Glosa MM: České dráhy nabídnou ukrajinským uprchlíkům před válkou možnost zajet si o prázdninách podívat se domů
RSS

Glosa MM: České dráhy nabídnou ukrajinským uprchlíkům před válkou možnost zajet si o prázdninách podívat se domů


MIROSLAV MACEK
České dráhy nabídnou ukrajinským uprchlíkům před válkou možnost zajet si o prázdninách podívat se domů .
Raději bez komentáře…
AfD vyhrála okresní volby v Sonnebergu a to i přesto, že se proti jejich kandidátovi spojily všechny staré strany a Zelení. I tak to nestačilo a kandidát AfD porazil kandidáta CDU a to většinou hlasů (52, 8 %).
Ruské střely ve městě Kramatorsk, které leží nedaleko od frontové linie, v úterý večer zasáhly pizzerii plnou lidí.
Cílem ruského útoku bylo shromáždění západních žoldáků a instruktorů, kteří se v té době nacházeli v restauraci sousedící s hotelem, kde bydleli.
Dvě zprávy o téže události. Vyberte si…
Příslušníci kontrarozvědky Služby bezpečnosti Ukrajiny (SSU) ve středu zatkli agenta ruských tajných služeb, uvedl server Ukrajinska pravda. Je to obyvatel Kramatorsku, který pracuje v místní plynárenské společnosti.
Zatčeného muže označili jako „spícího agenta“ hlavního ředitelství Generálního štábu ruských sil. Jeho úkolem bylo předávat informace o poloze místní kritické infrastruktury a objektů s velkou koncentrací civilistů, mimo jiné také zjistit, zda je pizzerie Ria v centru Kramatorsk otevřená a jsou v ní lidé.
To nevymyslíš…
Novináři se zeptali amerického prezidenta Joea Bidena , zda ruského prezidenta Vladimira Putina víkendová vzpoura Wagnerovy skupiny vedené Jevgenijem Prigožinem oslabila.
„Těžko říct,“ odpověděl „Zcela zjevně prohrává válku v Iráku. Prohrává válku i doma. Stal se tak trochu vyvrhelem po celém světě.“
Kdo toho sklerotika drží u moci a skutečně vládne, o to by se měla zajímat světová media…
Vít Štěpánek na novinky.cz:
Velvyslanec Čínské lidové republiky při EU Fu Cchung podpořil Ukrajinu při jejím úsilí obnovit vládu nad územím v hranicích z roku 1991, tj. včetně Donbasu a Krymu.
Skutečnost:
Během rozhovoru s Al Jazeera a dvěma dalšími medii dostal Fu Cchung otázku, týkající se podpory kyjevského cíle znovu získat ukrajinská území nyní okupovaná Ruskem, na což odpověděl „Nevím proč ne.“
A pokračoval:
„Respektujeme územní celistvost všech zemí. Takže když Čína navázala vztahy s bývalým Sovětským Svazem, souhlasili jsme s tím. Ale jak říkám, jde o historické záležitosti, které si mezi sebou musí vyjednat a vyřešit Rusko a Ukrajina a to je náš postoj.“
Což je, dodávám, setrvalý postoj Číny, tedy nic překvapivého.

MACEK Miroslav

The post Glosa MM: České dráhy nabídnou ukrajinským uprchlíkům před válkou možnost zajet si o prázdninách podívat se domů first appeared on .


Nejčtenější za týden