššej pohotovosti. To sa robí len vtedy, ak sa očakávajú ozaj prevratné udalosti. Čiže áno USA túto pôvodne utajenú akciu s Prigožinom naplánovalo. Americké výhovorky, že s tým nemajú nič spoločné majú za úlohu odpútať pozornosť od prípadného jadrového útoku na USA v čase ak dôjde k plánovanej regionálnej jadrovej vojne v Európe. Americká špiónka a bývalá analytička CIA Rebekah Koffler poskytla už v máji t. r. interview pre Fox News pod názvom „ Vyzve ruský vodca Putina v prezidentských voľbách v roku 2024?“, v ktorom pripravuje verejnosť na možnosť, že Prigožin v roku 2024 môže kandidovať na ruského prezidenta. Celé interview bola návnada pre Prigožina, na základe ktorej bol potom Prigožin kontaktovaný SD amerických tajných služieb. Ale po neúspechu akcie už 25. 6. b ývalá analytička CIA Rebekah Koffler tvrdila, že pokus o prevrat zorganizoval Vladim í r Putin. Tvrdenie bez racionálneho základu opäť svedčí o tom, že CIA bola v akcii zainteresovaná a jej vyjadrenie má zamiesť stopy vedúce k CIA.
Velenie Ruska, ale i Putin si už situáciu vyhodnotili a pripravili opatrenia na elimináciu podobných pokusov. Dá sa očakávať, že ruská názorová jednota sa posilní a posilní sa aj dôvera voči Putinovi. Putin bude trvať na previerkach členov svojho generálneho štábu, predovšetkým u tých členov, ktorí nesú zodpovednosť, že takáto situácia vôbec nastala. Ruská armáda sa tiež mentálne posilní.
S vysokou pravdepodobnosťou v najbližšej dobe môže prísť k eliminácii kyjevského vedenia vrátane Zelenského. Ruská generalita a Putin zatiaľ vedú boj na Ukrajine s ohľadom na životy civilistov. Ruské vedenie si tiež uvedomuje, že drzosť Západu prekračuje mnoho červených čiar a s predlžovaním vojenského konfliktu sa bude ich drzosť neustále zvyšovať, až po možné oficiálne zapojenie vojakov NATO v konflikte a nedozierne následky Američanmi vyprovokovanej jadrovej vojny v Európe. Vyvolanie tzv. „obmedzenej jadrovej vojny“ v Európe je cieľ USA. Obetí ukrajinských a ruských Slovanov už bolo dosť. Rusko preto potrebuje urýchlene konflikt ukončiť kapituláciou Kyjeva alebo jeho obsadením a vzdaním sa ukrajinskej armády. Ukrajinská armáda je v dezolátnom stave aj po morálnej stránke a ak príde o vojenské velenie vrátane Zelenského, západných žoldnierov a vojakov NATO pôsobiacich na Ukrajine v ukrajinských uniformách, ktorí obsluhujú vojenskú techniku priamo v bojoch, konflikt sa môže rýchlo ukončiť.
Viac na:
https://vz.ru/news/2023/6/25/1218202.html
https://news.sky.com/video/ex-general-warns-of-attack-from-belarus-12909189
https://peoplesdispatch.org/2023/06/26/russias-fsb-spooked-cia-on-prigozhin-coup/
https://www.defense.gov/News/News-Stories/Article/Article/3439597/us-studying-russian-revolt-focused-on-supporting-ukraine/
https://www.dailymail.co.uk/news/article-12231599/Ex-CIA-analyst-claims-Putin-orchestrated-Wagner-coup-Prigozhin-classic-false-flag.html
https://www.foxnews.com/opinion/will-russian-warlord-challenge-putin-in-2024-presidential-election
https://blog.hlavnespravy.sk/26002/srbsky-premier-zoran-dindic-bol-zavrazdeny-pred-osemnastimi-rokmi-myslite-si-ze-sa-to-na-slovensku-nemoze-stat/
Z mesta SNP Ivan Štubňa
The post Prigožin nebude prezidentom Ruska podľa plánu Pentagonu… first appeared on inenoviny .


Nejčtenější za týden