Jak je možné, že tam ještě jsou?
RSS

Jak je možné, že tam ještě jsou?



VIDLÁK



Viděli jste včera a předevčírem přenos z hentoho projednávání obranné smlouvy s USA? Víc než tři hodiny si pro sebe zabral Okamura, ale kdo vydržel, ten rozhodně nelitoval. Může mi prosím někdo vysvětlit, jak je možné, že ti matlalové z Pětikoalice jsou stále ještě u koryta? Takovou snůšku hlouposti a omezenosti, to jsem už dlouho neviděl. Někdy jsem se musel štípat, jestli se mi to všechno jenom nezdá. Copak tohle jsou exponenti západní kultury a hodnot? Co řečník, to tragédie.





Jediný, kdo předvedl kvalitní obhajobu obranné dohody, byl Babiš a jeho lidi. To nebyla žádná snůška výkřiků a obviňování. Říkal věcné argumenty. Že smlouva nezakládá právo Američanů tady mít základnu a po její ratifikaci sem američtí vojáci mohou přijet jedině, pokud to sněmovna schválí. A to je pravda. Ale…
Už samozřejmě nezaznělo , že se připravují další zákony na základě kterých bude moci schválit pobyt amerických vojsk rovnou vláda a také nezaznělo, že poslanci vládní pětikolky se vysloveně třesou na to, až tady američtí vojáci budou, protože kdyby vypukla henta válka s Ruskem, tak jsme v ní přece od první minuty a staneme se logistickým zázemím fronty. Takhle to řekl Karel Řehka, toho času náčelník štábu a ten tomu jako voják musí rozumět.
Ale musíte uznat, že nejkvalitnější a nejvěcnější argumenty na obhajobu této smlouvy nezazněly ani od Černochové, ani od vládních poslanců, ale od hnutí ANO.
Fakt nechápu, k čemu u nás Američani drží toho Koláře? Proč tak moc podporovali Petra Pavla? Proč někdo pouští Fialu mezi europapaláše? Já vím, on tam krásně přikyvuje a nechává se seřvat od Ferhofštata a ještě si to zapisuje…, ale kurňa vždyť on je neschopný! Sice plní zadání, ale neumí to. Kdyby to místo něj vzal Babiš, tak jsme mnohem kvalitnějším zázemím pro případnou válku s Rusem. Naše ekonomika by se nehroutila kvůli příšerné inflaci, zřejmě bychom měli snesitelnější nárůst cen energií a Němci by také nepřišli zkrátka, naše prozápadní orientace by byla beze zbytku zachována, naše úloha v NATO také.
Copak to naši protektoři nevidí? Kdyby vládl Babiš, tak by naše republika nejen do puntíku splnila své závazky, ale navíc by zázemí bylo klidnější, lidi by se nebouřili… tedy bouřili by se Chvilkaři, ale ti studenti stejně nepracují, ve válečném průmyslu jsou nepoužitelní a na frontě zřejmě taky… Všechny naše obranné kapacity by jely na plné pecky, zřejmě by také byla mnohem lépe zorganizovaná péče o ukrajinské uprchlíky, peněz pro ukrajinské válečné úsilí by se našlo víc a tady by chyběly míň. K tomu plná zaměstnanost, šlapající ekonomika a premiér, který byznysu fakt rozumí.
Proč držet neschopného Fialu a ještě neschopnějšího Stanjuru, když tu naši transatlantičtí spojenci mají Babiše a Schillerovou? Trochu se šprajcují na migraci, ale to je spíš agenda Itálie či Německa, než USA. Zhrzený volič ODS, který teď lomí rukama nad Fialovou neschopností, ten to teď má vlastně dobré. Nemusí dělat kompletní coming out, nemusí s překvapením zjišťovat, že dezoláti jsou vlastně docela fajn lidi, nemusí zjišťovat, že existují i jiné názory, než prosazuje Česká televize, nemusí se učit slova jako „Rajchl, Okamura, Vidlák… “ Bohatě stačí, když prostě jen překoná lásku k líbodémo a prostě to hodí Babišovi. Vše, co má rád, mu zbude. Západ bude na prvním místě, podpora demokratické Ukrajině bude pokračovat, Rusko bude pořád vtělením Hitlera se Stalinem dohromady, v Kyjevě se bude válčit za Prahu stejně jako se za ni válčilo v Kábulu, premiér vzešlý z hnutí ANO bude pod detailní novinářskou kontrolou, protože mu Bakalomédia nic nedarují, na ministerstva nastoupí špičkoví manažeři, kteří umějí řídit velké celky… a zřejmě ještě bude tento premiér omezovaný nějakým líbodémo koaličním partnerem… A pokud by jen trochu zatrojčil, Milion chvilek zase svolá něco na Letnou.
Možná by jim to někdo tam na americkém velvyslanectví měl říct… nebo možná je zapotřebí jít za mladým Sorosem… jestli dál budou držet Fialu, tak z této země už moc nevydojí. Už teď jsou lidi naštvaní, na podzim budou ještě víc, henti dezinformátoři zase naberou na síle, protože poptávka po nich roste a přechod k nim je zcela jednosměrný… Vlastně stačí maličkost – přesvědčit voliče Pětikolky, že lepší Babiš v hrsti, než Fiala na střeše. Asi se to ale celkem daří, protože hnutí ANO pořád posiluje, pětikolka slábne, Okamura je na svém a Rajchla pořád nedávají do průzkumů. Bude zapotřebí té pravdě a lásce nějak vysvětlit, že odteď se nadává na PRO a ne na ANO.
A vy, co nejste nadšení ze západního směřování, co jste citliví na jakékoliv smlouvy, které byť jen náznakem podkopávají naší suverenitu, co si myslíte, že invaze na Ukrajinu nebyla až tak bezdůvodná a nevyprovokovaná, jak nám líčí Ivana Svobodová z Respektu, vy, co si nemyslíte, že stačí dodat ještě tři leopardy a už zvítězíme, vy, co jsi myslíte, že Rus s Číňanem jsou na delší straně páky, co nejste nadšení z budoucího summitu NATO a obáváte se, co nám to přinese, vy, co vzdycháte spolu s Kisingerem, že být nepřítelem USA je nebezpečné, ale být jejich přítelem je smrtící, vy, co si myslíte, že Západ a woke culture jsou už bohužel spojité a nerozdělitelné nádoby, vy se prostě budete muset po politických reprezentantech rozhlédnout někde jinde…
Například Okamura měl o obranné dohodě brilantní projev…
Je nás přece jen pár. Tak málo, že nestojí za to, se tím zabývat i přes sto tisíc lidí na Václaváku. Jsme roztříštění… i když Rajchl plní sály napříč republikou. Jsme jen sociální bublina, která se ujišťuje sama v sobě… věční kverulanti a škarohlídi. I když… víte jak dopadla třicetiprocentní ČSSD, že?
Ale jak vidno, ono se to konečně vyjasní. Tak to bývá na hraně dějinného zlomu. Všechno se ukáže. Síly i slabosti, předpovědi i dojmy… Vhledy i předstírání, mlhy, lži i pravda. Všechno nakonec vyjde najevo. Všechna tušení se změní v jistoty.

 

Vidlák


The post Jak je možné, že tam ještě jsou? first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden